12

DEN HAAG – Zaterdag gaan betogers in Den Haag de straat op om steun te betuigen aan de bevolking van de Gazastrook die momenteel doelwit is van Israëlische luchtaanvallen. Tevens wordt geprotesteerd tegen het 10-jarig bestaan van de ‘Muur van Israël’.

Bewoners van de Gazastrook hebben sinds begin van deze week te maken met honderden door het Israëlische leger uitgevoerde luchtaanvallen. Bij deze aanvallen zouden inmiddels al ruim 75 mensen om het leven gekomen, zeggen Palestijnse autoriteiten. De aanvallen zijn gericht op wapenopslagplaatsen, commandocentra, tunnels en raketinstallaties van Hamas.

Volgens de Nederlandse organisatie Youth for Palestine, beginnen de militaire luchtaanvallen en troepenconcentraties erop te lijken dat Israël een grondoorlog voorbereidt. “Dit komt neer op collectieve bestraffing en schending van de Conventie van Genève. Dat kan zo niet langer doorgaan”, aldus de organisatie.

Zaterdag zal in Den Haag worden gedemonstreerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om 15 uur bij het Vredespaleis voor te verzamelen maar op aandrang van de politie, die een hoge opkomst verwacht, is het startpunt verplaatst naar het stadhuis op het Spuiplein in het centrum van de stad. Vandaar zal de protestmars via het Vredespaleis leiden naar het Centraal Station, eindpunt van de demonstratie.

Tevens staat het protest in het teken van het 10-jarig bestaan van de ‘Muur van Israël’. Deze week was het exact tien jaar geleden dat het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag zijn Advisory Opinion uitsprak over de Israëlische Muur op bezet Palestijns grondgebied. In het ICJ-Advies wordt de bouw van de Muur, evenals de bouw van de nederzettingen, bestempeld als illegaal, en een schending van de Vierde Conventie van Genève.

“Vervolgens is er van de kant van de internationale gemeenschap niets gedaan”, zo stellen diverse pro-Palestijnse organisaties, waaronder het Palestina Komitee. “Israël kon de bouw voortzetten alsof er niets aan de hand was. Dat het er met Israël en de Palestijnen zo slecht voorstaat, is in niet geringe mate toe te schrijven aan het gegeven dat het Israël sinds jaar en dag wordt toegestaan internationale rechtsregels te schenden. De huidige crisis laat zien hoe urgent het is dat de internationale gemeenschap tot actie overgaat.”

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

Verschrikkelijk al die doden, welbewust door Hamas veroorzaakt met zijn raketten.
http://likud.nl/2014/07/wapenopslagplaats-hamas-ontploft-in-woonwijk/

bezorgde burger
9 jaren geleden

Aahum de Israëliers hebben deze PALESTIJNEN GEDOOD, SCHULD VAN HAMAS, dacht het niet rare gang van zaken die jongens van Likud, oorlogsmisdaden worden er gepleegd NETHANYU moet voor de ICC net als Sharon, bloed aan hun handen de teller: 100 doden waaronder kinderen en meer dan 750 doden, de jongetjes van 18 en 19 van het IDF zijn nu al moorderdenaars…

9 jaren geleden
Antwoord aan  bezorgde burger

Kijk dan naar de Palestijnse televisie als u durft: Hamas noemt de dood van Palestijnse vrouwen en kinderen “zeer succesvol”. Het is nazisme in pure vorm.
http://likud.nl/2014/07/hamas-brengt-mensenoffers/

Waarheid
9 jaren geleden

Likoed is een leugenaar. 4 kinderen die aan het voetballen waren zijn zeker door Nederlanders vermoord.