16

Israël houdt jaarlijks tussen de 500 en 700 Palestijnse kinderen aan in de bezette West Bank. Ze worden slecht behandeld in de gevangenis en berecht voor militaire rechtbanken. Het zijn veelal jongens die van de straat worden geplukt of ‘s nachts uit hun bed worden gelicht om dan ondervraagd te worden en gedwongen tot bekentenissen, waarna ze voor een aantal maanden in de cel verdwijnen.

[documentaire van de Australische tv-zender ABC1, maart 2014]

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mustafa
9 jaren geleden

Echt onmenselijk dus eigenlijk creëert Israël bewust terroristen, want zo een kind die weer vrijgelaten wordt zal vol met haatgevoelens leven. Daarom is Israël bewust bezig met traumatiseren van Palestijnen. Zodat zij nog meer nederzettingen kunnen bouwen. Zodat straks helemaal geen Palestijnse burgers overblijven. Israël voert staatsterreur.