18

Kort, maar krachtig. Acht instrumentale nummers stormen voorbij in elf minuten. Dat is nog eens de punk-hardcore mentaliteit waarmee ik graag geconfronteerd wordt. In een korte tijd to the point komen en zonder pardon de muziek in je gezicht smijten.

Maar het Argentijnse trio Coso gaat op de cd-r EP2 nog een stap verder. Zij hebben het strakke punt idioom losgelaten en komen met georganiseerde experimenten. De nummers worden uitgeschreven door gitarist Javier Areal Velez. Hij krijgt in de uitvoering de muzikale ondersteuning van Leandro Barzabal op bas en Florencia Curci op drums. Gelukkig maakt het trio ook gebruik van gevonden voorwerpen, zoals metalen platen en stukken hout, en zorgt een gemolesteerde speelpop met een contactmicrofoon voor ritme.

EP 2 is hun tweede release en in eigen beheer uitgebracht, verpakt in een zelf genaaid linnenhoesje versierd met zeefdrukwerk. De structuren van de nummers zijn compact en complex, de ene muzikale eruptie volgt de ander op. De sfeer verandert van chaos in stille momenten, om vervolgens weer over te gaan in een strak punky ritme. De cd-r geeft een goede indruk van het verloop van een concert van Coso. Meestal niet langer dan 15 minuten, want dan heeft de band ook alles gegeven wat er in zit. Hopelijk zien we dit trio Europa eens aandoen zodat we ook hier van hun georganiseerde improvisaties kunnen genieten.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties