40

DEN HAAG – Inmiddels 42.000 burgers willen dat de Nederlandse overheid economische sancties instelt tegen Israël omdat het land met de oorlog tegen de Palestijnen de mensenrechten op flagrante wijze schendt.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft donderdag uit handen van een vertegenwoordiger van de stichting Diensten Onderzoek Centrum Palestina (DOCP) een door ruim 42.000 burgers ondertekende petitie aangeboden gekregen waarmee aangedrongen wordt op het instellen van economische sancties tegen Israël. Dit als adequaat antwoord op de Israëlische militaire aanvallen op Gaza-stad waardoor al zo’n 1300 Palestijnen om het leven zijn gekomen.

Eerder riep het Europees Netwerk tegen Wapenhandel (ENAAT) op tot een onmiddellijk einde aan Europese militaire steun voor Israël en voor een volledig EU-wapenembargo tegen álle strijdende partijen. In de afgelopen tien jaar hebben EU-landen voor meer dan 2 miljard euro aan vergunningen voor wapenuitvoer naar Israël afgegeven, inclusief 600 miljoen euro in 2012 alleen. Het gaat onder meer om munitie, vuurwapengeleidingsapparatuur en onderdelen voor militaire vlieg- en voertuigen.

Als gevolg van de Israëlische aanvallen kwamen woensdag zeker 67 Palestijnen om het leven, onder meer bij een beschieting van een VN-school die als schuilplaats fungeerde voor gevluchte Palestijnen. Pierre Krähenbühl, het hoofd van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, veroordeelde de aanval in harde bewoordingen omdat deze in strijd zou zijn met het internationaal recht en dat “de wereld zich moet schamen”.

In het gebouw hadden 3300 mensen onder de vlag van de VN hun toevlucht gezocht. Israël beweert dat vanuit het gebouw raketten zijn afgevuurd. VN-woordvoerder Chris Gunness zei dat Israël wel zeventien keer was gewaarschuwd dat in het gebouw een opvangcentrum van de VN was gevestigd. De laatste waarschuwing aan Israëlisch adres kwam enkele uren voor de fatale beschieting. Krähenbühl vraagt de internationale gemeenschap in actie te komen om deze slachting te beëindigen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos van Veen
9 jaren geleden

mijn handtekening staat er nog niet bij!!

Sancties heel hard nodig!
Maar ik betwijfel of onze predikant dat kan begrijpen..die heeft Israelische Joden in de knuffelzone staan.

9 jaren geleden

Je moet wel heel verblind zijn om nu nog niet te willen zien dat het de islamitische haat en moordzucht tegen mensen van een ander geloof is wat het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika kapot maakt.
Hamas, Isis, Boko Haram, Al-Shabaab, Al-Qaida, Taliban enz.. Slachtpartijen in Algerije, Egypte, Afghanistan, Irak, Syrie, Libie, Libanon, Jemen enz. Genocides op de Armeniërs en de Zuid-Soedanezen.

J.W. van Prooijen
9 jaren geleden
Antwoord aan  Likoed Nederland

Je moet wel heel verblind zijn om nu nog niet te willen zien dat het de Israelische haat en moordzucht tegen mensen van een ander geloof is wat het hele Midden-Oosten kapot maakt.

hendrik j.
9 jaren geleden
Antwoord aan  J.W. van Prooijen

het zou heel goed zijn, wanneer israel nu eindelijk eens doorpakt en dat hamas tuig voor eens en voor altijd naar hun maagden zond.

het tuig dat de gewone bevolking laat vermoorden, zelfs kinderen aan hekken hangt, terwijl ze zelf in veilige plaatsen verkeren tot in qatar toe.
hopenlijk is er voor dit afzichtelijke hamas volk een gruwelijke hel beschikbaar.

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  hendrik j.

Hoe zie je die Eindoplossing precies voor je, Hendrik.

In de denktanks in de VS is men ook al bezig geweest met die belangrijke kwestie. Tot op heden is men echter tot de pragmatische conclusie gekomen dat uitroeiing van Hamas nog niet zoveel zin heeft.

Dit nazistisch aandoende cynisme is gespeend van elke moraal.

hendrik j.
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

u heeft uw mening al gevormd kennelijk, ik heb daar niets aan toe te voegen, de hamasleiders verdienen eeuwig branden in de hel.

hun haat tegen de joden, vooral ingegeven door afgunst,geld, afkomst en vooral het zwartste geloof dat er bestaat, zal hen nooit in staat stellen hun burgers vrede en opbouw te bieden.

wanneer u het overigns wilt hebben over fascisme en nazisme, bent u bij hamas en natuurlijk de islam op ,het juiste adres, hun voornaamste doel is adolf te overtreffen.

hendrik j.
9 jaren geleden

kul van prooyen, moslims zijn noch joden, noch christenen nodig om de wereld tot een hel te maken, kijk maar naar syrie en al die plaatsen waar volgers van het goorste geloof van alle iets te zeggen heeft, geen opbouw slechts brand, moord, roof en alle andere onvoorstelbare ellende.