04
De vestiging van de Israëlische ambassade op het Buitenhof in Den Haag

DEN HAAG – Actievoerders tegen de oorlog in de Gazastrook willen dinsdag de toegang tot de Israëlische ambassade in de Hofstad blokkeren.

Althans, dat blijkt uit een op Facebook geplaatste oproep van een drietal personen. Inmiddels hebben ruim 290 personen kenbaar gemaakt op te zullen draven voor de actie op het Haagse Buitenhof, al moet de praktijk dit nog uitwijzen. De initiatiefnemers verwijten premier Rutte en minister Timmermans het “genocidale beleid dat Israël voert” te rechtvaardigen. De media “met hun Israëlische propaganda” zijn “medeplichtig aan de dood van de Palestijnse kinderen”, zo stellen zij.

Voorafgaande de blokkade-actie zal er dinsdag om 12 uur worden verzameld op het Buitenhof.  “Let op! We gaan de wet breken. We gaan de ambassade of weg blokkeren en gaan daar niet vrijwillig weg totdat onze eisen worden ingewilligd. Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren”, schrijven de initiatiefnemers. Er is een juridisch team ingeschakeld om arrestanten te ondersteunen.

Zondag hebben zo’n 3.000 mensen in Amsterdam deelgenomen aan een protestmars tegen het oorlogsgeweld in Gaza. Hierbij was opvallend veel politie op de been, mede om eventuele voorvallen van antisemitisme in de kiem te kunnen smoren. Het kopspandoek vermeldde de tekst ‘Stop de aanval op Gaza’. Demonstranten scandeerden leuzen zoals ‘Netanyahu moordenaar’, ‘Free free Palestine’ en ‘Wij zijn allemaal Palestijnen’.

Om hun boodschap kracht bij te zetten gingen betogers een aantal keer ‘voor dood’ op de grond liggen. Uit speakers klonk hierbij het geluid van huilende kinderen en exploderende bommen. Op het Museumplein waren ‘grafstenen’ opgehangen met daarop foto’s geplakt van omgekomen kinderen en jongeren. Betogers legden er bloemen en knuffels bij. De politie heeft bij controles enkele vlaggen in beslag genomen, waaronder een van Hamas en een Palestijnse vlag met daarop de tekst ‘Leve Hamas’.

Het dodental van de Gaza-oorlog, die inmiddels al ruim drie weken duurt, loopt elke dag sterk op. Volgens functionarissen in Gaza zijn er inmiddels 1.427 Palestijnen, voornamelijk burgers, gedood en bijna 7.000 gewond geraakt. Aan Israëlische zijde zijn er 59 mensen gedood, onder wie 56 soldaten. Vanuit de Verenigde Naties is felle kritiek geuit op Israël vanwege een aanval woensdag op een school die door de VN als schuilplek gebruikt werd. Bij een beschieting van een vluchtelingenkamp in Gaza-Stad zou vanochtend een meisje om het leven zijn gekomen en bijna dertig mensen gewond zijn geraakt.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

Weer een illegale actie van zogenaamde pro-Palestijnen.

Lulkoek
9 jaren geleden

Al die demonstraties de laatste tijd gaan helemaal niet over rechtvaardigheid of vrede, men probeert na de crash in de Oekraïne de maatschappij te ontwrichten.

Remember Syria? Some fear world losing interest in deadly conflict
http://www.cnn.com/2014/08/04/world/meast/syria-crisis-remember/

This Has Been The Most Violent Week Of The Entire Syria War
Aug. 4, 2014
http://www.businessinsider.com/the-most-week-of-the-entire-syria-war-2014-8?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+businessinsider+%28Business+Insider%29

hendrik j.
9 jaren geleden

het schuim vd maatschappij, uitkeringvretende fundi moslims met hun nuttige idiote linkse meeheulers.
geen enkel respekt voor dit soort met hun selectieve boosheid, waar zijn anti hamas,boko haram, sis betogingen?

pure jodenhaat is het, gedver.

Wil Kars
9 jaren geleden

De grove haatreacties zijn op geen enkele manier bevorderlijk voor een vredesproces tussen deze ‘broedervolken’.
Na de tweede wereldoorlog zijn veel Joden naar hun ‘vader’ (Abraham) -land teruggekeerd.
Daar woonden, al eeuwen lang ‘hun (half-)broedervolk de Palestijnen.
Deze oorspronkelijke inwoners zijn op grove manier uit hun woonplaatsen verdreven, in kampen opgesloten. Waar op een gegeven moment zelfs een heel kamp is uitgemoord uiteindelijk in

Wil Kars
9 jaren geleden

De Palestijnen wonen al EEUWENLANG in het oorspronkelijke Palestina.
Pas na de tweede wereld toen de afschuwelijke Holocaust tegen de Joden had plaatsgevonden, zijn overlevende Joden met steun van het Westen teruggekeerd in het oorspronkelijke vaderland.
Palestijnen en Joden zijn(half-)broedervolken (Ismaël en Izaäk).
Zij hebben BEIDE het recht om in vrede naast elkaar te wonen. Dat recht is door de repatriërende Joden vanaf 1946 op schandelijk grove wijze geschonden. En het Westen zweeg…. (schuldgevoel vanwege de manier waarop het met de Joden voor en tijdens de oorlog was omgegaan…???) Rijke Joden, o.a. uit Amerika hebben, de jacht op de Palestijnen gefourneerd. Wie nog meer?…..!!!
Als je ziet wat de Palestijnen is aan gedaan: verdreven uit hun huizen, dorpen steden, opgejaagd naar de onvruchtbare gedeeltes van het land, zie je dat er ‘NIET ÉÉN SCHULDIGE”!!!!!! is. en ER MOET DUS OP KORTE TERMIJN ÉÈRLIJK…!!! BEMIDDELD WORDEN….!!!