07

SHENSTONE (GB) – Tientallen Britse actievoerders die strijd voeren tegen de Gaza-oorlog houden sinds vanmorgen een Israëlische wapenfabriek in Shenstone bezet.

Dinsdagochtend even na vijf uur drongen actievoerders, behorend tot het London Palestine Action netwerk, de UAV Engines Limited fabriek in Shenstone, eigendom van de Israëlische wapenproducent Elbit Systems, binnen. Ze vergrendelden van binnenuit de toegangsdeuren met kettingen, waarna een deel van de bezetters zich op het dak posteerde. Het giga-spandoek met het opschrift ‘UK: Stop Arming Israel’ maakt duidelijk wat hun motieven zijn.

De politie probeert, onder meer met een hoogwerker, het gebouw te heroveren maar dat wil niet echt vlotten. Inmiddels, rond 16 uur, ligt het werk in de wapenfabriek al uren stil, het personeel volgt op straat aandachtig de verrichtingen van de politie. In de UAV Engines Limited fabriek worden in opdracht van Elbit Systems motoren gefabriceerd, onder andere bestemd voor Israëlische militaire drones en vergelijkbare onbemande dodelijke militaire wapens.

Volgens Amnesty International werden de Israëlische drones onder meer in 2008 in het kader van Operation Cast Lead ingezet om Palestijnse burgers te doden. London Palestine Action eist sluiting van de fabriek, alsmede een “beëindiging van alle vormen van militaire handel en samenwerking met Israël.” De actie maakt onderdeel uit van de wereldwijde campagne ‘Boycott, Divestment and Sanctions’ (BDS).

De actievoerders achten de Britse overheid medeverantwoordelijk voor de dodelijke drone-aanvallen, omdat het de misdadige werkzaamheden van Elbit Systems op eigen grondgebied toestaat. “De Britse premier Cameron en de regering hebben Palestijns bloed aan hun handen”, zo stellen zij. “Om hun innige medeverantwoordelijkheid met Israël’s systeem van bezetting, kolonisatie en apartheid te beëindigen, dient de overheid een volledig wapenembargo in te stellen voor Israël en de fabriek van Elbit te sluiten.”

UPDATE 23.10: De politie is er niet in geslaagd de bezetting te beëindigen, de actievoerders gaan hun eerste nacht in. Ze roepen op om woensdag rond het middaguur voor de wapenfabriek een manifestatie bij te komen wonen.

UPDATE 07-08-14: De politie heeft woensdagavond, na bijna twee dagen, een einde gemaakt aan de bezetting en de op het dak aanwezige actievoerders aangehouden.

 

Door ravage

17 gedachte over “Britten bezetten Israëlische wapenfabriek”
 1. Niet eerns zo’n gek idee..
  Beperk de vernietigingsmiddelen..Israeli’s zijn echt over de schreef gegaan en kunnen bij beperkingen hun haat en etnische zuiveringen minder vorm geven.
  Ze doen er toch maar verkeerde dingen mee..
  Als ze ophouden met bezetten, treiteren en superier doen, dan verdwijnt al die grove ellende ook.
  Alleen hebben ze nu weer voor 2 generaties de boel verziekt..

 2. hoe brits zijn die britten, leden van londo palestine action, waarschijnlijk net zo weinig als die gillende moslims in den haag NL ers zijn.

 3. Hendrik, Zie hier de blanke ubermensh in een westers persoon te voorschijn komen. Alleen blanke/christelijke slachtoffers tellen mee. Al het andere mag wel dood he. Ow wee als je er voor opkomt. Dan word je gelijk voor alles en nog wat uitgemaakt. Maak jij je maar eerder zorgen om al die kinderen die door blanken/priesters worden verkracht. Of die bij banken werken en miljarden stelen. Dat boeide je niet he. Zolang de daders maar geen blanken zijn, wil je ze wel zwart maken.

  Elke persoon val welke afkomst of religie dan ook, verdiend het om zijn eigen leven te kunnen bepalen.

  1. ach u voelt zich aangesproken, wellicht terecht, mijn stelling luidt, al die allochtonen in bv NL maar zeker ook elders, zijn slechts NL er in naam, voor het gratis geld, voor de rest zijn ze turk of marokkaan of god weet wat.

   wel een grote bek, zoals, u maar niets bijdragen en wat uw opmerking betreft over religie, ik acht de kans erg groot dat u ook zo een volger bent, van de smerigste, zwartste religie die er maar bestaat en slechts uit is op moord,doodslag en overheersing.

   1. Ja, de vooroordelen liegen er niet om bij Henk en Ingrid, pardon Hendrik en Ingrid.
    Ik als Nederlander schaam me plaatsvervangend voor dergelijke zielen als jij.

    Totdat je eigen kind/familie/naaste wordt uitgemoord; of zou dat je ook niets doen ?
    Als rechtschapen mens moet je aan iemand anders niet gunnen, wat je jezelf/je naasten ook niet zou gunnen

    1. idd moet u zich schamen, lieden als u werden vroeger nsb ers genoemd, nu noemt men ze nuttige idioten.
     uw soort verdedigd een onderdrukkend moordend geloof en is blind voor wat dat nazistisch geloof in de wereld aanricht.

     uw soort veroordeeld een zichzelf verdedigend Israel tegen de islamitische hordes en is blind voor de islamitische moordpartijen in pakistan, afghanistan syrie, libanon, nigeria en waar niet.
     ik gun mijn naasten een waardig en waardevol leven zonder islamitische onderdrukking.

     idd ga u schamen met uw lage selectieve verontwaardiging.

 4. Het lijkt me eerder een oorlogs-verklaring op een tweede front. Ofwel na Ierland nu de Palestijnen en aanhangers.

 5. Er staat niet bij waar deze fabriek zich bevindt. Ook Nederland heeft wapens(of onderdelen ervan) geleverd aan Israel.
  Aja

 6. BRITTEN BEZETTEN ISRAELISCHE WAPENFABRIEK/MOEDIGE
  ACTIE TEGEN MOORDCAMPAGNE ISRAELISCHE BEZETTINGSLEGER
  De bezetting van de Israelische wapenfabriek is een moedige actie tegen
  de Israelische moordcampagne in Gaza, die reeds 1886 Palestijnse doden
  heeft geeeist, waarvan 80 procent burger. Duizenden huizen verwoest,
  zelfs scholen ¨(twee keer een VN school) en ziekenhuizen gebombardeerd.
  Demonstraties tegen dergelijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de
  menselijkheid (want dat is de uithongeringscampagne tegen Gaza, de
  Gaza Blokkade) zijn uitstekend, de Nederlandse en internationale
  solidariteit indrukwekkend, maar gaan naar het hart van de kwaardaardigheid,
  een Israelische wapenfabriek en deze bezetten, is fantastisch in een woord.
  Israel moet de boodschap doorkrijgen.
  ZONDER vredesonderhandelingen, de 47 jarige bezetting beeindigen, de
  illegale nederzettingen ontmantelen,de door bezet gebiedlopende
  illegale Muur slopen en het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen<
  erkennen. EU/Sancties tegen Israel nu!
  Zo niet, dan moet het Palestijnse volk via een gerechtvaardige war of
  liberation tegen de bezetter, zijn recht halen
  Astrid Essed

  1. zo, u bent een potje militant, vraagje, bent u dol op het volk dat zich palestijnen noemt of bent u gewoon een jodenhater?

   wat mij opvalt dat uw soort hysterici, zich vreselijk druk maakt over een volk wiens leiders kinderen aan hekken hangt, feitenlijk hun bevolking opoffert en zelf lekker in schuilkelders vertoeft bv onder ziekenhuizen of nog, erger in qatar de bloemetjes buiten zet.

   u weet zeker ook niet dat er onder die hamasleiding zich 2500 helden bevinden die miljonair zijn?
   u loopt zeker ook blij mee, met die schuimbekkende moslims die alleen kwaad zijn als joden of christenen, moslims iets aan doen maar die je bv nu niet hoort, terwijl NU op dit moment hun grote voorbeelden, de koppensnellers van IS in syrie en irak genocide plegen op de ergst denkbare wijze op andere moslims.

   mevrouw, ga toch koken.

 7. ach guinevere, ik zie graag mensen lachen, maar dit onderwerp is helaas niet om te lachen, uiteindelijk gaat het om de toekomst, is een min of meer vreedzame coexistentie met de onderwerpende islam mogelijk.

 8. hendrik j. schrijft:
  2014/08/07 om 21:08

  zo, u bent een potje militant, vraagje, bent u dol op het volk dat zich Joden noemt of bent u gewoon een Palestijnen hater

  **wat mij opvalt dat uw soort hysterici, zich vreselijk druk maakt over een volk wiens leiders kinderen aan hekken hangt, feitenlijk hun bevolking opoffert en zelf lekker in schuilkelders vertoeft bv onder ziekenhuizen of nog, erger in qatar de bloemetjes buiten zet.

  Ach zo lang dit soort nieuws uit de koker van REUTERS komt – snap je wel wat ik bedoel !

  1. hendrik- gebruik je Google eens op Leugens van (zionistisch) Reuters – en je onbegrepen houtjes kunnen in de open haard!

 9. natuurlijk mwanneer je af moet gaan op nieuwsinfo van overal, zit daar ook gekleurd nieuws onder, niettemin neem ik veel divers nieuws tot me en meen zo oprecht mogelijk te oordelen.

  geen enkele nieuwbron is objektief ,reuters niet, de nos niet, haaretz, niet RT niet etc.
  duidelijk is wel dat de misdadige haters van hamas veel te veel aandacht krijgen van domme westerse kijkers aangedragen door met name linkse subjektieve nieuwsbronnen.

  wie ook maar een greintje liefde voor het eigen volk meent te herkennen in de leiding van hamas, is een totaal idioot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*