05

DEN HAAG – De politie heeft rond het middaguur 39 demonstranten tegen de Gaza-oorlog aangehouden bij de Israëlische ambassade in Den Haag omdat ze een sit-down hielden op de weg.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de actievoerders om de toegang tot de Israëlische ambassade op het Buitenhof te blokkeren. Hiertoe werd de afgelopen dagen openlijk voor opgeroepen, onder meer via flyers op de betoging van zondag in Amsterdam en via internet. Op Facebook gaven ruim 400 mensen aan deel te zullen nemen aan de actie, maar het werden er uiteindelijk zo’n 60.

Omdat de Haagse politie ook lucht had gekregen van het ‘burgerlijk ongehoorzame’ protest, waren de dienders vanochtend rond tien uur massaal van de partij. Het ambassadegebouw van Israël werd urenlang hermetisch afgesloten door ME’ers en hekwerk, waardoor de actievoerders in wezen het beoogde doel – een blokkade van de ingang – zonder al teveel moeite wisten te bewerkstelligen.

Uiteindelijk gingen zo’n veertig demonstranten op de Hofweg zitten, waardoor deze tijdelijk werd gestremd. Na diverse malen door de politie gesommeerd te zijn de sit-down actie op te heffen, gingen de agenten over tot aanhouding. Een voor een werden de actievoerders opgetild en afgevoerd. De 39 aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen, naar het zich laat aanzien, na zes uur voorarrest vroeg in de avond vrij worden gelaten.

De initiatiefnemers van de actie hekelen de apathische opstelling van de Nederlandse overheid ten aanzien van het Israëlische oorlogsgeweld in de Gazastrook, waardoor in drie weken tijd al ruim 1400 Palestijnen om het leven zijn gekomen. “Nederland moet het Israëlische geweld scherp veroordelen en eisen dat Israël de bombardementen staakt en de blokkade van Gaza opheft”, zo luidt één van hun eisen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hendrik j.
9 jaren geleden

ga eens wat nuttigs doen, werken voor je geld bv, zodat je niet op kosten van een ander leeft.
je zou ze aan het werk willen trappen, maar ja, mag niet is zielig.

Raymond
9 jaren geleden

Beste Hendrik j.,

Wie zegt dat deze personen niet werken? Heeft u allen persoonlijk gesproken? Voor veel is het momenteel een vakantie periode, en ook verlofdagen bestaan nog steeds. Mogelijk een beetje last van vooroordelen? Dat hoeft niet hoor.

S. db
9 jaren geleden

Wij zijn uberhaupt niet op deze wereld gekomen om te werken in een economie die rijken rijker maken ten koste van anderen! Is dat de zin van het leven, achter de kassa zitten in de supermarkt, parkeerbonnen uitschrijven, sales, winst etc etc ?? Dacht het niet, geestdodende banen die nergens toe leiden! Wat dacht je van een ander systeem wat de mensen kunnen opzetten? Een systeem die werkt voor ieder levend wezen, dat mensen weer gaan leven in plaats van te overleven, want dat is wat dit systeem doet! Mensen oppakken die demonstreren voor vrede en de echte moordenaars laten ze veilig in hun paleisje zitten, dat is het werk van de politie, volgers van een anarchistisch systeem. Wie houd je voor de gek? Duurt erg lang voordat mensen is wakker worden en zien waar de regeringen ( Rotschild ) mee bezig zijn zeg, tjonge jonge. Wij burgers hebben hun niet nodig om te leven! Zij hebben ons nodig! Wordt tijd dat de rest is wakker wordt, dan kunnen we eindelijk is opstand komen en een beter, duurzamer en gelijkwaardig systeem neer te zetten. Tot die tijd kunnen ik en anderen maar verdragen omdat de rest te lui is om voor zichzelf na te gaan denken. Wakker worden!!!!!

NN
9 jaren geleden
Antwoord aan  S. db

Ouderwets antisemitisme “Rotschild”.

Robina
9 jaren geleden
Antwoord aan  S. db

Fantastisch ge/beschreven!