17

GLASGOW – Duizenden Schotten hebben bij de BBC in Glasgow geprotesteerd tegen de ‘leugens’ die de staatsomroep verspreidt over de campagne voor onafhankelijkheid.

Het begint al een beetje te wennen voor de stafmedewerkers van de BBC in Groot-Brittannië. Een woedende menigte voor de poorten van de staatsomroep die hun journalistieke werkzaamheden schaart onder de noemer licence to lie. In juli waren het pro-Palestina activisten die de ‘pro-Israëlische berichtgeving’ over de Gaza-oorlog meer dan zat waren en de BBC-mediagebouwen in Manchester en Londen opzochten.

Zondag kwamen de voorstanders voor een onafhankelijk Schotland bij de BBC in Glasgow op de thee. Volgens de betogers verspreidt de staatsomroep leugens en propaganda gericht tegen Schotse onafhankelijkheid. Tijdens het protest, waarbij honderden lichtblauwe vlaggen met het opschrift YES wapperden, van de campagne Yes Scotland, waren spandoeken te zien met de teksten ‘British Brainwashing Corporation’ en ‘licence to lie’.

In Schotland wordt komende donderdag een referendum gehouden over onafhankelijkheid, maar de BBC heeft zich volgens de demonstranten in het nee-kamp van de tegenstanders geschaard. De druppel die de emmer deed overlopen was de tendentieuze wijze waarop de BBC zaterdag jongstleden verslag deed van een bijeenkomst van ja-stemmers in Glasgow. De verslaggever maakte melding van een veel lager aantal deelnemers dan in werkelijkheid het geval was.

Politiek analist Nick Robinson van de BBC wordt door het ja-kamp ervan beticht leugens te verspreiden over de gevaren voor de financiële markt indien Schotland zich afscheidt. Alex Salmond, de eerste minister van Schotland en voorstander van onafhankelijkheid, zei in een interview dat de BBC “onbewust de Better Together-campagne ondersteunt” omdat de vanuit Londen werkzame journalisten “zich niet realiseren dat ze bevooroordeeld zijn.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nn
9 jaren geleden

Van uit No Borders en andere radicaal linkse initiatieven in NL word niks gezegd in dit kader tegen het ( regionale ) nationalisme dat weer sterk in de belangstelling staat. Angst voor de moderne tijd verklaard het regionale nationalisme ? Hoe dan ook meer mensen zouden afstand moeten nemen van dat nationalistische vlaggen gezwaai. Zie het maar onder ogen steeds meer is er een wereld cultuur wereld handel onderlinge verbondenheid letterlijk door de media Internet vlieg verkeer enzv.
Weg kruipen in je ” eigen indentitieit ” en / of godsdienst met name de islam houd de buiten wereld de moderniteit niet tegen.