07

HILVERSUM – Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat het uiterlijk van Zwarte Piet niet moet worden aangepast. Zo blijkt uit het opiniepanel van EenVandaag.

De Nederlandse samenleving zou zwaar verdeeld zijn geraakt over het vermeende racistische karakter van sprookjesfiguur en kindervriend Zwarte Piet. Er zou zelfs sprake zijn van een gespleten samenleving over dit onderwerp. Die indruk wordt in binnen- en buitenland gewekt ten gevolge van de manipulatieve wijze waarop invloedrijke politiek-correcte (pc) media, met NOS/NPR, VARA/JOOP, NRC en Volkskrant als voornaamste aanjagers, te werk gaan.

Niets is minder waar. Een overgrote meerderheid van de bevolking snapt werkelijk niet waar dit zogenaamde ‘debat’ – diezelfde overgrote meerderheid mag daar in de ‘pc-media’ namelijk niet aan deel nemen, enkel de ‘pc-intellectueel’ – nu eigenlijk over gaat. Volgens een recente steekproef, gehouden door tv-rubriek EenVandaag onder 40.000 deelnemers aan een online-opiniepanel, reageerden 27.000 mensen, met een ‘onthutsend’ resultaat.

Een overgrote meerderheid, 83 procent, wil dat Piet zwart blijft. Op de vraag van EenVandaag of men vindt dat er terecht of onterecht een ‘discussie’ wordt gevoerd over het uiterlijk van Zwarte Piet antwoordt 79 procent onterecht. Piet een racistisch fenomeen? Maar liefst 93 procent vindt van niet. En als een minderheid zich gediscrimineerd voelt, moeten we serieus overwegen om (kleine) aanpassingen aan Zwarte Piet te doen? Tachtig procent vindt van niet.

Ook andere aanpassingen kunnen op weinig steun rekenen. Zo vindt 79 procent van de online-opiniedeelnemers het een slecht initiatief is om bekende Sinterklaasliedjes neutraler te maken. Hetzelfde geldt voor het plan van enkele speelgoedmerken om te stoppen met het produceren van poppetjes van Zwarte Piet: 85 procent is het daar niet mee eens. Klare taal. Overigens ‘vergaten’ NOS/NPR, VARA/JOOP, NRC en Volkskrant vandaag enig aandacht aan het EenVandaag onderzoek te besteden. Ze waren druk bezig Wilders te vervolgen…

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Silf
9 jaren geleden

Opnieuw onder de aandacht brengen! Als de wiedeweerga! Want anders begin ik over de paashaas die alsmaar met die mand met gekleurde eieren op zijn rug moet lopen! De dierenpartij moet dan maar de Arbodienst inschakelen.

[…] het begin van het jaar in een stroomversnelling is geraakt. Aanleiding voor alle boosheid is het vermeende racistische karakter van Zwarte Piet, belangrijk figuur binnen het traditionele Sinterklaasfeest, zoals gevierd door […]

Roel van der Pol
9 jaren geleden

Deze enorme meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft groot gelijk. Het kan niet zo zijn dat een kleine minderheid een meer dan tweeduizend jaar oude traditie (zie bijvoorbeeld Tacitus, ca. 125 na Christus) onderuit haalt omdat deze minderheid ueberhaupt tegen nationale identiteit is uit een soort van multicultureel of internationaal socialistisch gevoel of omdat deze minderheid zich zich ten onrechte beledigd voelt door een paar uiterlijke kenmerken die in het geheel niets met deze minderheid te maken heeeft, omdat de feitelijk bron van deze kenmerken (zwart, roe etc.) terug gaat naar een tijd waarin niemand in Noord Europa zelfs maar van het bestaan van zwarte mensen afwist. Nog even los van het feit dat het hier een oud volksfeest betreft en dat ‘het volk’ tot nog niet zo lang geleden (kinderen van 4 jaar oud die werkten in de steenfabrieken) net zo werd uitgebuit.

knarfist
9 jaren geleden

De zwarte piet op de foto hierboven was in menig Afrikaans land verwerkt tot een medicinaal poedertje.
Maar zonder gekheid,iedereen ziet toch meteen dat het hier een blanke boer die het racistische geweld in zuid Afrika is ontvlucht betreft.
In het vervolg gewoon zwarte pieten selecteren op de kleur van de ogen,blauwe ogen is geen probleem,groene ogen is geen probleem,bruine ogen is racisme en die worden dan vervolgens publiekelijk op de dorpspleinen opgeknoopt.
Het kan allemaal zo makkelijk zijn toch?

Soewarte Piet
9 jaren geleden
knarfist
9 jaren geleden

Nu niet gaan overdrijven!
Met enige aanpassingen is de neue westwall weer op en top.
We moeten de sint en zijn zwarte pieten verslaan voordat zij het strand kunnen beroeren met hun smerige (zwarte) tengels.
Hij komt hij komt!……Sie kommen schnell!!!

9 jaren geleden

Cijfers bewijzen: Steeds meer mensen willen verandering Zwarte Piet

http://cult.thepostonline.nl/2014/10/16/meer-dan-15-miljoen-nederlanders-willen-verandering-zwarte-piet/

en

hetzelfde racisme: Zwarte Piet moet blijven, vluchtelingen moeten weg

“Racisme is een woekeraar. Het nestelt zich via media, filmindustrie, via politici en tradities in onze hoofden. Willen we ervan af, dan moeten we allereerst afrekenen met de beeldvorming, want dat is de voedingsbodem. Of het nu gaat om Zwarte Piet of om telkens weer die berichten in de media dat criminaliteit, dreiging en terrorisme moeten worden geassocieerd met “Marokkanen”, met “buitenlanders” of “allochtonen”, met “asielzoekers” of “vluchtelingen”, het is doelbewuste beeldvorming, bedacht om onderscheid te maken tussen ‘ons’ en ‘hen’. ”

https://jokekaviaar.nl/hetzelfde-racisme.html

hendrik j.
9 jaren geleden
Antwoord aan  Joke Kaviaar

welnee gek, we moeten afrekenen met tuig dat onuitgenodigd naar ons land trok, niets toevoegd, slechts meer criminaliteit en de sociale voorzieningen uitwonen.

nu vangen ze aan de maatschappij naar hun wensen te hervormen, eruit met dat schuim.

knarfist
9 jaren geleden

Borden in de parken;zwarte pieten niet gewenst,borden bij winkels;verboden voor zwarte pieten.
Ik heb het niet geweten! zwarte piet is lief! EU rot op!

Abe de Jong
8 jaren geleden

Buitenlanders, niet-Nederlanders allochtonen als minderheid beheersen via de media, en politiek onze Nederlandse GEMEENSCHAP!

satan, de duivel, ja degene ZONDER ENIGE authoriteit naar mensen.(overwonnen door Jezus op Golgotha)
Krijgt deze macht door JULLIE ongehoorzaamheid ñaar God, Jezus in zonde!
Dit komt voort uit z.g. menselijk Europa denken, en humanitair, feminisme, individualisme, en schuldgevoel als GELD-overheersers, zoals de bijbel/God SPREEKT: Overgave en ZEGEN, anders vloek!

Shalom