Op 15-jarige leeftijd werkte Aaron Swartz mee aan Creative Commons. Het was een van de vele belangrijke ontwikkelingen op internet waar Swartz een sleutelrol bij speelde als programmeur, denker en activist. Hij vocht voor zaken als netneutraliteit en vrije toegang tot kennis.

In januari 2011 werd hij gearresteerd omdat hij een groot aantal wetenschappelijke artikelen illegaal had gedownload. Een overijverige aanklager schraapte misdrijven bij elkaar die samen tientallen jaren cel waard waren. Begin 2013 beroofde Swartz zichzelf van het leven.

In de documentaire The Internets Own Boy zien we Aaron Swartz zijn rol op het internet, van de bijdrage aan het basisprotocol RSS tot het bedenken van Reddit (een Amerikaanse sociale nieuwswebsite). Daarnaast staat centraal hoe Swartz constant in gevecht was met de Amerikaanse overheid nadat hij computerfraude zou hebben gepleegd.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties