02

OOSTERBEEK – Een aantal Nederlandse succesvolle spring- en dressuurpaarden wordt door de Oostenrijkse wapenmagnaat Glock gefinancierd met gestolen geld, zo beweert zijn ex-vrouw.

Nederland heeft heel dure paarden. Veel prijswinnaars op de Wereldruiterspelen zijn afkomstig uit dezelfde stal: de Oostenrijkse stal Glock van wapenmagnaat Gaston Glock. Hij ging begin 2012 in zee met Nederlandse topruiters als Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Gerco Schröder en toptrainer Nicole Werner door hun paarden te financieren. Daarnaast liet Glock in het Gelderse Oosterbeek een gigantisch hippisch complex bouwen.

De ex-vrouw van Gaston Glock, een van de oprichters van het Oostenrijkse Glock-concern dat wereldwijd bekendstaat om zijn handel in pistolen, beweert dat Gaston de afgelopen jaren achter haar rug om honderden miljoenen euro’s uit het bedrijf zou hebben weggesluisd. Met dat geld kocht Kathrin Glock, de huidige echtgenote van Gaston, dure spring- en dressuurpaarden. Zij huurde Nederlanders in om de paarden te trainen en te berijden, zo meldt het Financieele Dagblad.

In haar strijd tegen haar ex-man diende Helga Glock in oktober een uitgebreide klacht tegen hem in bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Georgia. Daarin verwijst zij naar vertrouwelijke documenten van het wapenconcern van haar ex-man. Volgens Helga gebruikt Gaston sinds de jaren ’80 allerlei constructies om winsten van zijn Amerikaanse pistolenfabriek buiten het zicht van haar te houden. In totaal zou hij haar een bedrag van 500 miljoen dollar afhandig hebben gemaakt.

De documenten die Helga Glock in haar bezit heeft laten zien dat er op geraffineerde wijze routes werden opgezet waarmee Glock met behulp van schijntransacties geld uit de VS wegsluisde dat via via op rekeningnummers van stichtingen in Europa terechtkwam. De hippische activiteiten van Glock (onder meer het eigenaarschap van Glock’s London en het Glock Horse Performance Center van Gal, Werner en Minderhoud) worden betaald uit deze stichtingen.

De wapens van Glock zijn wereldwijd bekend. In 1983 leverde de firma Glock 9 mm-pistolen aan het Oostenrijkse leger en in de jaren daarop aan andere Europese legers. Het Nederlandse leger schafte in 1987 het wapen aan. De Glock 9-mm is nog altijd een standaardwapen binnen het leger. In de jaren ’90 veroverde Glock ook de Amerikaanse markt: twee derde van de Amerikaanse politiekorpsen gaat over op de Glock. De familie van Glock verdiende hier goud geld aan.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wil Kars
9 jaren geleden

Het wordt steeds meer bekend dat de WAPENINDUSTRIE…, de PETROCHEMISCHE …., en de PHARMACEUTISCHE INDUSTRIE ‘DE WERELD TEN GRONDE RICHTEN…….. Wij moeten ZELF dit VERBOND VAN HET KWAAD onschadelijk maken… Kies voor RESPECT, het MILIEU en ZUIVERE VOEDING