image-3855162

Van vertrouwen in de samenleving geeft het asielbeleid van VVD-staatssecretaris Fred Teeven geen blijk. Hij is immers bang dat de ‘bed, bad en brood regeling’ van het Europees Comité van Sociale Rechten onvoldoende maatschappelijk draagvlak heeft in ons land!

Daarmee onderschat hij het dragend vermogen van onze samenleving op het morele vlak en overschat hij zijn eigen leidinggevende capaciteiten, qua (morele/rationele) evenwichtigheid.

Overschatting die aantoont dat hij blind is voor de geschiedenis, die zonneklaar aangeeft dat een beleid dat daar aan lijdt – zich dus boven het volk verheven voelt en geen boodschap heeft aan de heersende moraal – uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken! De val van De Muur in ’89 is daar een sprekend voorbeeld van.

Tekenend voor Rutte-II is dat Teeven in de ministerraad niet aangesproken wordt op zijn geschiedkundige onwetendheid door onze premier als historicus. Vandaar dat het zelfcorrigerend vermogen van onze coalitie nihil is en haar beleid moeiteloos te typeren is als uitzichtloos aanmodderen, met alle moedeloos makende consequenties van dien. Ondanks alle mooie woorden op Prinsjesdag, pracht en praal bij staatsbanketten en borstklopperij bij handelsmissies.

Wouter ter Heide

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jos van veen
9 jaren geleden

ja…dat komt omdat er geen sprake is van feedback ..alleen feed forward en niemand kijkt achterom naar de resultaten..Dus kan ook elke domheid en arrogantie voortgang vinden.
Zeker als de pathologie numeriek in de meerderheid is..
Geen kwaliteitscontrole..allemaal sta-in-de – weg.. Hooguit later een formele enquête waarbij de resultaten al weer vlot vergeten worden..
Geen correctie van buitenaf toegestaan..gewone volk moet de bek houden..steeds weer meer van hetzelfde in dezelfde taal en woorden….geheugendefecten alom en een vreselijk tekort aan geweten..Het dringt echt niet door wat ze aanrichten met hun bizarre moraal , mensbeelden en praktijken.
Een leugen voor de gewone bevolking.
De gewone bevolking die ook en laag boter op het hoofd heeft door de eurofielneoliberle steeds weer opnieuw te stemmen.
en als de boel er ligt in alle rotzooi dan hebben anderen hun werk verkeerd gedaan en moeten het dan maar opknappen..Gewetenloze bende..als de poen maar gehaald wordt en het doel de middelen maar heiligt.