13

AARDE – Als vergelding voor de aanslag op Charlie Hebdo meldt het hackerscollectief Anonymous de aanval te zullen openen op twitter- en facebookaccounts van jihadisten.

Dat meldt Anonymous in een verklaring op internet en via Twitter. “Anonymous heeft altijd gevochten voor de vrijheid van meningsuiting en zal dit recht nooit laten besmeuren door het obscurantisme”, aldus het hackerscollectief. Volgens Anonymous is een aanval op de vrijheid van meningsuiting een directe aanval op de democratie. “Verwacht een enorme reactie van ons, omdat deze vrijheid hetgeen is waar we altijd voor hebben gevochten”, zo laten de onbekende activisten weten.

“We moeten iedere burger eraan herinneren dat persvrijheid een fundament van onze democratie is. Je moet je mening kunnen geven, ook in een krantenartikel, zonder dreigementen te ontvangen. Dit zijn rechten die je niet kunt veranderen”, aldus Anonymous. De hackers richten zich met hun campagne, genaamd #OpCharlieHebdo, onder andere op websites van terreurorganisaties en Twitter-, YouTube- en Facebook-profielen van moslimextremisten, zo blijkt uit gepubliceerde lijsten met doelwitten. Ze roepen burgers op contact op te nemen met Twitter om de betreffende accounts te laten blokkeren.

Anonymous reageert hiermee op de aanslag afgelopen week op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs waarbij twaalf mensen om het leven kwamen, waaronder de hoofdredacteur en zeven journalisten. De extreem-rechtse daders gingen over tot hun daad om de profeet Allah te wreken die in het verleden meerdere malen in het weekblad op de hak werd genomen. Inmiddels heeft Charlie Hebdo aangegeven komende week ‘gewoon’ weer uit te komen, ditmaal in een oplage van 5 miljoen stuks waarvan er 500 in Nederland worden verkocht.

Hackerscollectief Anonymous voert geregeld DDoS-aanvallen uit op websites van bedrijven en instellingen. Zo werd vorige week de website van het Frans ministerie van Defensie belaagd uit wraak voor de dood van de 21-jarige milieuactivist Rémi Fraisse. De man kwam vorig jaar oktober om het leven tijdens het uiteendrijven van een demonstratie door de Franse politie bij de aanleg van een omstreden stuwdam in het zuiden van Frankrijk. Volgens het ministerie werd de website niet platgelegd, maar wel flink gestoord.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties