1452176_10152028217095799_1669626216_n

‘Gewoon een lekker wijf toch? Blond, grote tieten. Wat wil je nog meer, godverdegodver! Mo, wat denk jij?’
‘Ssst, niet zo hard Sjon. Eva houdt niet van dat seksistische gedoe.’
‘Niet zo benauwd man, als ze gaat zeiken gooit Mo wel een boerka over d’r heen. Moet ze maar in een yuppentent achter de bar gaan staan.’
‘Dit is een YUPPENCAFE Sjon. Alleen maar nette mensen hier.’
‘Dacht ik al, klonk al zo import met dat Gooise gekwaak. Ik ben er zo aan gewend geraakt dat ik het niet eens meer hoor.’
‘Ze hebben meestal een bijstandsuitkering hoor, en iedereen kwaakt Goois tegenwoordig”, merkt Max droogjes op en nipt aan zijn witte wijn. “Ze zitten dan wel met een frons op het voorhoofd naar hun hippe laptopje te staren, zogenaamd druk met werk enzo, maar wel de hele dag op één koffie.’
‘Hoe weet je dat?’
‘Van Eva.’

‘Deze mensen behoren tot het elitebestand van de sociale dienst. Hoogopgeleid en kansrijk op de flexmarkt. Uitkering wordt gezien als tijdelijk. Het laptopproletariaat noemt een uitkering between jobs’, doceert Max. ‘Bijstand is voor de laagopgeleide losers in de buitenwijken, de Tokkies en de Mohammeds.’
‘Daar gaan we weer… Moslims nemen de boel over enzo, maar vlak die yuppen niet uit’, gromt Mo. ‘Neem die vent van dat gesubsidieerde toeristenmuseum, überyup Wim Pijbes. Perst z’n personeel uit en ziet Amsterdam het liefst als een dorp op zondag in de Bible Belt. Medeprovinciaal Van der Laan begint nu ook al.’
‘Mo, dit spul hier wordt geen museumdirecteur of burgemeester hoor. En ze hebben gelukkig weinig met kalasjnikovs.’
‘Wat nou kalasjnikov?! Je bent jong, laagopgeleid, moslim, dus kansloos op de arbeidsmarkt. Daarvoor wordt je door de gemeente ook nog eens de grond in getrapt en dan uitgekotst. Wat moet je dan? De top 1000 van criminele jongeren en IS zijn de bedrijven van de toekomst!’
‘Mo, je hebt gelijk, de sociale dienst lijkt steeds meer op een Noord-Koreaans strafkamp. Alleen je komt het kamp niet meer in maar je komt er ook niet meer uit. En dat vernederen wordt alleen maar erger. Ze duwen mensen de misdaad in. Uitweg? Drugshandel of jihad. Wel goed voor de handel in kalasjnikovs natuurlijk. Dus als ik jullie een beurstip mag geven?’

‘Namaakyuppen zijn ook niet te harden hoor”, roept Sjon klagend. “Neem de Pijp. Daar kan je dagelijks de infanterie van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte in actie zien. Indrinken met goedkope wijn van Appie dan tot diep in de nacht lallen, brallen en braken onder je raam.’
‘Daar was jij anders nooit vies van, kan ik me herinneren.’
‘Zit toch niet zo naar dat verlopen barmens met dat gefotoshopte hoofd te koekeloeren man!”, bromt Mo. “Lijkt Linda de Mol wel.’
‘Toegestaan hier’, spreekt Sjon deftig, ‘en ik hou wel van een beetje botox. Deze tent heet niet voor niets Bukowski, genoemd naar de man die de hele dag niets anders deed dan zuipen, hoeren en snoeren.’
‘Bukowski met een knipoog Sjon, moet je net als de Bijbel of de Koran niet letterlijk nemen.’

Ron Kretzschmar

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties