eliminal

Het experimentele Amerikaanse gitaarduo Unpopular Scientists bestaat uit Reed Altemus op een geprepareerde lap steel gitaar, een föhn en een korte golf radio en Josh Ronsen op een geprepareerde gitaar en laptop. Hun debuutalbum Eliminal wordt uitgegeven door het label Fluxus Montana.

Het album omvat drie improvisaties op boven vermelde instrumenten, opgenomen tijdens live-optredens in de Mobius Gallery en 119 Gallery in mei 2013. Beide muzikanten zijn actief met verschillende muzikale projecten, zoals mail-art, stempel-art en visual poetry.

De improvisaties zijn gebaseerd op herhaling en een muzikale zoektocht naar onderlinge communicatie op het podium. Over het algemeen wordt de muziek voorzichtig en zorgvuldig gespeeld, zodat de luisteraar kan worden meegezogen in de experimentele wereld van Altemus en Ronsen.

De muziek wordt gekenmerkt door een rustige sfeer en verandert geleidelijk. Sommige delen zijn avontuurlijk, zeker in de tweede track Shuggers Delight waar in de laptop prachtige geluiden genereert. Beide muzikanten weten hun geprepareerde gitaar met verschillende technieken te bespelen, waardoor er een grote diversiteit in geluid ontstaat. Mooi album voor de liefhebber van experimentele gitaarmuziek.

Jan Kees Helms

– Helaas hebben we geen muziek voorhanden van Unpopular Scientists –

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties