09

WERELD – Anonymous heeft naar eigen zeggen een zware virtuele slag toegebracht aan de terreurorganisatie IS door haar propaganda- en rekruteringskanalen aan te vallen.

Nadat Anonymous al eerder jihadistische websites had platgelegd, worden nu de propaganda- en rekruteringskanalen van IS belaagd. Het hackerscollectief publiceert een lijst van accounts die het offline zou hebben gehaald. “Moslims, christenen en joden voerden de aanval uit omdat de terroristen die zich Islamitische Staat noemen geen moslims zijn”, zo stelt Anonymous in een videoboodschap waarin het ‘operatie #OpISIS’ aankondigt.

De hackers noemen zichzelf “jong of oud, homo of hetero, hackers, agenten, spionnen, studenten, arbeiders, werklozen, armen, rijken of gewoon the guy next door.” De hactivisten beweren Twitter- en Facebookaccounts van IS te hebben verwijderd die gebruikt werden om propaganda te verspreiden en nieuwe leden te rekruteren. Op Pastebin, een website waar iedereen anoniem lappen tekst kan publiceren, werd een lange lijst gepost van gehackte accounts in het kader van operatie #OpISIS.

De hackers voeren zogenoemde DdoS- en phishing-aanvallen uit en hacken wachtwoorden. In de videoboodschap waarschuwt het hackerscollectief de extremisten van Islamitische Staat: “We zullen achter jullie aan gaan, jullie sites, accounts en e-mails platleggen. Van nu af aan zijn jullie nergens nog veilig online. Jullie worden behandeld zoals een virus en wij zijn de remedie. Wij zijn Anonymous, wij vergeven niet, wij vergeten niet, verwacht ons. Wij beheersen het internet.”

Een journalist van het Belgische blad Humo beweert vorige maand met een tweetal hacktivisten van Anonymous te hebben gecommuniceerd. De hackers wensen te benadrukken dat de absolute freedom of speech voor hen heilig is. Op de vraag of het offline halen van websites daar dan niet tegenstrijdig aan is, is het antwoord: “Die jihadi’s brengen ónze vrijheid ook in het gedrang. Overheden zullen – in naam van de veiligheid – de privacywetgeving nog meer afzwakken en de censuur op het internet nog meer opdrijven.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties