31

OSS – Medewerkers van de thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent houden sinds donderdagavond een commissiekamer in het stadhuis in Oss bezet.

Geïnspireerd geraakt door de acties van de studenten in Amsterdam houden sinds zes uur vanavond zo’n veertig medewerkers van de thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent een afdeling van het stadhuis in Oss bezet. De medewerkers zeggen pas weg te gaan als ze een baangarantie krijgen. Wethouder Peters sprak de bezetters toe en zei weinig voor hen te kunnen betekenen daar het een zaak van de regering is, meldt Omroep Brabant.

Pantein-Vivent met 1800 werknemers en 6100 klanten ging begin januari failliet. De zorgaanbieder was in de problemen geraakt doordat de salarissen van de medewerkers hoger waren dan de vergoeding die Pantein-Vivent kreeg van de gemeenten. Andere zorgaanbieders hebben na het faillissement honderden oud-medewerkers overgenomen. Degenen die op straat staan, zijn bang dat ze geen baan meer krijgen.

Ze willen sowieso betere arbeidsomstandigheden en hebben daar al eerder voor geprotesteerd. Volgens onderhandelaar Karim Skalli van FNV Zorg & Welzijn zijn de actievoerders ontevreden over de ontstane situatie in de thuiszorg. ‘Cliënten krijgen geen of minder uren zorg, de medewerkers werken onder wurgcontracten’, aldus Skalli. ‘Het wordt tijd dat staatssecretaris Martin van Rijn de regie oppakt.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties