faber

Verplicht nummertje. Het is verkiezingstijd en het neoliberale lijfblad van de PvdA, de NRC, zet al haar zwaar gehavende rode zeilen bij om kiezers af te troggelen bij de politieke vijand, de PVV. In een baanbrekend artikel onthult de krant vandaag dat de Gelderse PVV-fractievoorzitter Faber, tevens lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, namens haar partij voor 9000 euro aan subsidiegeld opdrachten heeft gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon vennoot is.

Mevrouw Faber schakelde het bedrijf in voor het beheer van de website van de PVV Gelderland. Gut oh gut oh gut, dat had ze nou niet moeten doen. Nee, ze had daarvoor een ander bedrijf in de hand moeten nemen, belangenverstrengeling, schandalig! Eigen familie eerst! Sterker, ze was in het verleden nog zo fel op schending van integriteit, weet de NRC te melden. Zo zou zij de drijvende kracht zijn geweest achter de politieke val van PvdA-staatssecretaris Verdaas in 2012, nadat was gebleken dat Verdaas als gedeputeerde in Gelderland onjuiste declaraties indiende. Wraak!

De krant hoopt met dit bericht te bereiken dat de mevrouw opstapt, of door de PVV uit haar functie wordt ontheven. Aan het slot van het weinig zeggende bericht, dat in de papieren versie van de krant drie keer zo lang is, meldt de NRC met trots dat uit eigen onderzoek (!) verder gebleken is dat de PVV in vier jaar bijna de helft van de Statenleden is kwijtgeraakt. Van de 69 in 2011 toegetreden leden, zijn er nog 38 over. Dertien opgestapte PVV’ers stonden hun zetel af aan de partij. Achttien politici namen hun zetel mee.

De kwestie Faber is al net zo onbenullig als die rond het deze week opgestapte VVD-Kamerlid Verheijen, onder meer vanwege zijn declaratiegedrag als gedeputeerde van de provincie Limburg. Het ging om een relatief laag bedrag, dat hij ook nog eens terug wilde betalen, maar de media gingen en masse met zijn kop aan de haal. Een rond dwarrelend sneeuwvlokje werd razend snel een bal die de partij ernstig in verlegenheid bracht. Het aftreden van Verheijen was onvermijdelijk, bezweken door de macht van de media.

Ook de ‘onthullingen’ over Faber worden inmiddels driftig rond gepapegaaid, met de staatsomroep voorop. Name and Shame is populair, ze geilen ervan bij het journaille. Terwijl er zoveel dingen gebeuren in het land die er wél toe doen, maar waar niet over wordt bericht. Verkoopt niet, zo is de redenatie. Het zou overigens een zegen zijn indien de media in het geheel geen aandacht zouden besteden aan de komende verkiezingen, want op een groepje politiek verslaafde diehards na is werkelijk geen hond in het rituele folkloristische gemeenschapsgeldverspillende stoelendansje geïnteresseerd.

Waar je in verkiezingstijd eveneens de klok op gelijk kunt zetten, zijn de voorspelbare activiteiten van de AFA-jeugd, die dan steevast op oorlogspad gaat tegen het grote ‘fascistische’ gevaar dat in hun ogen verscholen gaat achter de democratische façade van Wilders en diens kornuiten. Bij Doorbraak pakken ze het nog enigszins doordacht aan, met een ogenschijnlijk olijk en ludiek ogende postercampagne die tegelijk een onheilspellende boodschap bevat. De nationalistische jongeren van AFA Fryslân daarentegen gaan nog lekker ouderwets dogmatisch en agressief uit hun dak.

Maar goed, je kan beter posters plakken dan de woningen van PVV’ers met haatdragende teksten bekladden, zoals afgelopen nacht op diverse locaties in Friesland is gebeurd. Kan me zo voorstellen dat je zoiets dergelijks doet bij een oorlogsmisdadiger, maar kom op zeg, het gaat om mensen die zich verkiesbaar hebben gesteld voor een zetel in het Provinciehuis. Het zijn methoden die geassocieerd kunnen worden met een ideologie die deze zelfbenoemde antifascisten juist beweren te bestrijden. Best eng.

Alex van Veen

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NForcer
9 jaren geleden

De linkse fascisten zijn net als islamieten laf, terroristisch, en verzekerd van hun eigen gelijk.
islam? bekladt huizen en gebouwen
links? bekladt huizen en gebouwen
islam? werkt met bevakmutsen
links? werkt met bivakmutsen
islam? legt anderen hun wil en denkwijze op, totalitair, onveranderbaar, geen ruimte voor discussie
links? legt anderen hun wil en denkwijze op, totalitair, geen ruimte voor andersdenkenden
islam? werkt niet, mannen in jurken en vrouwen in niqaab doen niks, parasiteert op rechts
links? liggen tot 2 uur smiddags in bed, daarna lekker demonsteren terwijl de rechtsen maar werken
islam? gebruikt gericht geweld tegen personen
links? gebruikt gericht geweld tegen personen
islam? laf, met meerderen tegen één openbaar
links? extra laf, met meerderen tegen één snachts, stiekum
Nog even doorgaan?

elfje
9 jaren geleden
Antwoord aan  NForcer

Bravo.. en dat allemaal uit de twee hersencellen van een échte fascist.

M.b.t. het laatste deel van het artikel: zou over pakweg vijftien jaar v. Veen ook in ‘het verzet hebben gezeten’ samen met 14 miljoen Neederlanders die nu de ‘mensen die zich verkiesbaar hebben gesteld voor een zetel in het Provinciehuis’ zo hartstochtelijk verdedigen, want de PVV was natuurlijk ‘gewoon een partij met een mening’? Best eng.

a f mels
9 jaren geleden

Wat een overdreven artikel en verhaal, komende van VVD’er Jan Markink. Ga je schamen VVD’ert Markink, zeker verkiezingstijd… http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2085076/gedeputeerde-markink-faber-zou-op-moeten-stappen.htm#.VPIzRGNlSPA Hieronder goed stuk van Geenstijl reaguurder.

VVD-minister Annemarie Jorritsma regelde 1,6 miljoen gulden subsidie voor het bedrijf van haar man: ‘Dan de kwestie rond de verzwegen subsidies. In de jaren negentig kreeg het Jorritsma-concern, waar de Gerlof Jorritsma Holding weer onderdeel van uitmaakt, twee subsidies: 1,6 miljoen gulden ging naar het project-Heidemeer bij Heerenveen en 840 duizend gulden was voor de weg erna toe. Beide subsidies zijn indirect afkomstig van EZ. De minister verklaarde nog voor publicatie dat zij niets met het familieconcern of met de subsidies te maken heeft. Zij kon zich niet vinden in de schijn van belangenverstrengeling.’

En VVD-minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) regelde een winst van 3 miljoen voor de zaak van haar man: “Afgelopen zomer werd een politiek spoeddebat gevoerd over mogelijke belangenverstrengeling, nadat de Volkskrant had onthuld dat de man van de minister bijna 3 miljoen euro had verdiend met de verkoop van zijn aandelen in een bedrijvenconsortium rond het keuringsinstituut Kiwa. Deze Rijswijkse onderneming verstrekt in opdracht van het ministerie van Melanie Schultz van Haegen vergunningen in de vervoersbranche, zoals taxipassen.”

En dan gaat een VVD’er roepen dat een klein bedrijfje niet een website mag maken en onderhouden voor 8000 Euro???

knarfist
9 jaren geleden
Antwoord aan  a f mels

De friese afa jugend bestaat inderdaad uit friese nationalisten die zichzelf ook nog eens zien als socialisten.
Kortom de friese nationaal socialisten.
Met hun vlagvertoon en vernielingen aan huizen van mensen met een ander geloof (want dat is politiek immers) zijn zij de ware vaandeldragers van het gedachtegoed van hun ome Adolf.

Weer een stem voor de PVV erbij opdat wij niet vergeten!

Alerte lezer
9 jaren geleden

Alex van Veen houdt wel van een beetje suggestie? In de claim op IM (https://www.indymedia.nl/node/26755) wordt met geen woord gerept over AFA Fryslan..

ludo hardeman
9 jaren geleden

STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS, TOCH NR 1 OP DE VERK. LIJST. Venlo: 4-3-2015.
Op 24 april 2014 startte het O.M. een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo.
http://www.l1.nl/nieuws/261405-justitie-start-onderzoek-tegen-gemeente-venlo
Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder, als opvolger van weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze zaak ligt nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak rond 18 maart.

ludo hardeman
9 jaren geleden
Antwoord aan  ludo hardeman

betreft de strafrechtzaak tegen burgemeester en wethouders van venlo, met als hoofdrolspelers twan beurskens,vvd, jos teeuwen en antoine scholten vvd: het zaaknummer van het strafhof pr clauslaan 90 in den haag is K14/0502.

ludo hardeman
8 jaren geleden
Antwoord aan  ludo hardeman

strafonderzoek twan beurskens, lid toenmalige B & W van venlo loopt nog steeds

Henk Wint
9 jaren geleden

Leuke onderzoekjes ook steeds met peilingen over de verkiezingen. Het is allemaal nep.

knarfist
9 jaren geleden
Antwoord aan  Henk Wint

De stenen door de ruiten van mensen met een PVV poster voor het raam zijn jammer genoeg niet nep.
Erg bemoedigend dat de hele politiek en tweede kamer dit soort geweld afkeurt…..
De NSB was trouwens ook voor het afschaffen van de democratie.

ludo hardeman
9 jaren geleden

– 1- STRAFONDERZOEK NAAR TWAN BEURSKENS EN TOCH NR 1 OP DE
VERKIEZING LIJST PROV. STATEN LIMBURG. Op 24 april 2014 startte het O.M.
een strafrechtelijk onderzoek tegen B&W van Venlo. http://www.l1.nl/nieuws/261405

Betreft de strafrechtzaak tegen burgemeester en wethouders
van Venlo, met als hoofdrolspelers Twan Beurskens,VVD, Jos Teeuwen en voorheen H Bruls en nu Antoine Scholten vvd: het zaaknummer van het
strafgerechtshof pr Clauslaan 90 in Den Haag is K14/0502.

De geheimgehouden straatafsluiting Stalbergweg, d d 2008, betekende het verlies van mn inkomen. Mn winkel Brocanteur, moest ik na meer dan 30 jaar
opheffen, na 3 jaar lang 70% aantoonbaar omzet verlies geleden
te hebben. Aantoonbare vaststaande valsheid in geschrifte o.a.
gepleegd door B en W van Venlo betreft TOG Nederland
rapportage, tijdens een rechtszitting vastgesteld door de
bestuursrechter zelf, maakt het onmogelijk een fair proces te
krijgen. Immers het TOG rapport bleef toch DE reden om alle
claims af te wijzen t/m de Raad van State. Vandaar dat er geen
andere optie over bleef aangifte te doen in beide zaken.

-2- Het water oppompen, t b v de tunnelbouw heeft tot
aantoonbare ( 5 officiële fotorapportages gedurende en na de
bouwperiode) verzakking geleid en enorme verzakkingsschade, 70.000,00 euro.
Vooraf werd daarvoor in de rapporten voor gewaarschuwd, mede
omdat er in mn straat en onder mijn pand een waterstroom loopt
die men kende. Aantoonbare valsheid in geschrifte voorkomt ook hier een fair proces

Er bleef geen andere keuze dan aangifte te doen, samen met 2 politie mensen duurde dat meer dan 2 dagen, ze wisten niet wat ze zagen aan hoeveelheid overtuigend bewijs.
Twan Beurskens, was in die periode verantwoordelijk wethouder,
als opvolger van weth. Mark Verheijen van B&W van Venlo. Deze 2 zaken tegen
B en W van Venlo liggen nu bij het Haagse Strafhof, uitspraak
rond 18 maart. Ik hoop daar op een fair proces op basis van
echte vast te stellen feiten. Lees meer op onze face book
groep: stalbergweg

ik heb begrepen dat afgelopen zaterdag en zondag in heel Noord-
Mmidden- en Zuid Limburg deze informatie aktie mbv de campagne
posters van de VVD,Twan Beurskens en over Twan Beurskens als mogelijk toekomstig 1ste kamerlid is uitgevoerd.
Berichten uit Horst Venray Gennep, Well Bergen Wellerloooi
Aarcen Velden Tegelen Reuver Swalmen Roermond Geleen Sittard Susteren
Landgraaf Brunssum Heerlen Maastricht, etc

http://www.dichtbij.nl/roermond/regionaal-nieuws/artikel/3929104/vvdreclamebord-beklad.aspx

ludo hardeman

> vader van 3 mooie kinderen, waarvan 2 met een beperking.
> oprichter van de verenging http://www.oudersaanzet.nl
> mede initiator en ouder co -ordinator van het geflopte project:
> passend onderwijs
> stuurgroep lid van het knmg betreft ontw. nw visie op de jeugdzorg
> oprichter van de f book groep: vakbondvanouders.
> voormalig cie lid gem. venlo,
> voormalig lid klachten en klachten cie. clienten ivd, nu viataal
> schrijver van o.a het vertellerboekje: ”geluk ben je zelf”, gratis op http://www.oudersaanzet.nl
> dichter, ontwerper
> zelfstandig ondernemer. web shop http://www.infoteak.nl
> initiator voor de oprichting ven een nationaal monument voor het kind

ludo hardeman
9 jaren geleden

STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK TWAN BEURSKENS VVD, TOCH LIJSTTREKKER PROV. STATEN VERK.
VVD”er Twan Beurskens nr. 1 op de Limburgse prov. Verkiezingslijst, laat op 9 maart 2015 in de krant Limburger weten dat er geen strafrechtelijk onderzoek naar hem gaande is, i.v.m. door o.a. hem gepleegde valsheid in geschrifte.
Dezelfde avond stelde de Venlose stadsoproep vast in haar uitzending dat dit wel het geval is.
Dat zegt die omroep omdat zij het bewijs daarvan hebben: het gerechtshof Den Haag schrijven met het zaak nummer K14/0502.
Vervolgens gebeurd er niets.Net zoals premier Mark Rutte in zijn antwoordbrief, d.d. 28 jan. 2015 niet in gaat op het feit dat Twan Beurskens op een VVD verk. lijst staat, terwijl er een strafzaak tegen Twan Beurskens loopt.

ludo hardeman
9 jaren geleden

BETREFT STRAFZAAK JEGENS VVD GEDEPUTEERDE TWAN BEURSKENS
“als blijkt dat VVD-politici in een geval
zoals dit direct hun verantwoordelijkheid nemen, zoals het hoort, dan
pleit dan ook voor hen.” zegt VVD voorzitter Limburg Peter de Koning, n.a.v.het opstappen van Opstelten en Teeven. Maar:
dat geldt niet voor gedeputeerde VVD’er Twan Beurskens, die in de Limburger ontkend dat er een strafzaak tegen hem loopt, terwijl dit wel zo is. Zijn plegen van valsheid in geschrifte als voormalig Venlose weth. is al vastgesteld door de Venlose politie en een Roermondse rechter. Het onafhankelijke Haagse Strafhof komt spoedig met een uitspraak en zo lang
blijft Twan, als potentieel 1ste kamer lid, gewoon op de VVD prov. verk. lijst staan als nr. 1. Waarvan akte.