Wieman_plays_Goem

Een voortgaand pulserend geluid dringt bij me binnen. Het tergt mijn hersenen en mijn hoofd begint ritmisch met het geluid mee te bewegen. Na verloop van tijd voegen zich open klanken toe, vervolgens hoge tonen waarmee het penetrerende karakter van het nummer compleet is.

De beat wordt lager en de hoge tonen continueren. Minimale zware dreunen voegen zich toe en de atmosfeer wordt donkerder. Noisy geluidsgolven nemen de beats over en gaan langzaam over in een ambient meditatieve sfeer. Dan wederom een penetrerend minimaal geluid dat steeds sterker wordt. Meer geluiden voegen zich toe en de compositie wordt complexer.

Wieman is een muzikaal project van Frans de Waard en Roel Meelkop. Zij hebben materiaal van Goem hergebruikt voor een concert in Studio Trenkel. Ter voorbereiding hebben zij de cd Wieman plays Goem opgenomen in de Geluidswerkplaats Extrapool in Nijmegen.

Goem bestaat uit dezelfde leden als Wieman en is aangevuld met Peter Duimelinks. De cd is uitgegeven door het label Kvitnu uit Oekraïne. De prachtige hoes is vormgegeven door Kateryna Zavoloka, met foto’s van Marco Douma. Wieman plays Goem is een ware aanrader voor de liefhebber van minimale elektronische muziek.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties