07

WASHINGTON – De door de VS geleide War on Terror heeft tot nu toe in Irak, Afghanistan en Pakistan aan minstens 1,3 miljoen burgers het leven gekost.

Dat melden medewerkers van een drietal Amerikaanse artsenorganisaties, waaronder Physicians for Social Responsibility, in het rapport Body Count. Het werkelijke dodental ligt volgens de artsen aanzienlijk hoger daar landen als Jemen, Somalië en Libië geen onderdeel hebben uitgemaakt van het onderzoek. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens afkomstig van de VN, regeringen en ngo’s.

Volgens de opstellers van het rapport, dat betrekking heeft op de periode 2002-2012, heeft het optreden van voornamelijk Amerikaanse, Britse, Poolse en Australische militairen vanaf 2003 in Irak het leven gekost aan ongeveer één miljoen burgers en 4800 militairen. De oorlog in Afghanistan, die eind 2001 van start ging met aanvallen uitgevoerd door Amerikaanse, Franse, Britse en Australische militairen, kostte aan ruim 220.000 burgers het leven tegenover 3500 militairen.

In Pakistan vielen tot nu toe naar schatting 80.000 burgerslachtoffers als gevolg van Amerikaanse drone-aanvallen. De artsen storen zich vooral aan de methode om na een eerste beschieting even te wachten totdat mensen hulp komen bieden vooraleer een tweede beschieting wordt gelanceerd. Onder de slachtoffers bevinden zich opvallend veel kinderen. De VS voert dodelijke drone-aanvallen uit onder het mom van het uitschakelen van safe havens voor terroristen.

Volgens de artsen misleiden de massamedia de burger door veel lagere aantallen dodelijke burgerslachtoffers te publiceren, veelal cijfermateriaal afkomstig van de Amerikaanse overheid. Zo zou de VS het aantal gedode burgers in Irak bewust laag hebben gehouden omdat alle legitimiteit voor die oorlog, ook binnen de VS zelf, ontbrak. Nadat het Britse vaktijdschrift The Lancet melding maakte van het feit dat gedurende de eerste drie jaar van de Irak-oorlog reeds 665.000 mensen waren gesneuveld, wuifden de Britse premier Blair en zijn Amerikaanse collega Bush dit aantal honend weg.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ayna
9 jaren geleden

Achteraf cijfergekletter waar ik niks van geloof, en al helemaal niet zonder stevige onderbouwing, en al nooit als het gaat om moslimlanden zoals Syrië, waar de burgeroorlog in een paar jaar tijd al meer dan 200.000 slachtoffers heeft geëist.

Zonder dat het westen daar nog een kogel rondschoot.

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ayna

Dus alleen feiten die in je ideologie passen, zijn betrouwbaar?

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Dat is natuurlijk een oerdomme conclusie.

Probeer het nog eens.

Probeer ook eens te bedenken (als dat lukt) welke moslim zichzelf in levensgevaar zou brengen om toe te geven dat ze elkaar hebben opgeblazen als ze daar het westen de schuld van kunnen geven.

Ernst
9 jaren geleden

Er zijn verschillende manieren van onderzoek doen. Er zijn mensenrechten organisaties die alleen de doden tellen die zijn gevallen bij aanslagen waarvan in de krant rapport wordt gemaakt.

De officiële cijfers gaan uit wat er met duidelijke schot- en scherfwonden in de lijkenhuizen van de ziekenhuizen verschijnt.

Een paar artsenorganisaties doen household surveys en baseren het aantal doden door extrapolaties te maken van wat de burgers aangeven hoe hun geliefden en bekenden zijn gedood. In dergelijk onderzoek worden ook doden meegenomen die zijn gestorven aan ondervoeding, gebrek aan medicijnen, gebrek aan medische verzorging en andere indirecte aan bezetting en oorlog linkbare oorzaken.

Met name uit die laatste onderzoeken, waarvan het genoemde onderzoek dat in 2006 in The Lancet werd gepubliceerd, komt een veel hoger aantal slachtoffers naar voren dan officieel wordt meegedeeld door de westerse overheden.

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Terroristen die aangeven aan hoe hun geliefden zijn gedood, en artsen nemen dat over.

Het moet niet gekker worden.

Sommige mensen willen ook echt alles geloven wat de islam ze influistert.

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ayna

Hele bevolkingen tot terroristen bestempelen die willekeurig afgeslacht mogen worden, psychopaten met zulke ideeën zijn jammer genoeg endemisch gebleken in de westerse wereld.

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Dat klinkt als een treffende beschrijving van het wereldbeeld van de islam.

Daar komen ze in het westen gelukkig ook steeds meer achter.

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ayna

Ingewikkeld. Je kijkt in de spiegel maar ziet de vijand

Farouk Ismael
9 jaren geleden

Ayna, u wilt het duidelijk zelf niet begrijpen. U draait de boel 180 graden om. Ga ergens anders trollen.
Dit is te belangrijk voor onze veiligheid om mee te gaan trollen. ‘Fuck the EU’- de terroristen slopen de EU al sinds de Balkanoorlog. En ze zijn nog maar net begonnen.

Het fenomeen radicale islam bestond niet voordat de Mujahedin werd bewapend door de VS en bondgenoten:
“Middle East Partnership Initiative” dd. 22.10.’10 policy US for subversive NGO’s in M.E.; Presidential Study Directive 11 for funneling money to the Moslim Brotherhood and other so called ‘radical islam’.

U.S. State Dept. document confirms regime change agenda in Middle East, funding of radical groups – – Sott.net

VS heeft in 134 landen commando-eenheden gemobiliseerd, onder US.S.O.COM. Special Operations Command: ‘La guerre secrète des États-Unis : les forces spéciales … ‘ View on news360x.fr

Geheim Bevel Reagan NSDD 166 mrt. ’85 – bewapening jihadisten, omverwerpen gematigde regeringen aka ‘War on terror’
http://www.veteranstoday.com/2011/05/05/the-american-awakening-can-it-happen-here/

radicale islam door de NATO al dateert van de Balkanoorlog: http://serbianfbreporter.wordpress.com/2012/08/26/no-to-nato-the-usnato-war-in-yugoslavia-eight-myths/

Via de NED Nat. Endowment for Democracy zijn in het M.O. alle middelen aangewend om de zgn. radicale islam voor oorlogszuchtige doelen in te zetten.:
“Allen Weinstein, who helped draft the legislation establishing NED, declared in 1991:
“A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA.”
http://www.voltairenet.org/article183158.html

De Facebook revoluties, door de sponsors van de antisemiet Soros propagandistisch ook wel Arabische Lente genoemd, zijn het werk van Thomas Pickering.
http://achtergrondinfo.blogspot.nl/2011/03/obama-gaf-leden-moslim-broederschap.html

Leestip: ‘George Soros Allies With the Muslim Brotherhood’ Written by Raven Clabough

ISIS is V.S. made.
oud ambassadeur in San Salvador (en daar leider van de doodseskaders; zie ‘de Salvador Optie’) John Negroponte en de oud ambassadeur in Syrië, Robert Stephen Ford, zijn grondleggers van ISIS.

The trinity of CIA, Mossad, and Saudi Arabia provided weapons and cash to Osama bin Laden and Rasul Sayyaf in Afghanistan during 1980s. By Wayne Madson. As a U.S. Naval Officer, he managed one of the first computer security programs for the U.S. Navy.
He subsequently worked for the National Security Agency, the Naval Data Automation Command, Department of State, RCA Corporation, and Computer Sciences Corporation.
Madsen is a member of the Society of Professional Journalists (SPJ), Association for Intelligence Officers (AFIO), and the National Press Club
http://www.opinion-maker.org/2010/07/formation-of-al-qaida-us-israel-collaboration/

Dat verzwijgen media en politici – in concert – allemaal zorgvuldig. Ergo: ergste terroristen zitten in ‘t torentje.

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Farouk Ismael

Een heleboel vage links plaatsen maakt je echt niet geloofwaardiger, en dit stuk ook niet.

Het idee dat een paar artsen het westen gaan beschuldigen van massamoord omdat islamterroristen hun dat in het oor fluisteren, is te belachelijk voor woorden.

In een oorlog wordt je niet vermoord. In een oorlog wordt je gedood.
En als je als moslimstrijder je eigen volk *vrouwen, kinderen* opoffert, dan ben je zelf diens moordenaars.
Die taktiek zag de wereld heel goed tijdens de laatste Israël-Palestina clash, eind 2014.

De taktiek van islamitische lafaards, is dat ze hun vrouwen en kinderen als levend schild gebruiken, om dan de tegenstander daar de schuld te kunnen geven.
Die taktiek werkt helaas niet tegen alle landen, en ook niet tegen andere moslimlanden.

De grootste massamoordenaars op deze wereld zijn moslims zelf
De grootste moslimdoders zijn moslims zelf.
En daarvoor heb ik niet eens vage links nodig: daarvoor kan je gewoon de nieuwszender aanzettten naar je keuze.

Ga jij maar weer verder met je beweringen over de NAVO als aanstuurder van islamitische terreurgroepen, Ismaël:)

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ayna

De mythe van het levende schild is weinig meer dan een rechtvaardiging voor de massamoord die de Israëliërs pleegden op Gaza. De waanzinnigste rechtvaardiging naast “we have to destroy this village in order to save it from communism” van de Amerikanen. Dood- en doodziek.

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Met het ontkennen van alleen al de bewezen feiten (ook door o.a. Amnesty, een zeer Palestijnenvriendelijke organisatie die echter niets anders konden dan deze oorlogsmisdaden ook toegeven) dat bijv. Palestijnen hun bommen in bijv. een UN-schooltje bewaarden, en raketinstallaties tussen burgers vestigen, disqualificeer jij jezelf volledig als geloofwaardig en waarheidsgetrouwe poster.

Antisemitisch en erg islamofiel zijn dergelijke ontkenningen, waarmee ook voor een neutrale lezer steeds duidelijker wordt wat jouw werkelijke drijfveren:
Dezelfde drijfveren als van iedereen, die islamgeweld probeert te schuiven in andermans schoenen.,

Ernst
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ayna

Welk islamgeweld? Jij probeert extremistisch geweld van de Israëlische staat in andermans schoenen te schuiven.

Ayna
9 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Integendeel: jij probeert -zoals aangetoond- extremistisch en sektarisch-antisemitisch gericht moslimgeweld van o.a. Palestijnen goed te praten door de zelfverdediging daarvan door Israël als ‘extremistisch geweld’ af te schilderen.

knarfist
9 jaren geleden
Antwoord aan  Farouk Ismael

Ja ho effe,mensen beschuldigen van “trollen” is niet sterk.
En wie denk jij te zijn om mensen te vertellen dat ze ergens anders heen moeten gaan?
Waarheen? Naar islamofobie?
De kolonne eenmaal in beweging…

knarfist
9 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Reactie op Farouk.

8 jaren geleden

De wereld wordt bestuurd door een kleine selecte Elite.
Die schuwen niet voor geweld, want ze verdienen er grof aan.
Drugshandel, mensenhandel en wapenhandel!

Surf maar eens naar MULTI MILJARDAIR George Soros…
Soros maakt zijn geld o.a. via beursspeculaties ( handel met voorkennis dankzij vriendjes als Rupert Murdoch die het wall street journal beheert ) en via NGO’s ( non governmental organisations, waaronder ook de globale media zoals VICE en het Oekraïense Hromatske.tv ) waar overheden geld in pompen…
http://dutchturks.nl/oproep-tot-genocide-met-nederlands-subsidiegeld/
Zodat hij daar zijn eigen vermogen mee kan opkrikken.

Na wat surfen kom je vanzelf terecht bij Soros essay uit 2015!
‘k Heb hem als 1e link geplaatst in mijn artikel…
Soros geeft via VICE…
Één van zijn media NGO’s te kennen dat: “De Europese Unie zich moet realiseren dat zij in oorlog is met Rusland!”
https://worldthechanges.wordpress.com/2015/11/15/een-wereld-in-chaos-deel-1/

Soros zit achter de meeste “vrijheids- en globale” bewegingen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations
https://en.wikipedia.org/wiki/Organization_for_Black_Struggle
https://www.freepressunlimited.org/en/news/outcomes-international-media-meeting-in-kiev-24-27-september
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Renaissance_Foundation
Soros’s vingerafdrukken zitten in zowat op elke “revolutie en demonstratie” die uitlopen op geweld en plunderingen, zelfs oorlog zoals in Oekraïne ( terug te lezen in mijn artikel )!

Wat de leugenachtige media betreft, surf voor de gein eens naar MULTI MILJARDAIR Rupert Murdoch…
Eigenaar van zowat het grootste deel van de Globale Media.

De Globale Media bepaald WAT we te zien krijgen en HOE we dat te zien krijgen…
Dat heeft alles met BEELDVORMING te maken.
Bijvoorbeeld de interpretatie van een selectieve foto uit een videoreportage…
Laten we die uit het MH17 drama nemen waarbij de Globale Media insinueerde dat Russische separatisten de trouwringen plunderden, een foto moedwillig geript uit een reportage waarin persoonlijke spullen van slachtoffers werden veilig gesteld tegen plunderaars…
Lasterpropaganda om Rusland in een kwaad daglicht te stellen!

Aan uitspraken van figuren als Frans Timmermans ( minister van BuZa onder Balkenende IV en Rutte II ) aangaande MH17 en de zogenaamde plunderaars, zien we dat de Politiek onder één hoedje speelt met die Elite!
Wat WOT ( War On Terror ) betreft moeten we zeker terug naar de valse vlag operaties van 11 september 2001.

Eigenlijk nog iets daarvoor, namelijk bij de creatie van Osama Bin Laden en zijn Al Qaeda opgericht en getraind om de Russen uit Afghanistan te weren en de hand te leggen op de drugsplantages en het beschermen van een oliepijplijn door Afghanistan.

Tsja, wat Osama Bin Laden betreft…
Zijn “lijk” zou in zee zijn gedumpt, dus niemand komt er ooit achter of hij werkelijk heeft bestaan en / of hij ook werkelijk dood is.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/2429915/2011/05/03/Waarom-werd-het-lijk-van-Bin-Laden-zo-snel-gedumpt.dhtml
http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2011/5/Foto-van-dode-terreurleider-Osama-bin-Laden-is-nep-ELSEVIER296149W/
Ook de bemanning van een helikopter betrokken bij Osama’s executie is toevallig eveneens verongelijkt.
http://www.nbcnews.com/id/44043847/ns/world_news-south_and_central_asia/t/us-troops-mostly-elite-navy-seals-killed-afghanistan/#.VlMYdRSyMyo
Klinkt wellicht hard, maarruhh het komt diegenen die dit geënsceneerd hebben mooi uit…
Een “ongelukje” waarmee je van een groot deel van je getuigen afkomt…
Tevens de overgebleven getuigen afschrikt hun mond open te doen!

Max
8 jaren geleden

De westelijke staten (van Europa) blijven in grote mate een protectoraat van de VS. Deze staten herinneren zich zeer goed wat het is om een vazal te zijn van een Rijk.” De buitenlandse politiek van de VS bestaat uit het vasthouden van de Amerikaanse hegemonie en het uitschakelen van geo-economische concurrenten. Dit zeker in West-Europa.De buitenlandse politiek richt zich in de eerste plaats tegen de belangen van Europa.De geostrateeg Bruno Colson legt uit dat de politiek van de VS eruit bestaat systematisch potentiële rivalen te verzwakken of uit te schakelen, of ze nu vriend of vijand zijn, opdat deze staat haar supermacht behoudt. Dank zij de VS ( en de zwakte en de corruptie van de EU-ambtenaren) heeft Europa zelfs geen leger.De Amerikaanse strategie bestaat ook uit het aanbrengen van een duurzame breuk tussen west-Europa en de Slavisch-Orthodoxe wereld, en dit zowel op politiek, psychologisch, economische en geostrategisch vlak. De VS willen west-Europa er van overtuigen dat ze meer gemeen hebben met hun Amerikaanse beschermheren dan met hun Slavische broeders en buren…Washington wil een goede toegang tot de meer dan een miljard moslims, die wel antiwesters zijn maar toch – in de ogen van het Amerikaanse grootkapitaal – consumenten. En niet vergeten : onder hun voeten bevindt zich 75% van de oliereserves ter wereld.