feme1

feme2FRANKFURT – Tijdens een duffe persconferentie van de Europese Centrale Bank (ECB) is president Draghi getrakteerd op confetti met de boodschap ‘Stop ECB dictatorschap!’.

De 21-jarige Duitse vrouw, die zich kennelijk als journaliste een plekje had weten te bemachtigen in het streng beveiligde nieuwe gebouw van de ECB in Frankfurt, sprong vlak na de openingswoorden van president Mario Draghi op zijn tafel. Vervolgens bestrooide zij de hevig geschrokken man met pamfletten en confetti, onder het herhaaldelijk uitroepen van de leus ‘Stop ECB dictatorschap!’ Ze had er zichtbaar plezier in en ging helemaal uit haar dak.

Nadat ze haar jasje had uitgetrokken was de tekst ‘End ECB-Dick-Tatorship’ op het t-shirt te lezen. Terwijl de verbouwereerde Draghi uit voorzorg werd weggeleid, haalden beveiligers de vrouw van de tafel en droegen haar horizontaal de zaal uit om aan de politie te overhandigen. In een tweet met de woorden ‘Germany: Watch FEMEN crash ECB President Mario Draghi!‘ eist de feministische actiegroep FEMEN de moedige daad van de vrouw op. Als dat klopt dan is dit een van de zeldzame keren geweest dat een FEMEN-activiste zich niet met ontbloot bovenlijf heeft getoond.

Lees haar verhaal in de Britse krant The Guardian.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter
9 jaren geleden

Geweldig, had die gore gangster maar voor zijn kop gekickt!