10Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt het een goede zaak dat de NS en TLS reisgegevens van hun klanten vastleggen. Een motie om de klant hierover zelf te laten beslissen werd verworpen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt het een goede zaak dat de NS en kaartuitgever Trans Link Systems (TLS) de reisgegevens van hun klanten ongevraagd opslaat en 18 maanden bewaart. Na deze termijn worden de persoonsgegevens zodanig bewerkt dat deze niet meer te herleiden zijn naar individuele personen of OV-chipkaarten. De bewaartermijn is afgestemd met onder meer consumentenorganisaties, het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst, werkgeversorganisatie VNO-NCW en het Cbp.

Vanuit de samenleving is er kritiek op deze bewaarplicht omdat het de privacy van de reiziger zou schenden. Immers, wat gaat het de betreffende bedrijven en instanties aan wie, wanneer en waarheen wordt gereisd, waarna deze privégegevens ook nog eens langdurig worden vastgelegd.

Dat vindt ook Carla Dik-Faber (CU) die in de Tweede Kamer een motie indiende met het voorstel dat reizigers voortaan zelf kunnen aangeven of de reishistorie voor hen bewaard moet worden of niet, meldt Privacy Barometer. Met het amendement zou aan artikel 30, tweede lid, van de Wet personenvervoer 2000 de bescherming van de persoonsgegevens, en daarmee de privacy, van de reiziger worden toegevoegd. De CU is van mening dat reizigers die geen gebruik wensen te maken van functies als geld-terug-bij-vertraging ze de keuze moeten hebben om hun reisgegevens niet op te laten slaan. Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, D66, SGP en 50+ verwierp afgelopen dinsdag de motie.

Overigens worden de reisgegevens van alle bestaande OV-kaarten (rfid-chip) bewaard, ook die van de zogenoemde anonieme OV-kaart, al weet TLS niet wie van een dergelijke kaart gebruik maakt. Uiteindelijk komen ze daar wel achter indien de kaart verlopen is en je het geld dat er nog op staat terug wilt vorderen. Dan kan alleen door de kaart inclusief persoonlijke gegevens op te sturen naar het bedrijf, zodat men alsnog jouw reisgegevens met terugwerkende kracht weet te analyseren.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ik ga wel fietsen
8 jaren geleden

Kamerleden zijn niet de oplossing, maar het probleem. In dit geval CU, PvdD, PVV, SP kennelijk uitgezonderd
Het is onverantwoord onze privacy-gevoelige data aan corrupte bedrijven te geven.
Met TTIP gaan die gegeven wel zeker naar de NSA.
TTIP beoogt alle vervoersgegevens te verzamelen. Alle autobewegingen, alle bus, trein, metro, tram en vliegreizen.

De globalisten/neo-cons/eurofielen hebben deze duivelse plannen al gesmeed:
Global carbon tax, global rekeningrijden, belasting op water, bus-, trein-, vliegreizen, en een Global Bank: docu-video: ‘Puppenhaus Amerika – Die Obama Täuschung’
https://www.youtube.com/watch?v=mT-PcXO4_3g

Als we worden gedwongen RFID onder onze huid te laten implanteren is het 24/7 surveillance.

TTIP gaat zover dat als u dan bijv. niet de gedwongen vaccinaties heeft laten zetten, u de toegang tot de vervoersmodaliteiten wordt geweigerd.

TTIP legt alle ‘landen’ die dit (dommer dan dom) gaan ondertekenen op dat zij hun rechtsstelsel herschrijven naar de dictaten van de fascisten/globalisten van wie het plan afkomstig is:
A Corporate Trojan Horse Obama Pushes Secretive TPP Trade Pact, Would Rewrite Swath of U.S. Laws:
https://www.youtube.com/watch?v=CS-x5SlcPPM

http://www.rockefellerfoundation.org/blog/delivering-universal-health-coverage/

Social Engineering for the Coming Technofascist World- The NWO :
https://www.youtube.com/watch?v=cSeG1ddW82A

http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/05/EU-wil-euro-redden-door-contant-geld-totaal-af-te-schaffen
http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Het-begint-Strenge-kapitaalcontroles-Frankrijk-Oostenrijk-trekt-garantie-
spaargeld-in
Joint Vision 2020 report Full Spectrum Dominance:
http://dissidentvoice.org/2015/06/destabilization-inc/

We moeten gewoon we terugkeer van de kaartverkoop eisen, contante betaling over de balie, ontslag van de directie en commissarissen, strafrechtelijke vervolging van de landverraders in de regering en Kamer, en herstel van de democratie, soevereiniteit, en scheding der machten.
Wie daar op tegen is – bekent (kleur).

Tm
8 jaren geleden
Antwoord aan  Ik ga wel fietsen

We aan toch niet xandernieuws serieus nemen?
En kaartverkoop via een balie is echt uit 1900.