06

Het sociale netwerk Facebook (FB) is ons uit handen genomen. We worden in de weg gezeten door tijdlijnen en andere opgelegde inrichtingseisen, we krijgen allemaal ongewenste advertenties gepresenteerd, onze gegevens worden verkocht en onze privacy wordt geschonden. De commerciële machthebbers van FB laten hun ware gezicht zien. We houden van ons sociale netwerk, ons vaderland. Maar we houden niet van de bezetters en bezitters van ons sociale netwerk. We houden niet van deze machthebbers. Wij willen zelf onze macht, dat is toch een normale eis aan een sociaal platform?

We willen zelf over onze gegevens beschikken, we willen niet lastig gevallen worden met advertenties, we willen niet dat anderen geld verdienen aan ons. We willen ongehinderd sociaal contact met elkaar. Dat is waar FB voor hoort te staan. Ons netwerk is nu bezet door foute bezitters en wij gaan FB bevrijden. Het begin van deze vrijheidsstrijd vieren we op 23 juni in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Die strijd zal hoe dan ook leiden tot een vrij sociaal netwerk, op FB of elders. Ons netwerk wordt bevrijd, dat staat vast.

Er ontstaat steeds meer kritiek op FB en de wijze waarop met de privacy van haar gebruikers om wordt gegaan. Een steeds grotere groep realiseert zich de nadelen van het sociale platform, maar is zich ook terdege bewust van de voordelen. Ze zijn blij met het gebruik, boos over het misbruik. In plaats dat de groei van FB gebruikt wordt om de mogelijkheden van deze unieke ontmoetingsplek te benutten, reduceren de eigenaren van FB die mogelijkheden en lijkt het bedrijf alleen nog bezig met het inperken van privacy en het opschroeven van advertentie-inkomsten.

Een groep FB-gebruikers heeft het Facebook Liberation Army (FLA) gevormd en beraamt snode plannen om FB te bevrijden. De FLA kent op dit moment drie divisies: de Onderduikers (die voor een veilig bestaan op FB zorgen), de Verzetsstrijders (die binnen FB actief verzet plegen) en de Vluchtelingen (die een veilig heenkomen zoeken en hun strijd buiten FB voortzetten). Onderzocht worden de mogelijkheden om FB te verlaten en te verhuizen naar een beter heenkomen. Vanzelfsprekend is er geen hiërarchie binnen het sociale netwerkleger, wel kracht en verpletterende macht. Op naar een vrij Facebook!

Facebook Liberation Army

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wildebeest
8 jaren geleden

Facebook is GEEN publieke dienstverlening ook denken sommige mensen dat dit het is. Facebook was en is een bedrijf met een winst oogmerk waarbij de klant het product is. Ik vind het nogal onverantwoord dat mensen heel hun hebben en houwen bij zo een bedrijf met een zeer dubieuze privacy regelement in vertrouwen geven. Demonstreren helpt niets. Geen facebook en geen andere sociale media zaken nemen en ipv een smartphone een eenvoudig toestel nemen des te meer.

Ik denk dat een actie om bij diverse plekken hun agenda niet alleen op facebook te zetten, maar ook op een website. Als men niets anders heeft desnoods op een blogger of een wordpress.com site. Er zijn genoeg mogelijkheden om info kwijt te kunnen zonder dat mensen te dwingen een facebook account te nemen.

Hans Slemmer
3 jaren geleden

Vanavond heb ik me bevrijd van Facebook, na er een aantal weken gebruik van gemaakt te hebben.
Wat een zootje is het daar!