Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter ter Heide.
9 jaren geleden

Glazenbolkijkerij

Volgens minister Asscher is helderziende een ongebruikelijk beroep. Hoezo ongebruikelijk? Van oudsher wordt het bedrijven van partijpolitiek immers gekenmerkt door glazenbolkijkerij! Dagelijks geven partijpolitici daar blijk van met het inkleuren van de toekomst op vooringenomen wijze. Ten onrechte, omdat de toekomst nu eenmaal ongewis is en daarnaast ons allen toebehoort. Voor de maatschappelijke vertaling daarvan zullen de huidige partijpolitiek gekleurde glazen bollen omgesmolten moeten worden tot één democratische transparante bol waarin alle kleuren tot hun recht komen.

Kortom, in de omvorming van ons verdeeldheid zaaiend partijpolitiek bestel tot een consensusbestel ligt de sleutel voor het adequaat aanpakken van de problemen van onze tijd, die het partijpolitieke verre overstijgen. Die broodnodige omvorming moet haar beslag kunnen krijgen via een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD). Het initiatief daartoe is van Den Haag helaas niet te verwachten, gezien de verstrekkende en diep ingrijpende politieke consequenties daarvan. Dit neemt niet weg dat die BMD van de grond moet kunnen komen, onder druk van de grootste macht: ‘De publieke opinie’. Voor de creatie daarvan ligt hier een uitgelezen taak weggelegd voor de luizen in de partijpolitieke pels: ‘De onafhankelijke media’.

Anoniem
9 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter ter Heide.

Hoe OUDbollig kan de politiek zijn…een brede maatschappelijke discussie is nog een van de weinige mogelijkheden om iets te proberen te veranderen,ja dat klopt.

Wouter ter Heide.
9 jaren geleden

Goed te lezen Anoniem dat je het met me eens bent. Maar om de BMD van de grond te krijgen, zal de daaraan ten grondslag liggende gedachte in brede kring publiekelijk aan de orde gesteld moeten worden. Alleen daardoor kan het tot mobilisatie van de groots denkbare democratische macht komen: “De Publieke Opinie”. Zie je er brood in om in eigen kring een lans te breken voor de totstandkoming van die macht? Hope so!