13

L’eclipse Nue is een industrieel noise project van Daniel Sine uit Tokio. Veel van zijn albums zijn uitgebracht op Dorei Recordings dat zetelt in dezelfde Japanse stad. Zijn vijfde album Negative is gebaseerd op een nogal naïef gemaakte tekening van Christian Weston Chandler en op het verhaal erachter. De tekening toont ons een naakte vrouw met een nogal spookachtig gezicht en een gedrapeerde filmrol.

De vrouw staat symbool voor een naaktmodel welke heeft geposeerd voor diverse kunstenaars. Maar het bleef niet bij poseren alleen, zij bood haar lichaam tevens aan voor seks. Edoch… na verloop van tijd liet zij de kunstenaars vervolgen die misbruik van haar zouden hebben gemaakt. Dat er zoveel achter deze tekening schuil gaat had ik niet durven dromen, maar het werkt in ieder geval inspirerend voor L’eclipse Nue.

Seksueel misbruik, geweld en erotiek zijn geliefde onderwerpen binnen de noise-scene, maar ik moet zeggen dat binnen dit concept de woede van de vrouw centraal staat en sterk wordt vertolkt. De noise wordt geproduceerd middels synthesizers, samples, stem en effecten. Vooral de nummers met stem zijn erg krachtig. Een mooi album voor liefhebbers van intense noise met een achterliggend verhaal.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties