33

Voor het oog van de camera was de wereld er vandaag getuige van dat Sep Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, werd omgekocht door een vertegenwoordiger van Noord-Korea.

Bij aanvang van een persconferentie in Zürich kreeg Blatter een stapel dollarbiljetten ‘overhandigd’ waarmee Noord-Korea bezegelde dat in 2026 het WK-voetbaltoernooi in hun dictatoriale staat plaats zal vinden. De ‘Noord-Koreaan’ maakte daarmee een duidelijke verwijzing naar de vele omkoop- en fraudeschandalen bij de FIFA. Officials worden ervan verdacht miljoenen te hebben verdiend met steekpenningen, maar Blatter is tot nu buiten schot gebleven.

‘Bewaking, waar is mijn bewaking?’, riep Blatter bij het aantreden van de omkoper. Nadat hij bedolven was onder het geld onderbrak de voorzitter zijn persconferentie met dubbelzinnige woorden dat ‘dit niets met voetbal te maken heeft, we moeten de boel eerst schoonmaken.’ Enkele minuten later keerde Blatter terug in de zaal: ‘Ik heb net met mijn overleden moeder gebeld. Ze zei tegen me: maak je niet druk, het is niet meer dan een gebrek aan opvoeding.’

Het bleek om een ludieke actie te gaan van de Britse komiek Simon Brodkin die vaker dergelijke stunts uithaalt. Zo bestormde hij een paar weken geleden het hoofdpodium van het Britse popfestival Glastonbury waar Kanye West optrad als hoofdact. Veel mensen konden zich niet vinden in de keuze voor West als hoofdartiest. Vorig jaar probeerde hij zich als de fictieve voetballer Jason Bent bij het Britse voetbalelftal te vervoegen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beau Fester
8 jaren geleden

Geweldig, zeer geslaagd de protestactie van Simon Brodkin. De foto spreekt boekdelen !! Missie geslaagd, Simon!