14

Mike Kramer pakt weer flink uit met de zesde release van Core Shift op rij. Hoewel, flink uitpakken? Zijn ambient muziek is niet van het grote en grootste, maar is minimaal en ontwikkelt zich traag doch gestaag. Daarin zit wat mij betreft de flinkheid. Core Shift weet met Far Beyond the Stars opnieuw te verrassen en bouwt zo een mooie collectie op van dromerige ambient music.

Far Beyond the Stars verschijnt in een fraaie mini dvd-box en is in eigen beheer uitgegeven. De muziek begint met enkele hoge tonen die bij wijze van spreken jou naar naar adem doet happen. Zwaardere synthesizerklanken geven ondersteuning aan de kosmische geluiden en samples waarop gesproken stemgeluiden te horen zijn, brengt de luisteraar terug naar het mens-zijn.

Een pulserende hart-beat geeft de muziek extra stevigheid. De kracht vervaagt zodra de beat verdwijnt in de achtergrond waarna kalmerende golvende tonen de overhand krijgen. Ook hieraan worden op subtiele wijze geluiden toegevoegd en de luisteraar geattendeerd op minimale verandering. De toegevoegde geluiden worden intenser en donkerder, aarde en hemel worden muzikaal met elkaar verbonden.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nowy Hendricks
8 jaren geleden

Klinkt erg goed!