17

Twee vrouwen hebben zaterdag het podium van Salon Musulman in het Franse Val d’Oise bestormd op het ogenblik dat fundamentalistische imams de aanwezigen toespraken. De feministen riepen leuzen als ‘Niemand onderwerpt mij!’.

Hoewel de tweedaagse fundamentalistische moslimconferentie verboden terrein was voor vrouwen wisten de activisten van Femen verkleed als man in zwarte djelleba’s zaterdagavond ongezien de conferentiezaal binnen te geraken. Op het moment dat twee imams hun toespraak wilden beginnen, bestormden de vrouwen het podium, onderwijl hun djelleba’s achterlatend en hun t-shirts uittrekkend.

Met ontbloot bovenlijf, hét provocerende cameragenieke en zelfbevrijdende strijdmiddel van Femen, schreeuwden de feministen kortstondig de verbouwereerde imams en het publiek in het Frans en Arabies leuzen toe als ‘Ik ben mijn eigen profeet!’ en ‘Niemand onderwerpt mij!’. Deze strijdbare leuzen waren tevens leesbaar op hun lichaam. Nadat de imams het podium hadden verlaten, werden de actievoerders door beveiligers en andere bemoeials van het podium verwijderd.

Dat verwijderen ging met het nodige fysieke en verbale geweld gepaard, zoals in onderstaand videofragment waarneembaar is. Een man in een wit t-shirt lijkt één van de vrouwen te schoppen terwijl ze op de grond ligt. Volgens woordvoerder Inna Shevchenko van Femen zouden sommige moslimfundamentalisten de actievoerders uitgescholden hebben voor ‘vuile hoeren’ en riepen ze ‘dood hen’. De betogers werden meegenomen door de politie en in voorlopige hechtenis gezet, maar na verhoor vrij gelaten.

In een statement vatten de actievoerders, die beweren van Tunesische en Algerijnse afkomst te zijn, het karakter van de fundamentalistische moslimconferentie samen als een pleidooi voor een islamitische samenleving waarin vrouwen ‘volgzaam en onderdanig aan de man moeten zijn, onzelfzuchtig hun mannen moeten dienen, verkrachting binnen het huwelijk dienen te accepteren, om hond, ezel of half mens te zijn zoals in de Koran wordt beschreven, als een praktisch niet-nadenkend object.’ De conferentiezaal wordt door hen omschreven als een ‘7.000 vierkante meter grote hal gewijd aan vrouwenslavernij.’

De imams Nader Abu Anas en Mehdi Kebir die de zaal toespraken worden door Femen weggezet als ‘vrouwonvriendelijke volgelingen van Allah, het ergste islamitische addergebroed van Frankrijk dat hun volgelingen aanspoort tot het ongestraft verkrachten en discrimineren van vrouwen.’ Een van de sprekers op de conferentie zou hebben gezegd dat vrouwen een sluier moeten dragen, anders riskeren ze de hel en aanranding in het hiernamaals. Ruim 10.000 mensen tekenden een online petitie tegen het omstreden evenement.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
knarfist
8 jaren geleden

Wat een vuile racistische ongelovigen hoeren zeg! Om deze cultuur verrijkende prachtparels zo te kwetsen en te discrimineren.

Maar laat dat fundementalistische er maar gerust van af er is maar een islam omdat er ook maar een koran is.
Er komen per dag duizenden van deze primitieve geloofs waanzinnige bij in Nederland.
Waar is het toch ooit zo fout gegaan bij “links” ?
Meer of minder?
Geen wat mij betreft.