20

In 2012 werd Destruction des Animaux Nuisibles #1 uitgebracht op Alteracion Records. Drie jaar later volgt de tweede uitgave. De cd wordt gevuld met 15 tracks, Destruction 3–17, samengesteld door Miguel A. Garcia en Enrique Zaccagnini (elektronica/noise) en Marta Sainz (vocaal met effecten).

De korte nummers volgen elkaar naadloos op zonder enige adempauze waardoor het een caleidoscopisch geheel is geworden. De afwisseling tussen snoeiharde onverbiddelijke harsh noise en noise, waar meer ruimte ontstaat vanwege een mix van de nodige reverb en open geluidslagen, maken de cd tot een interessant noise album. Met name de tracks met white-noise, aangevuld met vervormde musique concrete-achtige geluiden, zorgen voor de nodige frisheid.

Destruction 15 valt op door de herkenbare zangmelodieën, die refereren aan Oosterse en meditatieve zang. Destruction des Animaux Nuisibles #2 is een afwisselend album waarop de verschillende werelden van noise aan bod komen in 37 minuten tijd. Aanrader om je flink te laten onderdompelen in een wereld vol herrie.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties