dark_dwellings

Mike Kramer heeft al diverse malen de webpagina’s van Ravage weten te halen met uitgaves van het ambient-project Core Shift. CS2 of Core Shift Square is zijn volgende project waarmee Kramer voortborduurt op de Core Shift traditie, al zijn binnen CS2 de beats dominanter aanwezig.

De eerste uitgave betrof een 20 minuten durende cassette, The Initiation, uitgegeven door het muzieklabel Lage Landen Lawaai, inmiddels uitverkocht maar online nog wel te beluisteren. Kramers meest recente uitgave, Dark Dwellings, past goed binnen de traditie van dark ambient. Donkere zware kille klanken overstemmen de synthesizerklanken die sterk lijken op Core Shift. De tegenstelling tussen de warme klanken en de kilte van de beats is krachtig.

De opbouw van de cd-3 is goed gekozen. Night Terror is een bijna 10 minuten durende track met een almaar doorgaande beat waar omheen de klankpartijen cirkelen. Track twee bevat door minimale ritmebreaks meer afwisseling. Het laatste nummer, Tension, bestaat vooral uit zware ritmische klanken met de nodige reverb. De verstilling komt halverwege wanneer de synthesizer het klankspectrum verbreedt. CS2 is een waardige aanvulling op het oeuvre van Mike Kramer die krachtig doorgaat op de weg welke hij met Core Shift heeft ingezet.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties