Dom-Bontje-2015

Na zowel in 2005 als 2009 verkozen te zijn tot Dom Bontje van het jaar, is prinses Beatrix wederom genomineerd voor deze eretitel die via een stemming op internet kan worden behaald. De vraag is of zij Halina Reijn zal weten te verslaan.

Deze week is de verkiezing voor het Domste Bontje van 2015 van start gegaan, een initiatief van dierenwelzijnsorganisatie Bont voor Dieren. De genomineerden zijn Winston Gerschtanowitz (nooit van gehoord), Halina Reijn (aandachtshoer), Jan Smit (zingende palingboer), Anouk Smulders (wie?), Mart Visser (bontontwerper) en Beatrix (werkloos). Met de Dom Bontje verkiezing wil Bont voor Dieren aandacht vragen voor het dierenleed achter bont.

‘Wanneer we bekende Nederlanders wijzen op hun bontkraag blijkt soms dat zij er geen idee van hebben dat het bont dat zij dragen echt is. Het komt dan ook regelmatig voor dat ze door onze informatie besluiten geen bont meer te dragen’, meldt Bont voor Dieren. Zo besloten minister Schippers en presentator Martijn Krabbé hun bontkraag onmiddellijk af te staan nadat ze erop aangesproken werden, maar wellicht ook uit angst genomineerd te worden voor Dom Bontje.

Voor dat laatste heeft actrice Halina Reijn in het geheel geen vrees. Integendeel, zij doet zo’n beetje álles om in de publiciteit te komen. Genomineerd worden voor Dom Bontje omdat ze zich geregeld hult in vossenbont, samen met Beatrix en Smulders, is kicken voor haar. Je moet er niet gek van staan te kijken als blijkt dat zij zichzelf heeft opgegeven voor deze verkiezing. Ravage gokt erop dat Reijn, die ongetwijfeld haar kennissenkring zal oproepen op haar te stemmen, de dubieuze eretitel wel eens zou kunnen gaan winnen. Winston Gerschtanowitz daarentegen maakt geen enkele kans. Niemand kent de man die door het leven gaat als presentator gekleed in een jas gemaakt van de vacht van prairiewolven.

‘Dat vossen enkel voor hun vacht anaal geëlektrocuteerd worden, lijkt Beatrix, Smulders en Reijn koud te laten’, aldus Bont voor Dieren. ‘Vooral Beatrix blijkt ongevoelig voor dierenleed, want zij is al voor de vierde keer in tien jaar tijd genomineerd. En in het tuintje van Jan Smit’s hart is helaas geen plek voor wasbeerhonden. Hij draagt de dieren liever als bontkraag om zijn nek.’ Modeontwerper Mart Visser is genomineerd wegens zijn collecties ‘vol vergaste nertsen en geëlektrocuteerde vossen.’

Duizenden mensen brengen ieder jaar via internet hun stem uit op de Domme Bontjes. De verkiezing loopt tot 31 december 2015, waarna in januari 2016 de winnaar bekend zal worden gemaakt. Eerdere winnaars: Prinses Máxima (2004), koningin Beatrix (2005), Fatima Moreira de Melo (2007), Gerard Joling (2008), Beatrix (2009), Yolanthe Sneijder (2010), Sylvie v.d. Vaart (2011), Máxima (2012), Viktor & Rolf (2013) en Natasja Froger (2014).

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties