07

The Edge, gitarist van de Ierse rockband U2, heeft toestemming gekregen om vijf villa’s te bouwen op een heuvel in Malibu. Milieuorganisaties delven na tien jaar strijd het onderspit.

The Edge, de artiestennaam van David Evans, kocht tien jaar geleden een grote lap grond in de heuvels in Malibu, een voorstad van Los Angeles. De stad is gelegen aan de kust in het noordwesten van Los Angeles County ten zuiden van de Santa Monica Mountains. Malibu staat bekend om zijn mooie stranden en grote en dure huizen, onder anderen van Seann William Scott, Richard Gere, Barbra Streisand, Sting, Colbie Caillat, Robert Redford, Horace Silver, Paul Butcher en Mel Gibson.

Evans wenst dolgraag dit illustere rijtje wereldsterren aan te vullen door op zijn heuvel vijf patserige villa’s te laten bouwen van ieder 3.000 m². Hiervoor diende hij in 2005 een bouwaanvraag in. Het bouwplan stuitte op veel verzet, met name van milieuorganisaties en lokale bewoners. Die vrezen dat het ecologisch evenwicht op de heuvel zal worden verstoord. Het natuurgebied zou een belangrijke doorgangsroute zijn voor wilde bergleeuwen en lynxen en de villa’s ontsieren het landschap, meldt de LA Times.

Na een jarenlange juridische strijd heeft de California Coastal Commission (CCC) het licht op groen gezet voor The Edge. Het bouwplan is dermate aangepast dat het is goed gekeurd. De villa’s worden op een lager plateau gebouwd en komen dichter op elkaar te staan. Ook de kleuren van de gebouwen worden aangepast aan de omgeving, terwijl er minder glazen wanden worden toegepast waardoor verblinding als gevolg van weerkaatsend zonlicht wordt gereduceerd. Evans heeft in een verklaring de CCC bedankt voor hun feedback in de loop der jaren.

De tegenstanders van het bouwproject, dat nog steeds 17 hectare natuurgebied zal verstoren, zijn ontstemd over de handelwijze van de CCC. Zo zou de cruciale hoorzitting waarin het besluit viel, plaats gevonden hebben in het verre Monterey waardoor nogal wat inwoners van Malibu geen kans zagen hun stem te verheffen in de vorm van een inspreekbeurt. De protestgeluiden hiertegen waren onder meer afkomstig van LA County Supervisor Sheila Kuehl, de staat Sen Fran Pavley en diverse huiseigenaren en milieuorganisaties, waaronder de Sierra Club, Save Open Space en Heal the Bay.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties