12

Crever, een industrial noise project van Joey H. Beentjes uit Beverwijk, startte in 2011. Zijn eerste album, Venus in White uit 2012, werd uitgebracht op het label Het Donkse Oog. De CDr is doordrenkt van erotische titels, hetgeen ook goed aansloot bij het muzikale werk waarmee Het Donkse Oog zich indertijd profileerde.

Beentjes is gefascineerd geraakt door het monotone geluid van machines en de muziek die industriële bands in de jaren ’80 voortbrachten. Dat is goed terug te horen op het slechts 17 minuten durende mini-album CRVR dat uit drie composities bestaat. N250 kenmerkt zich door een doorgaande industriële en minimale beat die langzaamaan verandert, wat tevens de kracht van het nummer is.

De track Husslage vangt aan met een pulserend geluid waaraan meerdere klanken worden toegevoegd zodat de intensiteit toeneemt. Het laatste nummer, E, is een waardige korte afsluiter waarin Beentjes zich meer laten verleiden tot experimenten en de geluiden elkander opvolgen. Beentjes heeft zich ontwikkeld tot een muzikant die het maximale uit het minimale wenst te halen, dat smaakt naar meer.

Jan Kees Helms

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties