08

“Massa-aanrandingen bij ons zoals in Keulen? Tuurlijk niet joh, uitgesloten! Amsterdammers zijn daar veel te lief voor.” Weet u dat zeker? “Zonder dat ik het aannemelijk kan maken, denk ik dat het uitgesloten is”, reageert burgemeester Eberhard van der Laan zelfverzekerd. En hij vervolgt met: “In Duitsland is achterstand in het integratiedebat.” Zo luidden de geruststellende woorden van de burgervader maandag in het fragment van radioprogramma Dit is de dag van de EO, waar zo’n beetje het hele land over viel. (Beluister hier het hele interview (29.59) met Thijs van den Brink en columniste Elma Drayer)

Klinkt in de woorden van de burgervader niet een beetje te veel flowerpower door? Vooral de tegenstelling ‘zonder dat ik het aannemelijk kan maken’ en aansluitend ‘denk dat het uitgesloten is’ duidt op een botsing van de linker met de rechter hersenhelft. Dat gebeurt hier niet? Dat gebeurt al jaren meneer Van der Laan, voor degene die het wil zien dan. Maar het heet hier geen massa-aanranding. De vele Blijf van m’n Lijf tehuizen, ook in Amsterdam, zitten vol met mishandelde allochtone vrouwen, slachtoffers van seksuele misdrijven. Tellen die niet mee?

‘Ja hallo, dat is achter de voordeur!’, hoor je de burgervader al roepen. ‘Nu geen appels met peren vergelijken’, zal hij resoluut beweren. ‘Wat in de privésfeer gebeurt, kunnen wij immers niet zien. Daarom heet het ook privésfeer gekkie! Iets met de wet en zo weet je wel…’ Oh, en de openbare ruimte dan meneer Van der Laan? Wat dacht u van allochtone jongetjes die onheilspellend beginnen te sissen of kankerhoer roepen als een autochtoon meisje langsloopt. Incidenten?

‘Ach, das gewoon Amsterdams dollen joh, gewoon doorlopen’, zou de burgemeester vervolgens zeggen. ‘Niet op letten. En die meisjes vragen er ook wel om hoor. Sjezus-nog-aan-toe-zeg, zo zou mijn dochter er niet bij mogen lopen hoor! Jullie van de media zaniken nu wel over die Keulse burgemeester die vrouwen adviseert een armlengte afstand van asielzoekers te houden, maar zo gek vind ik dat nog geen eens.’

Hoe noemt u trouwens de overlast waar zwembaden en discotheken al jaren mee te kampen hebben, ook in Amsterdam, van allochtone jongeren die meisjes lastig vallen. Een armlengte zal niet helpen ben ik bang. ‘Is al opgelost joh’, hoor je Van der Laan alweer roepen. ‘Waren wat incidentjes, eerder misverstanden waar de media bijzonder opgewonden van kunnen raken. En er was toch ook wel wat racisme bij van de kant van discutabele discotheken hoor. Eh, sorry… moet nu naar een nieuwjaarsreceptie.’

Ron Kretzschmar

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Salute
8 jaren geleden

Deze burgemeester neemt elke gelegenheid te baat om in de publiciteit te treden en dan bestaat de kans dat hij onzin verkoopt.. Want niemand kan zeggen wat er in de toekomst in Amsterdam gaat gebeuren. Verkrachtingen en handtastelijkheden komen vooral voor, vooral waar Arabische asiel- en gelukzoekers zijn. Dus wat in Keulen en andere plaatsen in de EU gebeurt, dat gebeurt vandaag in Amsterdam. Zeker in Amsterdam, dat soor alle tolerantie op een vrijstaat lijkt.

Maxima
8 jaren geleden

Is ónze moderator er nog, al wakker, of al aan het werk?
Doe wat met dit valse salute!

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  Maxima

Mja, stel je voor dat onze rose sprookjeswereld ruw verstoord wordt door nare feiten daar kunnen onze tere “linkse” zieltjes niet tegen hoor.
Ik stel voor om met zn allen hard racisme en discriminatie te huilenbalken dan kregen we immers toch altijd ons zinnetje?
Als alle vrouwen nu gewoon zo”n leuke fleurige hoofddoek gaan dragen Zijn ze halal en lokken ze dit soort zaken niet meer uit.
Het moet wel een beetje van twee kanten komen natuurlijk.(die rot Wilders ook).

WA
8 jaren geleden
Antwoord aan  Maxima

Wijffie, wat heb ik je nou gezegd? Bezoek dit soort obscure sites niet langer en laat zeker geen reacties achter. Koren op de molen voor die radicaal-linkse rakkers, zo meteen voeren ze campagne tegen ons omdat we voor censuur pleiten! Je pappa was er ook zo een, dat weet ik wel, maar hier in Ons Holland hebben we de luxe om vrijuit te mogen spreken. Denk na, tel tot tien, voordat je weer uit je dak gaat op een site als deze. (ben overigens wel blij weer thuis te zijn want die Van der Laan was vanmiddag op de nieuwjaarsborrel in ons Paleisje op de Dam weer onuitstaanbaar, wat een geraaskal, de zuiplap)

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  WA

Laten we ook die smerige homo’s niet vergeten en de eveneens wegvluchtende Joden.
Plaats gemaakt moet er worden voor de eu fascisten en de kapitalisten wij bleiben links!

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Leuk,we hebben nieuwe cijfers dat in het jaar 2015 maar liefst 10.000 Joodse mensen west Europa en dan met name Frankrijk ontvlucht zijn. 10.000 is door mij naar goed linkse traditie met een paar tientallen naar boven toe afgerond.
De “anti” fascisten zullen wel in alle staten zijn ware het niet dat Joden en socialisten nooit een fijne combi zijn geweest.
Mensen die daar problemen mee hebben zijn volgens de Eu newspeak allemaal nazi”s.
Leuker kunnen we het niet maken!

Ernst
8 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Geloofwaardig is dit type jood-, vrouw- en homovriendelijkheid natuurlijk allang niet meer. Laten we de Nieuwe Politieke Correctheid doorbreken en gewoon zeggen hoe het zit: Dit is geleuter van een hypocriete rechts-autoritaire wilderist die niet gestikt is in zijn laatste haatstereotype.

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  Ernst

Ernst wat ben je toch een haatzaaier moet jij je laarzen niet gaan poetsen of zo?

Ernst
8 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Alweer die hypocrisie. Alleen de kleinburgerlijk correcte klaaggrage kruiper mag natuurlijk zegggen wat-ie denkt en doen wat-ie zegt.

knarfist
8 jaren geleden

Van mij mag je dat inderdaad.

Ernst
8 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Daar moet een piemel in!

knarfist
8 jaren geleden

Een arm lengte afstand houden en Ernst niet in de ogen kijken mensen.

Ernst
8 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Grappig. Maar ff serieus nu. Hoe gaan we nou met extreemrechtse misogynie om? We verklaren het gewoon tot kleinburgerlijk correcte wilderistisch goedgekeurde nationale folklore, weer zo’n “cultuuruiting” waar anderen niet aan mogen komen?

knarfist
8 jaren geleden

Als jij met extreem rechts om wilt gaan is dat jou goed recht (s) laat mij daar liever buiten.

knarfist
8 jaren geleden

Ernst lees anders eens het verhaal van “ilie iranie” op de geweldige edoch fascistische doorbraak site.
En kom dan nog maar eens met je walgelijke praatjes!