04

De Italiaanse minister Mogherini, vertegenwoordiger voor Veiligheidsbeleid van de EU, en premier Rutte kregen vrijdag in Amsterdam een petitie overhandigd waarin opgeroepen wordt Israëlische militaire bedrijven uit te sluiten van Horizon 2020.

Namens een Europees netwerk van Palestijnse solidariteitsorganisaties werd de petitie vrijdag voor aanvang van de EU-top in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum aangeboden door een vertegenwoordiger van stichting Diensten en Onderzoekscentrum Palestina (DocP). Het solidariteitsnetwerk pleit ervoor dat Israëlische militaire bedrijven en instellingen worden uitgesloten van deelname aan het Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020.

Juni 2014 gaven de Israëlische premier Netanjahu en EU-commissievoorzitter Barosso hun fiat aan het toetredingsakkoord van Israël tot Horizon 2020, een van de grootste programma’s in de wereld in het kader van wetenschappelijke en industriële samenwerking. Israël verwierf de volle status in het plan. Israël zal jaarlijks ongeveer 140 miljoen euro investeren in Horizon 2020, afkomstig uit Israëls budget voor wetenschap, economie en van andere ministeriële budgetten.

Het Palestijnse solidariteitsnetwerk hekelt met name de deelname aan het EU-onderzoeksprogramma van de Israëlische militaire bedrijven Elbit en Israeli Aerospace Industries (IAI), alsmede de technische universiteit Technion in Haifa. In de petitie wordt de betrokkenheid van deze bedrijven en instellingen bij de Israëlische bezetting van Palestijns grondgebied en schendingen van mensenrechten en internationaal recht aan de kaak gesteld.

Zo neemt Elbit deel aan de bouw van de door het Internationaal Gerechtshof in 2004 illegaal verklaarde Israëlische afscheidingsmuur op de bezette Westelijke Jordaanoever waarmee land van Palestijnse plattelandsgemeenschappen wordt geconfisqueerd. Daarnaast heeft Elbit militaire drones, wapens en andere technologieën ontwikkeld die door Israël worden gebruikt bij militaire acties tegen de Palestijnse burgerbevolking, met name in de Gazastrook.

De opstellers van de petitie benadrukken dat dergelijke militaire bedrijven en instellingen niet mogen profiteren van Europese steun en samenwerking, zoals gebeurt in het kader van Horizon 2020. In navolging van Palestijnse burgerorganisaties vraagt het solidariteitsnetwerk om ‘alle militaire relaties met Israël te beëindigen, de Israëlische deelnemers aan Horizon 2020 aan een grondig en openbaar onderzoek te onderwerpen en een moratorium in te stellen op nieuwe projecten waar deze Israëlische militaire bedrijven bij betrokken zijn.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

Ja, het is echt schandalig volgens deze demonstranten dat Joden zich nu wel verdedigen tegen genocidale moordzucht, waar nu moslims mee worden gehersenspoeld – vanaf hun islamitische heilige plaatsen.

http://likud.nl/2015/12/vanaf-de-tempelberg-allah-wil-dat-wij-de-joden-uitroeien/

Joden moeten zich blijkbaar nog steeds laten afslachten door Jodenhaters, zoals dat in Europa gebruikelijk is geweest.

Windbuil
8 jaren geleden
Antwoord aan  Likoed Nederland

Was net op jullie website
“Over Likoed (..)
Likoed is liberaal en seculier (in tegenstelling tot sommige beeldvorming is die Likoed wil neerzetten als religieus)”

yada yada

– Scrolled verder –

(..) “Likoed Nederland is aangesloten bij:

Federatie Nederlandse Zionisten,een overkoepelend orgaan voor zionistische organisaties in Nederland. Hierbij zijn verder aangesloten:
Arza (liberaal-religieuze zionisten),
BONZ, Bond van Onafhankelijke Zionisten,
Mizrachi (orthodox-joodse zionisten),
Poale Zion (progressieve zionisten),
Bne Akiwa (orthodox-joodse zionistische jeugdvereniging),
Haboniem (socialistische zionistische jeugdvereniging),
Ijar (zionistische jongerenvereniging),
Stichting Tarboet (iwriet onderwijs),
Likud Olami (Likoed Wereld Organisatie),
World Zionist Organisation (Wereld Zionisten Organistie).”

You guys Confuse me to Fuck.

knarfist
8 jaren geleden

Gelukkig hebben we afa nog!
Tival is moord! koop niet bij Joden!

Tsja…