07

Speciale, andersdenkende, autonome, confronterende politiek activist. Actief betrokken bij de politieke sociale strijd vanaf eind jaren ’70, zowel in Nijmegen en Amsterdam als mondiaal, onder andere rondom het Midden-Oosten.

Op 1 februari stierf Ed, 58 jaren jong, bij het krieken van de dag. Een alvleeskliertumor met uitzaaiingen op de lever en in het buikvocht heeft hem aangevallen, gepaard gaande met een allesbeheersende pijn, twee maanden lang.

Tot voor die laatste maanden was Ed nog geheel vitaal, trimmend, actief, gezond, vol beweging en natuurgenot. Maar in december zei Ed: ‘Er is iets goed mis met mij’. Hij voelde het zo gedetailleerd, als een overval… Zó krachtig en positief hoe hij zich door die laatste weken heen heeft weten te slaan.

Zeer belangrijk in zijn leven was, zoekende naar verandering op alle fronten, bijdragen leveren aan anders denken op politieke en maatschappelijke schaal, onderzoek plegen en speuren naar juiste informatiebronnen mondiaal om analyses en gedachtegoed aan te dragen ter verbetering van mensenrechten in de wereld.

Eind november gaf Ed nog in Den Haag de eerste van een serie lezingen over het ontstaan van onder andere IS en conflicthaarden in het Midden-Oosten, waarvan hij het zo belangrijk vond goeie geschiedkundige informatie te vergaren.

 

Bovenstaande tekst is ontleend aan de website van woon-/werkpand Tetterode in de Amsterdamse Kinkerbuurt waar Ed Hollants woonachtig was. Hij is vooral bekend vanwege zijn inzet binnen het collectief Autonoom Centrum. De laatste jaren hield hij een weblog bij.

 

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties