11

Amsterdam wil ja/ja stickers beschikbaar stellen aan inwoners die reclamedrukwerk wensen te ontvangen. Omdat er reeds op grote schaal nee/ja en nee/nee stickers in omloop zijn, dreigt wildgroei. Een horrorscenario voor de postbezorger.

Jaarlijks ontvangt de doorsnee burger een totaalpakket van 34 kilo reclamefolders in de brievenbus. Dat is slecht voor het milieu indien de ontvanger het drukwerk ongelezen in de papierbak deponeert. Om ongewenst drukwerk te voorkomen kan je een nee/nee sticker (geen reclame noch huis-aan-huisbladen) op je brievenbus plakken of een nee/ja sticker, verkrijgbaar bij het gemeentehuis.

Hoeveel Amsterdammers van deze stickers gebruik maken, is onbekend, maar wie de brievenbussen checkt in zijn straat ontwaart er honderden. In elk geval ligt het aantal gebruikers aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde dat wordt geschat op 23 procent. Bij de lokale PvdD zijn de nee/ja en nee/nee stickers kennelijk onbekend. De dierenpartij heeft namelijk het illustere voorstel gelanceerd om ja/ja stickers beschikbaar te stellen.

Volgens eigen zeggen krijgt de dierenpartij binnen de Amsterdamse gemeenteraad de handen op elkaar voor het plan, een meerderheid zou in april zelfs voor het voorstel stemmen. Bij aanname zal de ja/ja sticker in 2017 beschikbaar zijn, je moet er wel voor betalen. ‘We zijn erg blij dat er op deze manier een einde komt aan verspilling en dat het stadsbestuur zijn verantwoordelijkheid neemt. Een zege voor het milieu’, aldus PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren.

Een ja/ja sticker impliceert gewenste ontvangst van reclamedrukwerk en huis-aan-huis kranten. Veel mensen willen die kranten wel ontvangen maar geen folders, en zullen dus aangewezen blijven op de nee/ja sticker. Bij aanname van het voorstel wordt ook het werk van de postbezorger er bepaald niet eenvoudiger door. Naast de honderdduizenden nee/nee en nee/ja stickers in de stad worden er nu mogelijk evenzovele ja/ja stickers op brievenbussen geplakt. Om horendol van te worden!

Terwijl de oplossing toch zo simpel is, en ook al eerder geopperd door dit webzine. Elke gemeente, ook Amsterdam, distribueert huis-aan-huis een eigen nieuwsbrief waarin op simpele wijze de nee/nee en nee/ja sticker ingevoegd kan worden, plus een korte tekst met uitleg. De inwoners hebben werkelijk geen derde ja/ja sticker nodig, extra plastic is slecht voor het milieu. PvdD, trek dit hilarische edoch ondoordachte voorstel als de wiedeweerga maar weer in.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties