36

Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff organiseren wij aankomende zondag 3 april, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle, een mars vanaf de Amsterdamse Middenweg ter hoogte van het voormalige Ajax-stadion De Meer naar het Johan Cruijff Stadion.

Op deze manier willen wij als supporters onze eer betonen aan het grootste icoon uit de Ajax-geschiedenis. We zijn Johan dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend. Tevens willen wij ons medeleven betuigen aan zijn familie.

Wij roepen iedereen op die de legendarische nummer 14 een warm hart toedraagt, massaal mee te lopen met deze mars!

De mars start op de Middenweg en eindigt in het Arenapark, vlak voor het Johan Cruijff Stadion. Daarna gaan we het stadion in, waar ook diverse acties ter nagedachtenis aan Johan Cruijff plaatsvinden.

13.00 Verzamelen op Middenweg 401 (ter hoogte van het voormalige Ajax-stadion De Meer)
13.30 Lopen via de vooraf bepaalde route.
15.30 Aankomst bij Johan Cruijff Stadion, afsluiting in Arenapark.
15.45 Einde

Looproute: Middenweg – Akkerstraat – Rozenburglaan – Randweg – Rijksstraatweg – via Diemen Zuid naar Dolingadreef – Andersensingel – Johan Cruijff Stadion – Arenapark.

Wij zorgen voor een eerbiedwaardig en respectvol verloop van de mars. Daartoe is een eigen ‘ordedienst’ aanwezig en wordt vooraf duidelijk gemaakt dat zich geen misdragingen moeten voordoen. Hiervoor hebben we de juiste mensen benaderd die het respect en het draagvlak daarvoor hebben. Iedereen is welkom mee te lopen.

Wij vragen iedereen gehoor te geven aan aanwijzingen van de ordedienst. We willen de buurten waar we doorheen lopen zo weinig mogelijk overlast bezorgen. Toon respect voor de buurtbewoners! Daarnaast is het belangrijk te melden dat er veel kinderen zullen meelopen.

Wij verzoeken alle Ajax-supporters die met de auto komen te parkeren bij het Johan Cruijff Stadion. Vanaf daar kun je met metro 54 naar Amstelstation, en vervolgens met de bus 65 (richting KNSM Eiland) naar de halte Middenweg.

Namens de supportersgroeperingen

F-Side
VAK410
Supportersvereniging Ajax (SVA)
AFCA Supportersclub
AFCA Maluku
Ouwe garde
Youth
4th
5th
76 Crew
De Meersche Helden
NUA

P.S. Kom massaal in het rood-wit, draag Ajax-vlaggen, vaantjes, rood-witte ballonnen, rood-witte bloemen, rood-witte slingers, JC-spandoeken, JC-tekstborden, maak muziek, jongleer met de bal, scandeer doorlopend ‘Cruijffie! Cruijffie!’ en ‘Joooohan! Joooohan!’, etc.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anti voetbal
8 jaren geleden

Blij dat ik niks met voetbal heb. Welke normale vent wil er nou kijken naar jonge jongens in korte broekjes. Dan spoor je niet. Een bokswedstrijd? oké, een judo wedstrijd, prima, vrij worstelen of kickboksen? Schaatsen? ook goed, maar kijken naar mannen in korte broekjes, bah. Dan moet je wel heel erg pervers in elkaar zitten.

Hoop op beter
8 jaren geleden

Het lijkt mij dat een mars voor de koninklijke familie een hogere prioriteit heeft gelet op hun bewezen betrokkenheid bij nazi regimes tot op de dag van vandaag. Johan Cruijff, het zegt mij niets, Bob Dylan, dat begrijp ik. Bob Dylan voegde iets toe aan het bewustzijn van de samenleving maar Johan? Niets.