01

In Washington hebben Turkse lijfwachten van Erdogan voorafgaand aan een toespraak van hun president de confrontatie gezocht met journalisten en demonstranten.

Het voorval vond donderdag plaats voor het Brookings Institute in Washington waar de jaarlijkse NSS-top over nucleaire veiligheid plaatsvond. De Turkse president Erdogan hield er een toespraak. Voorafgaand aan zijn komst protesteerden mensenrechtenactivisten op de stoep van het gebouw, onder meer vanwege de Turkse oorlog tegen de Koerden en de ontkenning van de Armeense genocide.

De ter plaatse zijnde lijfwachten van Erdogan ontpopten zich al gauw als ordinaire knokploegleden op Amerikaans grondgebied. Zo werd het werk van journalisten onmogelijk gemaakt, onder meer door een cameraman te verbieden nog langer opnamen te maken. Een journalist werd door Turkse veiligheidsagenten afgevoerd, een andere werd geschopt, tweette reporter Yochi Dreazen.

De betogers ging het niet beter af. Leden van de Erdogan-knokploeg namen op agressieve wijze spandoeken in beslag. In tegenstelling tot wat de NOS vrijdag meldde, grepen de agenten hierbij niet in, zoals de beelden aantonen. De demonstranten werden door agenten naar de overzijde van de straat gedirigeerd, terwijl de ontfutselde spandoeken in handen bleven van de lijfwachten. Een rabiate club pro-Erdogan betogers mocht voor het gebouw blijven staan.

Ook binnen het gebouw ging het bijna mis. Een Turkse journalist werd door de knokkers van Erdogan bevolen de zaal te verlaten. De organisatie tekende protest aan waarna de journalist mocht blijven. De National Press Club, een vereniging van journalisten in Washington, trok naderhand aan de bel. ,,De Turkse president en zijn veiligheidspersoneel zijn gasten in de VS. Ze beschikken over geen enkel recht om journalisten of demonstranten aan te pakken”, meldde de voorzitter.

Door ravage

6 gedachte over “Knokploeg Erdogan nu ook actief in de VS”
    1. Hoe triest is het om je op je ‘ras’ te bereopen…! Wij zijn allen MENSEN MET KWALITEITEN EN TEKORTKOMINGEN…!!! Pas als er RESPECT voor de ANDER is er kans op een vreedzame samenleving..!

  1. @ Grijze wolf, beter genoemd grijs monster. Turken zijn geen ras maar een ernstige aberratie/deformatie van het bewustzijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*