12

Verbijstering alom in Duitsland. Tijdens een koninklijk bezoek aan Neurenberg en Erlangen droeg Máxima een grijze mantel bedekt met spiegelbeeldige swastika’s van het nazi-symbool en ijzeren kruizen.

Máxima droeg de provocerende mantel op woensdagochtend tijdens een werkbezoek dat zij samen met Willem-Alexander aflegde aan Erlangen en Neurenberg. De Duitse hotemetoten die haar begroetten, hadden kennelijk voornamelijk oog voor haar benen en stralende glimlach. Maar nadat foto’s van de vermeende extreem-rechtse mantel, met nazi-swastika’s in spiegelbeeld, werden verspreid door de media, gingen de Duitsers op Twitter massaal uit hun dak met tweets als ‘Is dit soms slechte satire?’.

De Münchener Tageszeitung kopte donderdag ‘Koningin Máxima zorgt met Hakenkruis-jas voor verontwaardiging’. Het gezaghebbende Die Welt vraagt zich met de kop ‘Wat heeft Maxima nu voor een mantel aan?’ wanhopig af wat toch de bedoeling is van de mantel ‘met swastika-achtige symbolen’. De krant stelt dat de jas tot een politieke kwestie kan leiden, want gedragen in Neurenberg, uitgerekend ‘de stad waar de nazi’s oorlogsmisdaden hebben gepleegd’ en waar de NSDAP nationaalsocialistische partijdagen belegde.

Máxima, die qua intelligentieniveau steeds meer op haar man gaat lijken, droeg dezelfde mantel woensdagochtend tijdens een bezoek aan een fabriek van Siemens-Werk in Erlangen. Siemens produceerde gedurende de Eerste Wereldoorlog onder meer bommenwerpers voor het Duitse leger. In de aanloop van de Tweede Wereldoorlog voorzag het bedrijf het nazileger van militaire bewapening, en zette gedurende de 6-jarige oorlog gevangen joden uit de concentratiekampen in als dwangarbeiders in de Siemens-fabrieken.

Woensdagmiddag legde het koninklijk paar in Neurenberg een bezoekje af aan het Memorium en Saal 600, waar na de Tweede Wereldoorlog de strafprocessen tegen oorlogsmisdadigers plaatsvonden. De swastika-mantel bleek wijselijk te zijn vervangen door een rode mantel, hetgeen toch tot heel wat gekissebis (,,Beetje dom Máxima”) en fysiek gehannes tussen Willem-Alexander en Máxima zal moeten hebben geleid. De bezoekjes aan Beieren, mede afgelegd door minister Ploumen, stonden in het teken van de handelsbetrekkingen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gretchen
8 jaren geleden

Niet een beetje- maar ONTZETTEND dom!

Olsa
8 jaren geleden
Antwoord aan  Gretchen

Hoezo dom. Dit zijn geen hakenkruisen. De zogezegd haken staan de andere kant op en dat is juist multiculti.

Ruud
8 jaren geleden

Zolang we op zoek zijn naar hakenkruizen om het kwaad te kunnen herkennen zullen we het kwaad in onze tijd niet zien. In de jaren 1930 was men ook op zoek naar hamers en sikkels, waardoor men het hakenkruis niet zag.

8 jaren geleden

He wat jammer dat ik niet in Neurenberg was met een rode spuitbus….meteen een hamer en een sikkel eroverheen spuiten en geroepoen, LANG LEVE DE VRIJHEID, LANG LEVE DE REPUBLIEK!

Ruud
8 jaren geleden

Hamer en sikkel staan niet bepaald voor de vrijheid. Mocht je historisch correct willen zijn, dan dien je het drie-pijlen symbool te gebruiken.

Sandra Westrenen
8 jaren geleden

Dom? zouden die haken dan per ongeluk op de stof zijn beland? . . . . En precíes midden op het rug pand! ?

Waar is die Plow men dan nou mee bezig? Nederlandse volk vertegenwoordigen – weinig kans. Plow men werkt voor de globalisten, is boegbeeld voor de OESO. Globalisten vertegenwoordigen én Nederland; dat gaat niet samen. Wat kan dat de Slaapkamer schelen?!
Weer niks doen voor het Nederlandse MKB. Alleen de al veel te grote marktterroristen verder helpen. Muss verboten werden. Mij zien ze voorlopig in heel dat Duutslant niet meer, met al die glyfosaat in hun bier. Dát is pas van belang voor de doorsnee belastingbetalende burger. Eerst dass Bier in orde, dan komt zakendoen weer aan de orde.

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…brandende west Europese steden.
Symboliek voor fosfor hoe en wat ?
Dresden Bilderberg meeting binnenkort.

Pietje Puk
8 jaren geleden

Volgens mij is het meer de bedoeling dat het teken weer wat genormaliseerd gaat worden

Heleen
8 jaren geleden

De Swastika is een heel oud en zeer positief symbool, totdat het op een andere manier werd gebruikt .. en dat was dit symbool iets naar links gedraaid.
Wat Maxima op haar jas draagt is de positieve uitvoering van het oorspronkelijke symbool wat een historie kent van 12.000 jaar en in het Sanskriet betekent het ‘all is well’.

Johannes
8 jaren geleden
Antwoord aan  Heleen

Inderdaad, daarom zeer verwerpelijk dat Japan dit heilige symbool wil verbieden: https://www.ravage-webzine.nl/2016/01/25/japan-wil-landkaarten-censureren/

Flip Leesveel
8 jaren geleden

@Johannes. Hoezo heilig symbool. Allemaal onzin door mensen verzonnen om zichzelf als belangrijk te profileren en vervolgens hopen dat anderen er in trappen. Net zoals met alle religies. Als er over 2000 jaar een stapel Donald Duck boekjes gevonden worden door archeologen lopen de mensen in het jaar 4016 het risico dat zij lid moeten zijn van de Donald Church en moeten zij tijdens de gebedsdiensten kwaken en ook nog in koor.

@Heleen.De Swastika is een heel oud en zeer positief symbool? Schei uit met je psychotische gedachtengang. Het is door mensen verzonnen, wist je dat niet meer?

@Olga. De zogezegd haken staan de andere kant op en dat is juist multiculti? Poehee, daar scoor je punten mee. Olga, ga koken. Maar maak eerst een harde landing in de realiteit voordat je gaat koken anders mislukt het gerecht.

Flip Leesveel
8 jaren geleden

Is er iemand die zich herinnert hoe er op Koninginnedag een auto op volle snelheid het publiek in reed richting nazaten van Willem van Oranje? Die man had het begrepen. Hij wist wat die familie heeft uitgevreten met hun cocainefabriek waardoor er onnodig veel mensen stierven tijdens W.O.I in de loopgraven. En dan dit. Waarom werd er in de Ridderzaal in Den Haag het Horst Wessellied ( een nazi lied) gezongen op de trouwdag van Juliana en Bernhard. Waarom stonden zij te zingen met de rechterarm omhoog? Waarom kreeg “prins” Bernhard nooit verantwoordelijkheid tijdens de 2de wereldoorlog? De britten vertrouwden hem niet en zij hadden gelijk. Nog 1tje. De pa van Maxima was staatsecretaris bij het ministerie van landbouw in Argentinië. Bruce Chatwin ( schrijver) heeft het functioneren van dat ministerie in zijn boek “In Patagonia ” haarscherp weer gegeven. De massamoorden uitgevoerd op alles en iedereen die arm en links ( politiek ) dacht, werden door de ambtenaren van dat ministerie uitgevoerd/geexecuteerd. Dat heeft Bruce Chatwin beschreven.

Wie meer wil weten over het gemanipuleer/het roven van geld/het vermoorden van grote hoeveelheden mensen, kijk dan eens op http://www.derde-wereldoorlog.nl/3de_Wereldoorlog.html

Het is altijd handig als je weet wat je te wachten staat.

J.Knallenburg
8 jaren geleden

Sankriets lijkt eigenlijk best wel op de Engels.

J.Knallenburg
8 jaren geleden
Antwoord aan  J.Knallenburg

Duuuuuuuuuuh

kimberley pex
8 jaren geleden

Kijk eens goed naar de voorkant van haar jas. Dat is géén Swastika, maar wel een omgekeerde……

Kweet niet
8 jaren geleden
Antwoord aan  kimberley pex

Je kijkt beter naar her gedrag van die vrouw. Een voorbeeld: Máxima-bank vraagt ‘woekerrentes’ voor micro-kredieten. De microkredietenbank die koningin Máxima al jaren promoot vraagt meer rente dan andere hulpverleningsbanken.

Dit blijkt uit onderzoek van Martin Delta, een bedrijf dat ondernemers aan een microkrediet helpt om voor zichzelf te beginnen.

’Deze ondernemers hebben het vaak vreselijk moeilijk. Die moeten krom liggen en dan vraagt Qcredits woekerrentes van bijna 10%’, zegt directeur Martin Zuurhout tegen Quote.

Zuurhout is directeur van Martin Delta, een financiële dienstverlening die ondernemers via een zogeheten bbz-regeling aan kredieten helpt. Martin Delta concurreert met Qcredits, de Almelose bank die microkredieten verstrekt aan mensen met een uitkering of een handicap. Zuurhout vergeleek de voorwaarden van Qcredits met de BBZ-tarieven. BBZ is een regeling waarbij mensen die een uitkering ontvangen tegen een laag rentetarief geld kunnen lenen bij gemeentes om voor zichzelf te beginnen.

Qcredits vraagt gemiddeld 9,75% rente aan een startende ondernemer. Dat is 1,75 procentpunt meer dan de 8% die het kost om geld te lenen bij een BBZ-loket. Bovendien moeten ondernemers bij Q-credits gemiddeld €500 betalen aan afsluitkosten en vaak extra zekerheden afgeven.

Zuurhout stoort zich aan de hoge tarieven en de inschrijfkosten. ’Qcredits is een commercieel bedrijf, maar begeeft zich op een markt waar ook bbz-ondernemers opereren. De micro-kredieten zouden toegankelijk moeten zijn voor de onderkant van de markt, maar dat gebeurt niet, ook omdat Qcredits veel aanvragen afwijst. Daarnaast worden er veel zekerheden gevraagd. Ik heb meegemaakt dat de familie van iemand die een olijf- en pasta-importbedrijf wilde beginnen, moest meetekenen en het huis als onderpand moest afgeven. Dan is die 9,75% rijkelijk veel.’

Qcredits is een snelgroeiende kredietverstrekker die aanvankelijk begon als een stichting die microkredieten ter beschikking stelt aan entrepreneurs die bij andere banken werden afgewezen. Koningin Máxima is promotor van de bank en komt met enige regelmaat langs om zich te laten informeren en peptalks te houden.

Qcredits stelt voor deze ondernemers, vaak komend uit een uitkering, microkredieten ter beschikking tot een bedrag van €50.000. Naast de microkredieten kunnen bij banken geweigerde MKB-ers ook terecht voor leningen tot €250.000. De tarieven voor deze in potentie succesvollere entrepreneurs liggen lager dan voor de mindere gevallen: 9,75 % tegen 8,75%.

Zuurhout verbaast zich over dat verschil: ’Qcredits haalt de krenten uit de pap. Heel triest dat een groot deel van de ondernemers, die het juist hard nodig heeft, nul op het rekest krijgt.’

In 2011 constateerde het Rotterdamse onderzoekskantoor Ecorys dat de hoge rentepercentages en dure afsluitprovisies de overlevingskansen van een startende onderneming verkleint. ’Elk procentpunt meer of minder marge leidt tot een verhoging of verlaging van het acceptabele defaultpercentage (kans op een faillissement, red) met een procentpunt’, waarschuwen de onderzoekers in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Gerard Freund, directeur bij FBA-adviesgroep – een bedrijf dat bbz-ondernemers helpt – onderschrijft de lezing van Zuurhout. De directeur denkt dat Qcredits weinig starters op weg helpt door hoge tarieven te vragen. ’Ik begrijp niet dat je dergelijke ondernemers zulke percentages op hun bord smijt. Als je ondernemerschap wilt stimuleren voor mensen met een minder vette portemonnee, denk ik dat je op deze wijze je doel voorbijschiet.’

Ook Erik Friedeberg, directeur van Bzz-adviesloket Friedeberg Advisering, meent dat een rentepercentage van 10 % ’veel geld’ is voor startende MKB-ers. ’Als je naar tarieven voor crowdfunding kijkt, kun je – afhankelijk van het risicoprofiel – tussen de 8 % en 12 % geld lenen. Dat kan profitabeler zijn.’

Zuurhout probeert zich in te zetten voor mindervermogenden, maar stuit op veel concurrentie. ’FBA en ook Friedeberg hebben goede contacten bij de gemeentes. Die hebben de markt in bezit. Qcredits heeft goede banden met het ministerie en heeft Máxima aan zich verbonden. Dat is twee handen op een buik. Ze hebben hele goede betrekkingen met mensen die invloed hebben.’

Hij vreest dat kleine middenstanders kapot zullen worden gespeeld. ’Het is zo jammer dat het zo moet. In Nederland blijven straks de multinationals over, het hele middenkader verdwijnt. Bij de banken barst het van bedrijven die bij bijzonder beheer zitten. 80.000 bedrijven inmiddels. Dat moet toch tot nadenken stemmen?’

Een woordvoerder van Qcredits noemt het ’spijtig’ dat de hoge rente tarieven als een obstakel worden beschouwd. ’Het default-percentage is relatief laag bij ons, niet meer dan 4%. Qcredits levert een dienst.

Tjakka
8 jaren geleden

@kimberley Gelukkig weet jij het beter dan alle bewoners van de deelstaat Beieren waar zij op bezoek kwam. Want in Beieren wonen geen nazi’s, zij hebben er ook nooit gewoond of politiek bedreven. Zo is het toch?

kimberley pex
7 jaren geleden

Heij Tjakka ! Dat ik je hier tegenkom,leuk ! Ik heb nounet die jas nog eens bekeken , op alle sites, op de achterkant van de jas staat het vredesteken, dat is in o.a. Tibet een heel positief teken, en op de vóórkant van haar jas,–op andere sites te zien,dus NIET op deze site–het teken ss. Het omgekeerde dus. o.k. ik zou in ieder geval nóóit zo’n jas aantrekken,(als ik ‘m al gratis zou krijgen) waar ik ook naar toe ging , vreselijk. Tja, het blijft een pijnlijke zaak natuurlijk, ze had gewoon iets neutraals aan moeten trekken. Maar ze wist het niet , zei ze achteraf. Flink wat reacties hierboven trouwens ! o.k. misschien had de couturier er wel een bedoeling mee………………. Groeten ***

Tjakka
7 jaren geleden
Antwoord aan  kimberley pex

Hoi Kimberley. Ik wilde het motief al op lakens en dekbed overtrek laten maken om samen met jou de inwijding te doen. Helaas weigert de drukker de opdracht. Hij vindt mij racistisch. Liefs XXX

kimberley pex
7 jaren geleden

Tjakka , ik visualiseer……i.d.d. wel weer leuk motief voor lakens en spreien, dekbedovertrekken en slopen. Groetjes***

kimberley pex
7 jaren geleden

Maar het is en blijft natuurlijk een prachtige vrouw, met charisma, wat ze ook aanheeft.

W. Eldoener
4 jaren geleden

Wat een stoere mantel, staat haar wel?

Fuckmaxima
2 maanden geleden

Illuminati, ze haten het volk

Pieter
2 maanden geleden

Pas maar op dat Maxima jullie niet boven zee uit een vliegtuig laat smijten.

2 maanden geleden

erg merkwaardig dit, die vrouw van Trump had ook al een vest aan met de tekst, “I really don’t care” toen ze een vluchtelingenkamp bezocht. Erg vreemd allemaal. En wat denkt anarchisme hier tegen in te brengen?