26
Hikmet Cetinkaya en Ceyda Karan

Twee Turkse journalisten zijn donderdag door een rechtbank in Istanbul tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het plaatsen van een cover van Charlie Hebdo met een spotprent van de profeet Mohammed.

27Op de cover, die na de terreuraanslag op de redactie januari vorig jaar in Parijs werd verspreid, stond een karikatuur van de profeet Mohammed afgebeeld die zijn spijt betuigde over de aanslagen. Ceyda Karan en Hikmet Cetinkaya, columnisten van de krant Cumhuriyet, plaatsten de afbeelding boven hun columns. De rechtbank in Istanbul legde de journalisten twee jaar gevangenisstraf op voor het ‘beledigen van religieuze waarden’ en ‘het openlijk aanmoedigen van haat en vijandschap onder de mensen via de pers’.

In totaal hebben 1.280 mensen een aanklacht tegen Karan en Çetinkaya ingediend, waaronder dictator president Erdogan, zijn dochters Esra Albayrak en Sümeyye Erdogan, zijn zoon Bilal Erdogan, zijn schoonzoon minister Berat Albayrak en zijn adviseur Mustafa Varank. De redactie van het dagblad Cumhuriyet werd na het plaatsen van de Charlie Hebdo-cover geconfronteerd met uiteenlopende dreigementen.

Begin deze week werd de hoofdredacteur van Cumhuriyet veroordeeld tot een boete van negenduizend euro wegens belediging van president Erdogan, diens zoon en verschillende bewindslieden. Cab Dündar had columns geschreven over een corruptieschandaal uit 2013. Verscheidene ministers van de islamitische AKP-regering, hun zonen en de zoon van Erdogan werden er toen van verdacht betrokken te zijn bij corruptie.

Dündar hangt, samen met een verslaggever van Cumhuriyet, tevens een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd voor ‘spionage’ en ‘poging tot omverwerping van de regering’. De krant publiceerde in de zomer van vorig jaar foto’s en videomateriaal op haar website van vrachtwagens van de Turkse inlichtingendienst (MİT) die in januari 2014 werden tegengehouden en doorzocht in Adana, ten zuiden van Turkije. Cumhuriyet heeft de Turkse regering onder meer beschuldigd van het leveren van wapens aan extremisten in Syrië.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra Westrenen
8 jaren geleden

Justitie in Turkije bewijst schijt te hebben aan de eigen grondwet, en de EVRM. Politiek proces? Lijkt erop.
Voor ons is dit een testcase. Steunt de monopolitiek in de Regering Rutte de dictatuur en corrupte justititie in Turkije, of wordt er adequate acties richting Turkije worden ondernomen. Ambassadeur op het matje roepen, doorhalen visum vrij inreizen van IS naar de EU. Doorhalen (kandidaat-)lidmaatschap EU.
Wij zelf kunnen beginnen de vakantie naar Turkije te annuleren, en zeker geen meer te boeken.

Gezien de berichten gaat het met censuur,en onderdrukken van de vrijheid van meningsuiting m.n. in Nederland en Duitsland juist hard de kant op van de Turkse dictatuur.

Dit is niet toevallig. Het hoe en waarom lees je in ‘Plan Merkel’, uit de koker van de post-democratische, neo-con, denk tanks in de VS: http://www.globalresearch.ca/refugee-crisis-threatens-european-social-fabric-how-nato-linked-think-tanks-control-eu-refugee-policy/5522279

Er is veel over dictator Erdogan dat onze corrupte media verzwijgen, dan wel toedekken. Die man, en dat land, zijn een gevaar voor onze veiligheid, en heel onze Europese samenleving. Lees zelf, en verbind die stippen.

Lees hier hoe Erdogan hele dorpen en steden laat afslachten dan wel mbv. de VN in kampen bijeen drijft om vervolgens EU te overspoelen en af te persen. Hoe hij deze dorpen en steden bevolkt met Uyguren – en Islamitische bevolkingsgroep oorspronkelijk van Turkse afkomst – van wie China dolgraag af wil zien te komen. Goedschiks dan wel kwaadschiks.
Onze inlichtingendiensten zijn van dit eugenetische plan van de globalisten uiteraard perfect op de hoogte. Zij hebben echter de opdracht dit toe te dekken, en ook bij ons vrije pers en meningsuiting te onderdrukken.
Vanwege die agressie door de overheid naar ons; nogal wat zelfcensuur – al veel kan helemaal niet meer benoemd worden. En dit is nog maar het begin! Hans Böhmerman, Hans Teeuwen, Dieudonnée,
Alle persbureaus in het Westen zijn in handen van de vijand van het vrije woord.
https://theinternationalreporter.org/2015/10/23/the-war-against-orthodox-christianity-the-armenian-genocide-continues-the-real-cause-of-the-sudden-syrian-migrant-refugee-crisis-into-europe-the-role-of-turkey/

De VS is keihard bezig m.n. bommenwerpers in de EU te stationeren. Gestuurd zijn 12 F15, een dozijn F22 bommenwerpers, 3 B52, enkele B61’2. Ze zijn gestationeerd m.n. op de militaire vliegvelden Leeuwarden, Eindhoven, Aviano in Italie, in Engeland, Polen, Roemenië, Noorwegen, Turkije, Georgie en Estland.
Atoomonderzeers liggen in de EU wateren, de VS gaan nog weer nieuwe bouwen. Zo’n onderzeeër kan 200 kernkoppen meevoeren. Ook Duitsland heeft de productie de laatste jaren enorm opgevoerd.
http://www.globalresearch.ca/us-nato-military-escalation-on-russias-doorstep-deployment-of-nuclear-attack-units-moscow-has-issued-warning/5522104