16
De Italiaan Vincenzo Nibali rijdt op een kleine 12 kilometer van de meet op 34 seconden van Kruijswijk, een achterstand die uiteindelijk zou oplopen tot 1.47 minuut.

De 28-jarige Steven Kruijswijk uit Den Bosch koerst richting een historische eindoverwinning in de Giro d’Italia, een van de drie grootste wielerrondes ter wereld.

Dinsdag heeft Kruijswijk zijn leidende positie verstevigd met een tweede plek in de heuvelachtige zestiende etappe. De dagwinst ging naar Alejandro Valverde. In de 132 kilometer lange etappe sloeg Kruijswijk eigenhandig meerdere aanvallen van zijn concurrenten af, om vervolgens met Valverde en Ilnur Zakarin naar de finish in Andalo, Noord-Italië, te koersen. Kruijswijk heeft nu 3 minuten voorsprong op nummer twee, de Colombiaan Chaves, 3.23 op Valverde en 4.43 op Nibali.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties