Bij de opnamen voor een Journaal-item in Hilversum heeft een cameraman van de staatsomroep een vlogger mishandeld. De politie schreef vervolgens een boete uit aan het slachtoffer wegens baldadigheid.

De verslaggever en cameraman van het NOS Journaal waren aan de achterzijde van het CS in Hilversum fietsers aan het lastig vallen met de vraag hoe zij denken over een mogelijk verbod op het gebruik van de gsm tijdens het fietsen. Een van de geïnterviewden was vlogger Vos, een jongeman die in Hilversum frequent filmpjes van zichzelf op straat maakt en online zet.

Het leek de vlogger wel geinig om niet alleen zijn interview met de staatsomroep op zijn gsm vast te leggen, maar ook om zijn filmpjes verbaal te promoten. Voor vragen over het gebruik van de gsm tijdens het fietsen had hij geen oren naar. Dat stelden de heertjes van de NOS niet op prijs en stuurden hem weg. Nadat de vlogger daar geen gehoor aangaf en bleef filmen, sloegen de stoppen door bij de cameraman, terwijl de verslaggever als een jan doedel de andere kant op keek.

De vlogger kon er aanvankelijk nog wel om lachen, waarna hij werd geduwd en een flinke trap tegen zijn knie kreeg van de cameraman. ,,En nou opgesodemieterd!”, tierde de NOS-terriër, zo tonen de beelden aan. Vervolgens ondernam de aanvaller verwoede pogingen om de gsm van de belaagde af te pakken, gade geslagen door een stoïcijnse verslaggever met zijn ene hand in de broekzak en in de andere een lullige microfoon. Uiteindelijk alarmeerde de cameraman de politie met de klacht dat de vlogger hun werk onmogelijk maakte.

Het slachtoffer wilde op zijn beurt aangifte doen van mishandeling, maar daar wilde oom agent niets van weten. Wél kreeg de vlogger een boete uitgeschreven omdat hij het werk van het NOS-team zou hebben belemmerd… Dit terwijl het slachtoffer niets anders deed dan opnamen maken van de verslaggever op de openbare weg. Bij de Hilversumse politie zijn ze volkomen de weg kwijt. We raden de vlogger aan contact op te nemen met een advocaat.

Inmiddels doet de staatsomroep aan damage control. In een reactie heeft de NOS laten weten dat hun cameraman te ver is gegaan. „Er heeft zich inderdaad een incident voorgedaan in Hilversum waarbij de cameraman en verslaggever zijn lastiggevallen. Laat één ding duidelijk zijn: ook al wordt het spreekwoordelijke bloed onder je nagels vandaan gehaald, niets rechtvaardigt een fysieke reactie. Daarmee ging de cameraman te ver.” Geen woord over de verslaggever die niet ingreep tijdens de mishandeling.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties