21

Noodoproepen vanwege de wateroverlast in het Britse plaatsje Gotham werden woensdag volkomen genegeerd. De dienstdoende telefonist was er stellig van overtuigd dat het dorp niet bestaat.

Het zal je maar gebeuren. Als gevolg van extreme regenval liepen de straten in het plaatsje Gotham van het graafschap Nottinghamshire in midden-Engeland woensdagavond onder water. Inwoners in rep en roer, waarna wanhopige gedupeerden het door de lokale autoriteiten ingestelde alarmnummer belden met het dringende verzoek om zandzakken aan te voeren. De noodoproepen bleken echter aan dovemansoren gericht.

De persoon die de noodoproep beantwoordde, wist te melden dat Gotham zich niet in Groot-Brittannië bevindt maar in de VS. Want, zo antwoordde de niet al te snuggere medewerker van het alarmnummer, Gotham City is de bijnaam van New York in de befaamde tv-serie en meer recente filmreeks Batman. ,,Ik zei nog, natuurlijk bestaan we wel, het stroomt hier nu over, het water loopt al naar binnen!”, aldus een verbolgen inwoner van Gotham tegenover de BBC.

Maar de telefonist hield voet bij stuk: ,,De enige Gotham die ik in mijn bestand kan vinden is toch echt Gotham City in New York.” De in nood verkerende dorpeling liep bijkans rood aan. ,,Probeer je soms grappig te zijn? Is dit een grap?”, waarna de telefonist abrupt ophing. Een andere inwoner van Gotham overkwam hetzelfde lot. Ook hij kreeg te horen dat het dorp helemaal niet bekend is in Engeland, domweg niet bestaat. Gosh, had Batman hierbij maar ingegrepen…

Rushcliffe Borough Council, waartoe Gotham behoort, heeft inmiddels excuses aangeboden en zegt dat de bewoners te woord zijn gestaan door een medewerker van een landelijk callcenter die niet bekend was met de lokale situatie. ,,De telefonist heeft op Google naar Gotham gezocht en kwam zo op Gotham City in Amerika uit”, aldus David Banks. ,,We begrijpen dat het ervaren van overstromingen een stressvolle en verontrustende aangelegenheid is. We werken eraan dat een dergelijke fout niet nog eens wordt gemaakt.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Crust
7 jaren geleden

Godsamme,
Komkommertijd bij Ravage.
Komt er straks ook een noodkreet van een inwoner van het Drentse Dukstad vanwege het negeren van een vogelgriep alarm?