26

In het kader van Koude Oorlog 2.0 houdt de NAVO momenteel een grootscheepse militaire oefening op 120 kilometer van de Russische grens, waarbij wordt nagespeeld dat Polen door Rusland wordt aangevallen.

Sinds 6 juni voert de NAVO de twee weken durende militaire oefening Anakonda-16 uit in Polen, Estland, Letland en Litouwen. Het gaat om een oefening met duizenden grond- en luchttroepen, gevechtsvliegtuigen en schepen op 150 kilometer van de Russische grens. Nagebootst wordt een aanval van Rusland op Polen. Rusland beschouwt de aanwezigheid van NAVO-militairen nabij de oostgrens als een bedreiging van zijn veiligheid.

Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier uit forse kritiek op de NAVO-manoeuvres in Oost-Europa. Zaterdag ventileerde hij de mening dat het westerse militaire bondgenootschap een starre afschrikkingspolitiek voert tegen Rusland. ,,Wat we nu niet moeten doen is door wapengekletter en oorlogstaal de spanningen laten oplopen”, zei Steinmeier. ,,We moeten juist de dialoog zoeken met Rusland en de samenwerking verbeteren.”

De NAVO begon Anakonda-16, de grootste militaire oefening in Oost-Europa sinds het einde van de Koude Oorlog, op 7 juni. Er nemen in totaal 31.000 militairen uit 24 landen deel, waaronder 14.000 Amerikanen, 12.000 Polen en 800 Britten. In Polen vond onder meer een luchtlanding van 1130 parachutisten plaats bij de noordelijke stad Torun en de genie bouwde een brug voor 300 voertuigen over de rivier Vistula waar tevens een nachtelijke aanval met helikopters werd geoefend.

De NAVO maakte afgelopen week bekend dat het in Polen en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen permanent vier bataljons zal legeren. Dit om de oostflank beter te beschermen tegen eventuele Russische agressie. In totaal gaat het om ongeveer 4.000 soldaten. De VS, Groot-Brittannië en Duitsland nemen het voortouw met de eerste drie bataljons, wellicht gaat Canada het vierde leiden. Rusland spreekt van onnodige provocaties.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Reynold Klooker
7 jaren geleden

Bedankt voor dit bericht. Het geeft veel meer informatie dan ik hoorde via NPO radio 1. Daar alleen het feit van de oefening en later de kritiek van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken. Toch mis ik nog veel in jullie bericht.

Was Nederland in het voorafgaande NAVO overleg een voorstander van deze oefening? Speelt het Nederlandse leger een rol in de huidige oefening zonder deelname van militairen ter plaatse? Steunt de regering de legering van bataljons in Oost-Europa? Ik verwacht op al deze vragen het antwoord ja, want NL is altijd al, en nog steeds, NAVO en VS vazal! Als het niet openlijk kan dan stiekem, zoals minister Hennis twee jaar geleden een fregat stuurde naar de Oostzee.

Welke zijn de 21 landen die deelnemen aan de oefening, maar niet genoemd worden in het Ravage bericht? Hoe kan Steinmeier forse kritiek uiten op de NAVO terwijl Duitsland een bataljon gaat leveren? Dat Canada mogelijk een vierde bataljon gaat leiden begrijp ik ook niet gezien de onafhankelijke houding van de nieuwe Canadese Minister-President Trudeau t.o.v. de VS. Hoe reageert de Nederlandse politiek op deze oefening? Zijn er b.v. al vragen aan Buitenlandse Zaken of/en Defensie gesteld?

Als jullie op een deel van mijn vragen zouden kunnen antwoorden (eventueel door naar internet bronnen te verwijzen) zou ik dat zeer waarderen.

Met vriendelijke groet, Reynold Klooker

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

1st. de NAVO is niet opgericht om Europa te beschermen. Het handvest bepaalt dat de missie is een Wereldleger te vormen, dat de belangen dient van de VN, c.q. de globalisten (anti-democraten, fascisten/communisten zo u wilt)

Zou de NAVO ons tegen vijanden moeten beschermen, dan had het na de ontmanteling van het Warschau Pact, en de val van de muur, dus opgeheven moeten worden.
Het tegendeel is gedaan – razendsnel inlijven van grote delen van Oost-Europa in de NAVO, alsmede bouw van permanente AMERIKAANSE bases. Ruim 20, op Europese bodem!??

NAVO landen moeten bepaalde jaarlijkse bedragen besteden aan wapentuig, meest Amerikaanse licenties. Het is ordinaire koppelverkoop, oplichting zelfs.

WOII is nooit echt ten einde gekomen. Rusland onder de wrede Stalin offerde ca. 24 milj. burgers en soldaten in de poging, die slaagde, om de geallieerde trekpop Hitler weer uit Rusland te jagen en Europa te bevrijden van het fascisme.
Tsaar Alexander schoot de naïeve Europeanen al eerder te hulp, toen de Franse en Britse dictators de Nieuwe Amerikaanse Republiek weer wilden overmeesteren en onderwerpen.

Deze geschiedenis is in Rusland niet gewist, wel bij ons. Binnenlands heeft de Russische regering zijn handen vol aan de vijandige bankiers en de oligarchen – parasieten van de samenleving.
De NAVO heeft gewoon de missie Rusland in te nemen, verwoesten, de steden plat te gooien, en de grondstoffen te plunderen laten.
De terreurtak Gladio houdt de EU in het gareel. TTIP is asymmetrische oorlogsvoering, wel zo effectief om een land te onderwerpen en exploiteren. Ons (dus corrupte) parlement staat er nog bij te juichen ook!

Het ergste nog is de voorkeur van de NAVO om atoomwapens massaal in te zetten. Want die zijn zo lekker efficient. En ze hebben er zat van. In Boxtel liggen er. In Duitsland, Belgie en Italie. Maar de meeste liggen op de basis aan de grens met Syrie, in het dictatoriale Turkije – ruim 90 kernkoppen.
Zet de illegale oorlogen die de NAVO us op een rijtje, zouden ze dan opeens een geweten tonen? Ze gooiden al eens atoombommen op een land dat zich al gewonnen had gegeven.
En de retoriek van wens om de kernwapens over en weer op de Europeanen af te vuren, die is heel serieus.

Vietnam, Korea, Cambodja, Libië, Irak, Afghanistan, Syrië – allemaal illegale oorlogen; rode draad: haast onvoorstelbaar sadistische slachtpartijen onder de burgers. Nooit iemand voor vervolgd, laat staan berecht. Ze doen het zo weer, met plezier.
lees dit:
On Tuesday, the ministers of defense of the 28 member countries of NATO approved the deployment of one of the alliance’s battalions on a rotational basis in Latvia, Lithuania, Estonia, and Poland. As a diplomatic source close to the North Atlantic Alliance told RIA Novosti, the deployment of advanced units in the composition of combined NATO battalions in Poland and the Baltic counties will begin, as expected, in January 2017.

Earlier, NATO General Secretary Jens Stoltenberg stated that the battalions in Poland and the Baltic states would be under NATO ->.” Three of the four battalions will be composed of US, German, and UK troops. The details are to be worked out before the alliance’s summit which will be held in Warsaw from July 8th-9th.

http://action.larouchepac.com/petition_to_leave_nato
Kernwapens zijn er (hoogstens) ter afschrikken. Het is beslist niet de bedoeling die daadwerkelijk op de beoogde doelwitten (burgers) te laten ontploffen. (Uitgesproken wens o.a. Timoesjenko, Nuland, Hillary, AIPEC-lobby.)
https://socioecohistory.wordpress.com/2016/06/20/korovin-eastern-europe-set-to-be-sacrificial-victim-in-us-nato-war-on-russia/

De NAVO rukt – mbv. mediastilte – ook op op de zuidflank van de Russische Federatie. De VS, Frankrijk en Engeland zijn al bezig bases te bouwen in N-Syrië!
http://www.globalresearch.ca/france-building-military-bases-in-syria-report/5531259
http://www.globalresearch.ca/western-special-forces-fully-deployed-in-syria-terrorist-reinforcements-in-syria-turkey-border-region/5531132

In context van internationaal oorlogsrecht is zo’n schaden van (vitale) economische belangen al ruimschoots voldoende rechtvaardiging dat als oorlogsverkaring door de agressor te beoordelen.
De NAVO gebruikt ons belastinggeld voor het Amerikaanse Imperium, PNAC, onze eigen onderwerping.De vijand zit duidelijk aan de top . . .

Lehcim
7 jaren geleden

Duitsland staat al sinds 1945 onder controle van de Amerikanen. De Amerikanen mogen alle communicatie en post in Duitsland controleren. En dus ook Merkel en de rest van de regering. En omdat vele Europese communicatie via Duitsland verloopt, hebben de Amerikanen ook legaal toegang tot onze Europese data en alles wat in Brussel wordt besproken. Wie pro-Amerika is, heeft in zijn politieke carrière meer succes en mag op de Duitse Staat TV zijn verhaal doen. Tegenstanders worden systematisch geweerd.

Ook de Amerikaanse militaire bases in Duitsland zijn Amerikaans grondgebied en daar geldt Amerikaans recht.

En dat ondertussen de Amerikanen met grote regelmaat wapens (tanks, vliegtuigen) naar Duitsland verscheept, ter voorbereiding van de echte oorlog, wordt in de media doodgezwegen.
En het oorlogsmaterieel gaat niet alleen naar Duitsland, de complete oostgrens van Europa wordt volgestopt. Het is een kwestie van maanden/jaren voordat de pleuris daar uitbreekt.

Na de oefening gaat een deel van de wapens tijdelijk terug….