35
Cizre na de belegering door het Turkse leger

Op initiatief van een Koerdisch informatiecentrum gevestigd in Duitsland wordt de Turkse president Erdogan beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

De tenlastelegging van meer dan tweehonderd pagina’s werd maandag in Berlijn gepresenteerd. Het gaat om militair ingrijpen in Koerdisch grensgebied in het zuidoosten van Turkije, met name in de stad/regio Cizre. In september 2015 kwamen daarbij tijdens een acht dagen durend beleg, waarbij het Turkse leger delen van de stad letterlijk aan flarden schoot, 21 Koerden om het leven.

Daarnaast wordt Erdogan, maar ook oud-premier Ahmet Davutoglu, verantwoordelijk gehouden voor de dood van ten minste 178 Koerden in de periode december tot maart, toen in Cizre een uitgaansverbod gold. De slachtoffers werden aangetroffen in een drietal schuilkelders waar ze vergeefs bescherming zochten tegen de aanvallen van het Turkse leger. De 178 geborgen lijken waren grotendeels verkoold.

Op grond van getuigenverklaringen en ander bewijsmateriaal bestaat de verdenking dat Turkse soldaten de schuilkelders hebben omsingeld, waarna benzine in de ruimtes werd gegoten en aangestoken. Ook is geopperd dat de slachtoffer eerst met zware wapens zijn gedood en vervolgens in brand zijn gestoken. Vorige maand werd bekend dat de Verenigde Naties een onderzoek wil naar deze verbrandingen.

De aanklacht tegen Erdogan werd maandag ingediend namens verscheidene Duitse politici, mensenrechtenactivisten en prominenten. De advocaten Britta Eder und Petra Dervishaj zeiden dat hun opdrachtgevers zich ethisch verplicht voelen in Duitsland aangifte te doen hetgeen volgens de volkenrechtwetgeving mogelijk is. Het initiatief is in handen van het in Duitsland gevestigde Koerdisch infocentrum Civaka Azad.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Teunis van Nes
8 jaren geleden

TOP ! LEF ! Goed gedaan.

Sandra Westrenen
8 jaren geleden

Zeer terecht. Onvergeeflijk dat ónze politici de dictator, de dolle hond, blijven steunen. De 6 milj. PER JAAR voor de doorvoor van vluchtelingen – die worden niet besteed aan het helpen van vluchtelingen. Nee, die dienen om de doodseskaders (Deash) te financieren.
De wapenhandel van de BV Izrell naar Turkije zit sterk in de lift. (Drones – ‘Aghaniseren’ van de oorlog tegen de Koerden).
Erdogan is een terrorist. De man kom uit het (CIA) radicale moslim netwerk Millu Gurus.
Zo moet je de vrijage zien tussen de corrupte EU en Turkije. Sutherland, Timmermanz, Juncker, Mogherine, Spinelli – allen onderhouden innige banden met m.n. Netanyahu, en hun doel is: islamisering van de EU. Alhoewel Izrell juist het een existentiele taak vind om moslims te bestrijden, is het in werkelijkheid de drijvende kracht achter de islamisering van Turkije, en vervolgens de EU. Dat daarbij (veel) doden zullen gaan vallen, dat is uit-de-aard ook geheel te bedoeling. De hele economie drijft op de kurk van het industrieel mensen ombrengen. Belangrijke bronnen:
Turkish leader Erdogan rise from radical Islam: http://www.liveleak.com/view?i=b6b_1367432060
http://asia.jokpeme.com/2016/02/turks-cross-into-syria-to-protect.html
Turkse werkkampen:
http://www.demorgen.be/buitenland/syrische-vluchtelingenkinderen-werken-massaal-in-turkse-fabrieken-bc56e672/
Turkey sends tanks & troops, ‘raiding civilian houses’ in Kurdish areas:
https://www.youtube.com/watch?v=9UQ3m3g5hSc
Gezien de collaboratie van alle NAVO landen met de oorlogsmisdaden door Erdogan c.s., is er in principe ook grond om al die NAVO-landen, hun leiders dan, te ververvolgen. Geen medelijden met sadistische globalisten.

knarfist
8 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Mij persoonlijk doet het nix.
Als allah het goed vind zal het mijn schuld wel wezen.
En reken daar maar op.