39
Het Smart Vest dat communicatietechnologie bevat dat door Thales Nederland en het Israëlische bedrijf Elbit Systems is geproduceerd

Door de militaire samenwerking met Israël profiteert Nederland van militaire parate kennis die is opgedaan bij de bezetting van Palestijnse gebieden en bij het schenden van burgerrechten.

Dat stelt onderzoeksgroep Stop Wapenhandel in een vandaag verschenen rapport. Ook komen er nog altijd Nederlandse wapenonderdelen en dual-use goederen (voor tweeërlei gebruik) bij het Israëlische leger terecht, ondanks een officieel ‘zeer restrictief’ exportbeleid. Zo verleende de Nederlandse regering in 2014 toestemming voor de levering van sonarapparatuur aan de Israëlische marine. De laatste jaren verstrekt de regering ook exportvergunningen voor onderdelen van Israëlische F-16’s.

Nederland is tevens afnemer van Israëlische militaire parate kennis. Het meest recente voorbeeld daarvan is de gezamenlijke productie van ‘smart’ soldatenvesten door de Nederlandse wapenfabrikant Thales en het Israëlische wapenbedrijf Elbit Systems. De vesten bevatten communicatiesystemen die zijn ontwikkeld in reële gevechtssituaties waarin Israëlische militairen eerder terecht zijn gekomen. Verder sloot Nederland in 2009 voor 42 miljoen euro een leasecontract af met Israël voor de Aerostar drone van het Israëlische wapenbedrijf Aeronautics Defense Systems.

Ook maken Nederlandse commandotroepen gebruik van militaire trainingsfaciliteiten in Israël en is er sprake van intensieve uitwisseling van kennis op het gebied van militaire drones, geïmproviseerde explosieven en cybertechnologie. Volgens Stop Wapenhandel gaat in het kader van het EU-onderzoeksprogramma Horizon 2020 ook nog steeds Europees belastinggeld naar de Israëlische wapenindustrie (Elbit, ISLspace), terwijl de Europese Commissie vorig jaar na internationale commotie toezegde dat Horizon 2020 zich exclusief op civiele toepassingen moest toeleggen.

‘Als Nederland wil bijdragen aan een oplossing van het Israëlisch/Palestijns conflict en niet wil profiteren van de bezetting en onderdrukking, zou deze militaire samenwerking verbroken moeten worden’, aldus Stop Wapenhandel. ‘Het is niet mogelijk om je als regering uit te spreken tegen de bezetting en schendingen van mensenrechten en internationaal recht, en tegelijkertijd te pleiten voor het aanhalen van de militaire banden met Israël.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

Ja, het is schandalig dat het Isralische leger kinderen wil verdedigen tegen Palestijnse moordzucht:

http://likud.nl/2016/06/13-jarig-meisje-doodgestoken-na-oproep-van-fatah-leider/

7 jaren geleden

Dat is vreselijk Likoed. Gelukkig is het nog geen evenredig ‘oog om oog en tand om tand’, want dan zouden er nog heel wat slachtoffers aan Israelische zijde moeten vallen. >> A War on Gaza’s Future? Israeli Assault Leaves 500 Kids Dead, 3,000 Injured, 373,000 Traumatized http://www.democracynow.org/2014/8/21/a_war_on_gazas_future_israeli

Dit soort verdediging van het IOF Likoed? Daar kan het Nederlands leger en politiek beter afstand van nemen.

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Keerzijde

Er zijn daar helemaal geen bezette gebieden slechts betwiste gebieden die dienst doen als veiligheidszone”s.
En dat is maar goed ook aangezien Israel omgeven wordt door volkeren die al 1400 jaar geen vooruitgang boeken en enkel dood en verderf zaaien.
Van mensen die een maan demoon aanbidden en een kleuter neukende pedofiel als perfecte mens zien hoeven we geen oplossingen te verwachten.
Islamieten die vrede zouden sluiten met Joden is in de Islamietische wereld uitgesloten.
Deze mensen hangen zelfs bij hun eigen kinderen bomgordels om dagelijks worden er zelfmoordaanslagen gepleegd en worden er mortiergranaten en raketten afgeschoten en als Israel dan een keer een tik terug geeft staat heel de wereld met zijn vingertje te wijzen.
Islam heeft nog nooit iets positiefs voortgebracht enkel haat,onderdrukking en geweld.
Lees er maar eens wat boeken over.
Israel heeft het volste recht haar volk te verdedigen tegen middeleeuwse barbarij.

7 jaren geleden
Antwoord aan  Keerzijde

Ja, natuurlijk, omdat Hamas de oorlogsmisdaad pleegt om vrouwen en kinderen te gebruiken als menselijk schild.
Na eerst de oorlogsmisdaad van het beschieten van Israelische burgers.
Waarom veroordeellt u die echte oorlogsmisdaden niet, in plaats van Hamas te verdedigen dat de Joden wil uitroeien. Of vindt u dat prima?
http://likud.nl/2014/07/hamas-het-is-onze-islamitische-plicht-om-de-joden-uit-te-roeien/

Arie
7 jaren geleden
Antwoord aan  Likoed Nederland

Israël is een land zonder volk voor een volk zonder land. Aldus werd het ontstaan van Israël gerechtvaardigd. Helaas is het niet waar, maar slechts propaganda. Niet alleen zijn de Joden geen volk, ook was het land wel degelijk bevolkt. In talrijke dorpen en steden woonden Palestijnen die er generaties lang hun olijfboomgaarden verzorgden, hun sinaasappels en vijgen oogstten en hun eigen cultuur hadden. Vanaf het einde van de 19e eeuw kwamen er Europese Joden als immigranten, maar zij integreerden niet in de bestaande Palestijnse cultuur. In 1948 riepen zij de Joodse staat Israël uit en werd de bevolking van Palestina met grof geweld verjaagd. De dorpen werden met de grond gelijk gemaakt, terwijl in de steden Joden gingen wonen in de huizen van Palestijnen. Deze episode in de geschiedenis van Israël wordt systematisch verzwegen. Daarom geloven veel mensen nog in een land zonder volk voor een volk zonder land.

Om zichzelf te rechtvaardigen, vervalst Israël voortdurend de geschiedenis. Als radicale moslims een staat willen vestigen waarin de Koran de wet voorschrijft en de Islam de enig toegestane religie is, dan protesteert het vrije wilde Westen in alle toonaarden. De Zionistische Joden hebben echter een staat gevestigd op grond van de Joodse religie, waarin de Thora en de Talmud de wet voorschrijven. Volgens deze religie is iedereen Jood die een Joodse moeder heeft. Het is aan Joden verboden om te trouwen met een niet-Jood, dus wie een Joodse moeder heeft, heeft meestal Joodse ouders. Ook Joden waarvan de voorouders al sinds de Middeleeuwen in Rusland of Polen wonen, zijn Israëlische staatsburgers. Zij hebben het “recht op terugkeer”. Maar de Palestijnen die al sinds Bijbelse tijden in Palestina woonden en in 1948 werden verdreven, hebben geen enkel recht op terugkeer naar hun land! Een dergelijke apartheidsstaat wordt slechts getolereerd omdat de meeste mensen de propaganda geloven en de geschiedenis niet kennen.
Al Jazeera heeft een aantal jaren geleden een 4-delige serie uitgezonden over de geschiedenis van Palestina. Deze serie begint met Napoleon, hoewel ook daar het een en ander aan voorafging. De bloedige kruistochten en de massamoord op de inwoners van Jeruzalem door de Kruisridders, de komst van de Turken uit de steppen van Azië en de stichting van het Ottomaanse Rijk behoren eveneens tot de geschiedenis van Palestina. Maar het Joodse probleem begon inderdaad met Napoleon, die de Europese Joden opriep om “terug te keren” naar Palestina. Aldus begon in de 19e eeuw het Zionisme, aanvankelijk een idealistische beweging, maar al snel verworden tot een bedrieglijke politiek. Het Zionisme werd in Europa en de VS gesteund door machthebbers die graag een bolwerk van Europese cultuur wilden vestigen in de Arabische wereld.
De staat Israël is in 1948 gevestigd door grof geweld, etnische zuivering en landje pik! De westerse wereld was onmiddellijk bereid om Israël te erkennen, maar de Palestijnen noemen het Al Nakba, de Ramp! Wie de geschiedenis kent, kan niet anders dan toegeven dat deze benaming terecht is

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Arie

Wie de geschiedenis kent weet dat de moslimbroederschap (te vergelijken met de ss dat moet links toch aanspreken) westerse namen gebruikt om hun boodschap over te brengen.
Oftewel Jodenhaat de jabeerie”s van onze tijd FUCK OFF!

Yahya ayyash
7 jaren geleden

Ongelooflijk dat er handel wordt bedreven met racisist fascist apartheid regime wat in een lijn staat als deaash ideologie, afgezien van het feit dat internationaal gemeenschap bezetting heeft veroordeeld en in strijd is tegen internationaal recht, waardes en normen een farce

7 jaren geleden
Antwoord aan  Yahya ayyash

De overeenkomst is, is dat Hamas een moslimfundamentalistische zusterorganisatie is van Hamas.
Waarom staat u daar achter? Staat u dan toch ook achter IS?

knarfist
7 jaren geleden

Met racisme, fascisme en apartheid is toch nix mis?
Daar is de islam immers groot mee geworden.
En Deasch? framing voor Islamietische staat stel je voor dat we “rechts” in de kaart zouden spelen.
allah is een prutser.

Arie
7 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

En jij bent een leugenaar en een crypto zionist.

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Arie

Nou van harte met je wereldontdekking.
Al jazeera wordt trouwens door Zimbabwaanse Joden gerund bij de luizige baard van mo nog an toe.

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

Ach, Knarfist. Vrede ligt al ruim 100 jaar, pal om de hoek. U zit zo vol (blinde) haat. U ziet het niet.
Uw (terecht) gehate M.B.; dat wordt m.n. door Crypto-Joden gepromoot. Zo is lang ruim bekend dat Hillary Clinton ‘in bed ligt’ met Soros’ M.B..
Het is een tragisch mythe, dat Joden blind kunnen vertrouwen op Crypto-Joden, de Khazaarse Maffia – de al mbv. stromannen Lenin en Stalin progroms organiseerden.
Ze leggen Joden weer met sadistisch genoegen op de slachtbank.
Jews like Karl Marx and Leon Trotsky dominated Communism but they were Freemasons first.
They did not represent the Jewish people. http://www.rense.com/general29/free.htm

“Hitler, Stalin en Roosevelt worden gelanceerd als leiders van de Nieuwe Wereld.
Ondertussen bouwt Wall Street de Duitse kartels die nodig zijn voor een Tweede Wereldoorlog:
I.G. Farben, AEG (General Electric) en de Duitse dochters van ITT, Ford en Standard Oil.
DEEL 4: Oorlog in Europa 138Het verloop, de deelnemende partijen en het verraad.” >>>
http://www.theboogeyman.euwww.uitgeverijelmar.nl

quote:
“de aanbidding van Hitler stelt ons in staat alle Joden tot het Zionisme te bekeren …” Nahum Sokolow (Zionistisch leider, sept. ’33)

Overigens, Al Jazeera staat – net als de media in de EU – onder controle van de CIA-Mossad; dat is geweten, en u kunt het zelf ook dagelijks constateren.
Nu niet hysterisch de vermoorde onschuld blijven uithangen. Het bloedvergieten moeten stoppen. Punt.

De ongemakkelijke waarheid is dat de zgn. radicale islam, of moslim terreur de staande doctrine is van de VN.
Source: “Mapping the Global Future”. NIC 2020 Project
This agenda of creating a new “jihad”
was confirmed by a Debka File (Israeli intelligence and security news) report in August 2011:

This report (published 4 years ago) confirms what today has become glaringly obvious, namely the central role of the Turkish government and military in liaison with NATO as a “State sponsor of terrorism”.
http://www.globalresearch.ca/when-terrorism-becomes-counter-terrorism-the-state-sponsors-of-terrorism-are-going-after-the-terrorists/5496051?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

U ziet, vrede ligt voor het oppakken. Ontdoe u van de terroristen aan de top.

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Lieve Sandra waarom zou ik vrede oppakken? Omdat ik n klootzak ben die het geluk heeft gehad hier geboren te zijn?
Ik ben toch zeker het product van knechting en slavernij?
Blank en daarbij ook nog eens met Batavierenbloed door mijn aderen stromend;kortom;ik moet dood!
Het mooiste geschenk wat u bij uw geboorte ontvangt is uw eigen volk.
Of ik wil of niet,bescherming aan u (en aan Ernst uiteraard) is mijn gegeven.
Dank daarvoor.