09
Nog goed geluimd betreedt Lionel Messi de Spaanse rechtbank

FC Barcelona roept wereldwijd op om Lionel Messi een hart onder de riem te steken. De sterspeler werd afgelopen week door de Spaanse rechtbank veroordeeld voor belastingfraude.

Voetbalclub Barcelona is zaterdag op de officiële website een campagne gestart als steun voor de Argentijnse voetballer Lionel Messi na diens veroordeling voor belastingfraude. De Catalaanse club roept volgers op Twitter op om foto’s en/of boodschappen op internet te plaatsen met geopende handen. Door het gebruik van #WeAreAllMessi kunnen fans hun steun betuigen. De hashtag is een ongepaste variant op #JeSuisCharlie die werd verspreid na de moordpartij op de redactie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.

‘We willen Leo laten weten dat hij niet alleen staat’, aldus FC Barcelona in een verklaring. ‘We nodigen alle clubleden, fanclubs, supporters, sporters en mediavertegenwoordigers uit deel te nemen aan de actie en op sociale media hun onvoorwaardelijke steun aan Messi te betuigen.’ Honderden liefhebbers van de Argentijnse sterspeler, die tot een van de allerbeste ter wereld behoort, hebben inmiddels gevolg gegeven aan de solidariteitsoproep en hun foto geplaatst.

Maar het zijn toch vooral afkeurende reacties die de boventoon voeren. Velen beoordelen het pr-offensief van de Catalaanse club als misplaatst, beledigend en ongepast en beschouwen het als een regelrechte aanmoediging om als burger voortaan ook maar belasting te ontduiken, zoals blijkt na een greep uit de reacties. FC Barcelona had Messi juist moeten schorsen of op zijn minst openlijk moeten berispen voor zijn criminele gedrag buiten het voetbalveld.

De Spaanse rechter veroordeelde Messi en zijn vader afgelopen woensdag tot een gevangenisstraf van 21 maanden. Ze zouden de fiscus voor ruim vier miljoen euro hebben getild. In een poging om aan vervolging te voorkomen heeft de voetballende multimiljonair met een jaarsalaris van 72 miljoen een schikking van vijf miljoen euro getroffen, maar dat mocht niet baten. Omdat hij geen strafblad heeft, hoeft Messi de cel niet in. In Spanje worden celstraffen onder de twee jaar dan omgezet in voorwaardelijk.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rob
7 jaren geleden

iemand zoals messi die zoveel geld verdient,en dan fraude pleegt en niet de bak in gaat, dat noem ik corrupt en schandalig tegenover de mensheid die constant geplukt wordt. ik was een fan van hem, maar dit doet de deur dicht, over en uit. het is toch niet normaal dat men zoveel geld geeft en koopt voor een speler, en als iemand niet mee eens is daar is dan ook wat mee!! toch?

Ruud
7 jaren geleden

ja, stuur hem de bak in, hij verdient zoveel en wil geen belasting betalen. dat moeten we toch allemaal; dat is toch normaal. Laat hem gewoon 21 maanden brommen dan doet hij het nooit meer….

Messi maakt er een mess van..

CR6
7 jaren geleden

Opsluiten, dat zijn straffen voor zulke delicten, maakt niet uit wie je bent.
Snap heel die hype rond hem snap ik al helemaal niet, is een normaal mens als alle anderen, zn stront stinkt net zo erg …..toch?!