11

Het openlijk lonken naar de lucratieve Brexis-erfenis, terwijl de uitzettingsprocedure nog moet beginnen, legt feilloos het morele falen van de Europese Unie (EU) bloot.

Van oorsprong is de Unie immers een moreel project, dat – als reactie op de verschrikkingen van WO-II – draait om het alomvattende ideaal van ‘Nooit meer oorlog’! Helaas bepaalt niet dit universele algemeen (vredes-)belang, maar plaats- en tijdgebonden financieel-economische, nationale en partijpolitieke belangen de dagelijkse EU-koers. Vandaar de met de dag toenemende gevoelens van onvrede in alle lidstaten.

Als reactie daarop zijn de Brexiteers te beschouwen als morele klokkenluiders. Helaas weet Brussel zich geen raad met dit soort weldadige signalen, omdat ze als bedreigend worden ervaren. Daardoor staat Brussel niet open voor een baanbrekende discussie over het EU-beleid, afgezet tegen het oorspronkelijke EU-ideaal, waardoor het morele EU-falen onverminderd zal doorgaan.

Een ontwikkeling die zowel moreel onverteerbaar, als rationeel niet te stoppen is. Want zij wordt gaande gehouden door de ‘ongrijpbare’ krachten achter het Europese beleid, waarvan de Tusken, de Junckers, de Timmermannen, de Verhoffstadten, de Rutte’s, de Merkels, de Hollande’s, etc. met elkaar de belichaming zijn.

En die is niet te corrigeren, omdat een daarvoor benodigd onafhankelijk (gerechts-)hof niet bestaat en ook nooit zal bestaan. Dat neemt niet weg dat correctie wel degelijk mogelijk is, alleen zal die uit henzelf moeten komen. En dat is enkel mogelijk op basis van ‘inzicht’. Zolang dát ontbreekt zal alles bij het moedeloos makende oude blijven, omdat er zonder inzicht nu eenmaal geen uitzicht bestaat.

Wouter ter Heide

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
knarfist
7 jaren geleden

Wouter klinkt klaar voor de PVV.

Wouter ter Heide.
7 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Mijn hartelijke dank voor uw reactie meneer/mevrouw Knarfist. Als ik u goed begrijp bent u geen PVV-sympathisant, maar denkt u wel dat ik daartoe neig. Kunt u mij uitleggen hoe die gedachte bij u opgekomen is, na lezen van het stukje? Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor de moeite.

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter ter Heide.

Hallo beste Wouter n jaar of 20/25 geleden riepen “we” eu rot op vooral arbeiders maakten zich zorgen en terecht zo later bleek.
Nu brexit gedaan is gaan diezelfde mensen roeptoeteren over rechts in de kaart spelen.
‘”links” of wat daar vandaag de dag nog voor door moet gaan is nix minder dan de rechterhand van het kapitaal.

Wilders is de enige anti fascist in politiek Den Haag ik stem er niet op mijn stem gaat naar Fleur.
Het “linkse” verraad aan de arbeiders in dit land moet stoppen.Dus.

Wouter ter Heide.
7 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Wederom mijn dank voor uw reactie meneer/mevrouw Knarfist. Alleen begrijp ik nog steeds niet waarom ik volgens u ‘klaar klink’ voor de PVV.

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter ter Heide.

De PVV is de enige partij die uit de EU wil.
SP wil minder macht naar de EU maar er niet uit.

Zelf ben ik laag opgeleid en is mijn onderbuik flink gegroeid de laatste jaren dus dat komt alvast mooi overeen.
Maar de beste reden voor mij persoonlijk is dat de hele politiek roept om toch vooral niet op die partij te stemmen een beter stemadvies kun je zogezegd niet krijgen.

Dan nog een lees tip : Waarover men niet spreekt van Wim Verooy.
Daarin staat precies beschreven wat er mis is met de Eu en waarom “links” niet langer links is maar aan de verkeerde kant staat.Een aanrader!

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

‘zonde inzicht, geen uitzicht’. Zo is het!
Het begint bij de basis. Er is niks nobels aan het vehikel EU. Dat is allemaal propaganda.
http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

Beetje cosmetisch bijschaven derhalve zelfbedrog.
Afbreken die foute boel, en met een schone lei iets nieuws opbouwen – zonder dezelfde fascisten het roer in handen te geven.

De reactie van de schaduwregering van de EU, de ECFR en de EJC, kwam bliksemsnel: meer vrijheidbeperking, sprong ‘voorwaarts’. Blind TTIP (Am. wet- en regelgeving) tekenen, internetcensuur, Europees Leger = de lidstaten strippen van hun eigen soevereine verdediging van volk en vaderland, LGBT-cult, Politieke Unie, Pensioen Unie, nep-vluchtelingen Unie, Belastingheffing Unie, Vaccinatie Unie, etc. Allemaal in het geheim bekokstoofd. Wat zegt u dát?
En bovendien medogenloze wraak tegen die landen die het wagen democratisch hun eigen weg te kiezen; wat zegt u dát? Wat is het verschil dan nog met N-Korea?

De EU bestaat uit kontenkruipers, in dienst van de globalisten. En die zijn uit op oorlog in Europa. Open deur beleid voor de Amerikaanse oorlogsmisdadigers; Yanks, ‘kom er maar in!’, ‘doe lekker je ding’. ‘koekje erbij?’

Al decennia bouwen de VS nieuwe bases op Europese bodem. De plannen voorzien erin dat ze beginnen met kernaanvallen in januari 2017 op Russen en Rusland.
Blind voor het feit dat de echt vijand ons land van binnenuit heeft overgenomen. De huilers voor die zgn. ‘TransAtlantische Unie’, zijn anti-Europeanen. Fran Timmermans, Koenders, Ploumen, Bilderberg Rutte, Bilderberg Samsom, Bilderberg Dijksma, Bilderberg Pechtold. De nooduitgang hier staat nog open, nog even; EXIT. Gewoon lekker apatisch niks blijven doen, en als een sitting duck worden geroosterd, terwijl de laatste nooduitgang snel en doeltrefffend wordt dicht gemetseld. Uw keuze?
Toch luiden hoog geplaatste deskundigen genoeg, en niet mis te verstane, alarmbellen:
U S Plans to Collapse Europe:
https://www.youtube.com/watch?v=p75uthfP44w
The EU Wants to Impose a Tax for Sharing Links on the Internet:
http://www.washingtonsblog.com/2016/06/58471.html

@knarfist: Wouter toont zich niet zo zwart wit al de lobby club die u noemt. Oproerkraaiers. soort IS in de volksvertegenwoordiging. Ook nog dezelfde politieke patronen

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Beste Sandra,een Wilders is niet welkom bij een Bilderbergclub zij willen immers open grenzen massaimigratie en jawel islamisering van de Europeese landen.(pro kapitalistisch).
Ben je tegen kapitalisme? dan ben je vandaag de dag een nazi jawel de natsionaal SOCIALISTEN in dat tijdsframe hadden dat niet bij voorbaat verkeert gezien.

Je wilt een democratische partij die door een deel van het volk (arbeiders) gekozen is gelijk stellen met islamietische staat (kalifaat wat iedere moslim na dient te streven vandaar dat imams hun schaapjes opriepen pvda en nu d66 te stemmen alles voor allah nix voor de arbeider).
Vergelijken met primaten die mensen hun strot doorsnijden uit naam van de ISLAM omdat ze niet in het sprookje geloven?

In dat geval is de morele teloorgang van “links” hiermee bevestigt dank daarvoor.