25

Onder druk van boze islamisten heeft de Britse tv-zender Channel 5 een aflevering van Brandweerman Sam van het internet verwijderd. Daarin zou de populaire kinderheld de Koran door het slijk halen.

De bewuste aflevering van het kinderprogramma werd oktober 2014 voor het eerst op tv uitgezonden door Channel 5. In de gewraakte scène glijdt Brandweerman Sam in de kazerne uit over een stuk papier. Dat overkomt iedereen wel eens, maar het vel zou in dit geval een bladzijde betreffen uit de Koran. De scène verloopt achter dermate snel, dat dit met het blote oog niet te zien is op tv. Het was twee jaar geleden ook niemand opgevallen in Groot-Brittannië.

Edoch, de serie is ook te zien op internet. Bij de gezaghebbende islamistische organisatie Muslim Council of Britain (MCB), dé sharia-importeur van Groot-Brittannië, hebben ze kennelijk een speciale afdeling waar kinderseries worden gecontroleerd of ze haram zijn. Met de grootste stelligheid wist Miqdaad Versi, assistent secretaris-generaal van de MSB, onlangs via Twitter te melden dat Brandweerman Sam de Koran heeft ‘vertrapt’. Het zal u niet verbazen dat zijn tweet duizenden malen werd geretweet.

Het leidde tot grote paniek bij Channel 5. Het televisiestation heeft de bewuste aflevering onmiddellijk van haar website verwijderd waar de aflevering teruggekeken kon worden. ,,Dit is een ongelukkig incident. Men was in de veronderstelling dat er een willekeurige en onleesbare tekst werd gebruikt. We betreuren deze fout zeer maar van kwade opzet is geen sprak”, liet producent Mattel aan de BBC weten. Kennelijk zag hij in gedachten al hordes barbaarse jihadisten zijn kantoor bestormen.

Mattel heeft tevens de samenwerking met de betrokken animatiestudio stopgezet en maatregelen getroffen om te voorkomen dat de aflevering ooit nog ergens wordt vertoond. Zo kreeg RTL Benelux eerder deze week de opdracht van de productiemaatschappij om de bewuste aflevering niet meer uit te zenden. In Nederland werd de aflevering in februari uitgezonden door RTL 8. RTL zegt zelf tot dusverre geen klachten binnen te hebben gekregen van kijkers maar zal de aflevering bij een herhaling niet meer vertonen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
knarfist
7 jaren geleden

Wat een haat zaaiend artikel we zouden juist de eenheid dienen te bewaren onze zwakte is onze kracht incidenten mogen nooit aanleiding zijn van hetze tegen goedgelovigen we hebben elkaar nodig voor de toekomst de handen aan het bed priesters vragen er zelf ook wel een beetje zelf om.
Leve fascisme!